Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Dobro veče

Post od NexT »

Mene ovde neko opasno zajebava...

Posto se krenulo od mog posta, da kazem da nisam pricao o vocnjacima, da nisam pricao o svim poljoprivrednicima i njivama i bunarima nego o tih par njiva koje su na 50 metara od povrsinske vode slobodne za koriscenje. To je to. Tacka. Kraj.

Gezo, jesu ogromna ulaganja, sve to stoji, ali ti tu zemlju koristis narednih xy godina i to nije ulaganje nego investicija, kao i cela prica oko navodnjavanja, i svih ostalih troskova. To je investicija koja ce vratiti svoju vrednost za 2-3-5 godina, a onda ce poceti da donosi profit.
Kada se otplati zemljiste, sistem za navodnjavanje, ograda ti dolazis do toga da sledece sezone imas tekuce troskove djubriva, transporta, radne snage itd, za tu godinu...
Pa poljoprivreda nije posao za preko noci, zahteva mnogo rada, odricanja, truda itd, kao i svaki privatni posao, ali na kraju ipak moze da donese lep prihod ako se radi pametno...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ova godina može da posluži kao primer za profit. Ceo sever Vojvodine je zbog mrazeva, pa kasnije suše, bio bez voća, dok smo mi u Sremu imali sasvim pristojan rod breskve. Kad imaš nešto što drugi nemaju naravno da više zarađuješ. Kad svima rodi, cena je manja i ti manje zarađuješ. Prošle godine smo se odvalili od posla, samo da bi rasturili sve nabrano, a cena je bila nikakva. Godina kao što je ova, gde može pristojno da se zaradi se desi dva puta u jednoj deceniji. Sve ostalo je rad sa manjom profitnom stopom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Hm, na ovoj krusci kod mene nisam do sad primetio crve. Nemam ih cak ni na shljivama koje ne prskam uopste.
Cacanska lepotica.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Videh danas Mustanga, al onaj pravi stari na koji svi pomislimo kad se kaze Mustang :)
Svetlo plavi, one velike gume, zvuk, ufffffff bolest kakav je
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Da li neko ima informaciju kakav je shopping u Bijeljini?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Stjepa napisao:
nikaragva napisao:Ti kanali su drzavni i drzava je duzna da ih cisti i odrzava
Drzava je nama duzna SVE a mi njoj NISTA?
Lezi lebu da te jedem.
E zato smo tu gde jesno, nazalost. I gle cuda, opet nam je kriva drzava. :ccc:
Pzite, drzava bi mogla da nam uzore njive, izgradi puteve, stanove, dostavi hleb na trpezu, nadje posao sa visokom platom... Samo neka kaze koliko joj je vremena potrebno za to, pricekacemo mi. Nije problem. :glavomuzid:

Jednom, ali jednom, kada podjemo od nas samih tek tada cemo krenutki malim ali sigurnim korakom u napred. A gle cuda, tada ce krenuti i nasa drzava!
Simbioza, simbioza!
Ta drzava tebi, meni i svima ostalima od svake plate uzima gomilu para za poreze, doprinose i ostala sr... Da ne pricamo o svim drugim porezima... :glavomuzid:

Za te pare koje uzimaju drzava je DUZNA da radi svoj posao.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Како може да ти узме гомилу пара од овако бедне плате?!?

Схватите, држава је сиромашна! Србија је сиромашна земља. Још је и расподела "богатства" неравномерна...плус гомила лопова који без стида поткрадају...ма све је као у Грчкој!

Проћи ћемо исто ао и они, јер ми смо будале које не уче чак ни на својим грешкама.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma kakvi, dolaze Rusi i nose kamione pune dolara :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Kakve dolare, rublje bre. Otvoriš kamion a veš počne da ispada. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Jbg, nismo mi krivi sto "neko" krade. Moja plata je cela na belo, uredno placam sve poreze. To sto oni kradu te pare i trpaju sebi u guzicu nisam ja kriv.
Aktuelno je sada da se poredi koliko je dugovala sfrj, a koliko sad srbija. Da vidimo sta je sfrj napravila od tih para, a sta srbija?
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Dobro jutro forumaši! Jedna za raspoloženje! :klanjamse: :muzika:

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Jutros sam pricao sa zemljoradnikom jednim. Kaze da im se uzima doprinos neki za te kanale, da su kanali zapusteni, da ne polivaju soju iz bunara jer je voda hladna i sprzilo bi je, iz kanala bi bila dobra voda, ali je nema u kanalu, iako placaju neki doprinos vojvodina vodama za te kanale.
Eto informacija iz prve ruke. Sve u svemu jedan veliki nemar od strane drzave. Razumem ja da nemaju para i da te pare se uzimaju za penzije ili sta vec, ali ako ne znaju nek se sklone i prepuste nekom ko zna, a ne da se otimaju za fotelju kao za kamion pun zlata.
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Nije tu u pitanju samo nemar države. Mislim da je mnogo veći problem korupcija, tačnije direktan uticaj uvozničkog lobija. :palica: :palica: Kada bi naša poljoprivreda funkcionisala kako treba i kako može, da li bi mogli da nam prodaju pasulj i beli luk iz Kine, ili buraniju iz neke zemlje za koju nisam ni siguran gde se nalazi??? :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Dobro veče

Post od Sloba »

Pre neki dan sam pravio pasulj u kotliću. "Grah" uvezen iz Bosne, zemlja porekla Kanada.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Slika
Odgovori