Vladapetr napisao: 24 Avg 2017, 03:12
Ovo su 17-ke felne, sadašnju gumu nećeš moći da koristiš na njima. U suštini može da se montira, ne verujem da Mazda ima dva različita raspona rupa. Ako bi uzeo ovako nešto, trebao bi da vidiš koja je dimenzija guma 17-ki za tvoj auto pa da takve pazariš.
Jasna je meni sama dimenzija gume, ali se ne razumem u ove raspone rupa, offset-ove, 7,5J i te stvari. Ranije sam ziveo u ubedjenju da to sve univerzalno...
Sloba napisao: 24 Avg 2017, 07:25
DukeNS napisao:Kad smo vec kod kupovine felni, a ja sam totalni duduk za pohvatati oznake i sta gde moze da ide, da priupitam...
Moja guma je dimenzija 205/60 16:
Da li kod mene moze da se montira ovako nesto?

Vec dugo na oglasima stoje 17" sa CX-5 za 340€. Deluju kao nove.
https://m.kupujemprodajem.com/Felne-Alu ... 3551361252
Samo je pitanje sta hoces da postignes, sta si planirao. Ako hoces za zimski 16" mogu se za 200-300€ pronaci 16" sa prethodnih generacija 3 i 6. Ostaje ti opcija novih, istih kakve imas za 500€.
Ili... Nabaci zimske gume na svoje felne pa trazi 18", posto si vec izrazio zelju za njima. Ostaju ti letnje gume 16" za koje mozes da dobijes 200€ u ovom momentu. I posle, nakon kupovine 18", ostaje ti kupovina guma 18" gde je jedna guma 23 k dinara. Joca mi je prosle godine poslao link oglasa sa Revolution felnama i gumama za 700€. Kad bi se tako nesto pojavilo, bilo bi super. Tu bi imao 500€ troska, kada bi prodao svoje letnje 16", plus 350€ za zimske 16", koje svakako moras uzeti u naredna dva meseca. Samo kopaj i ne zaleci se.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Ideja mi je bas ta, da na postojece felne nabacim zimske gume, a da za letnji set uzmem nesto vece. Tacnije, ideja mi je da me usere kao tebe.

Najradije bih pazario 18" sa ovogodisnjeg Revolution modela, a ove 17" sa sestice sam uzeo u obzir kao neki kompromis. Ne zurim se. Imam fore bar do proleca, a mozda me to i prodje, pa sacekam da istrosim ove letnje. Mada mrzim prebacivanje zimskih i letnjih guma na istu felnu, vec najradije imam dva seta...
Posto si rekao da si sve prodavce kontaktirao... Da li se razlikuju cene 18-ica izmedju dilera?