TV - Audio - Video - bela tehnika
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Xepoj87,
A šta će ti tolike dijagonale ... i to još za ulogu monitora?
Koliko si udaljen od TV-a dok ga koristiš na PC-u?
A šta će ti tolike dijagonale ... i to još za ulogu monitora?
Koliko si udaljen od TV-a dok ga koristiš na PC-u?
To razmisljam vec 10 godina
U sustini, mozda ako ostanem u ovom stanu sam, pa da komp turim u dnevnu, a vec imam dobru bezicnu tastaturu i misa, pa da se izorganizujem sa nekim pokretnim stocicem da koristim iz fotelje komp na projektoru, posto je soba 5x5, dakle fotelja i projektor neka 4m udaljeni.
A za sada, s obzirom da sedim na manje od 1m od monitora, sadasnjih 46" mi je super, a 55" bi mi bilo maksimalno prihvatljivo, jer van toga moram da pomeram glavu u igrama.
U sustini, 49" 4k bi mi bio najbolji odnos cene i kvaliteta, ali naravno zelim veci TV zbog filmova iz kreveta
Ne postoji savrseno resenje, ali ima vremena dok cu imati para za 4k tv i 4k komp(imam za jedno, a nemam za oba
), a do tada se klackam na 1080p 
Maxer, sada sam izmerio, sedim na 70-80cm od monitora. edit: glava mi je na oko 90cm.

U sustini, mozda ako ostanem u ovom stanu sam, pa da komp turim u dnevnu, a vec imam dobru bezicnu tastaturu i misa, pa da se izorganizujem sa nekim pokretnim stocicem da koristim iz fotelje komp na projektoru, posto je soba 5x5, dakle fotelja i projektor neka 4m udaljeni.
A za sada, s obzirom da sedim na manje od 1m od monitora, sadasnjih 46" mi je super, a 55" bi mi bilo maksimalno prihvatljivo, jer van toga moram da pomeram glavu u igrama.
U sustini, 49" 4k bi mi bio najbolji odnos cene i kvaliteta, ali naravno zelim veci TV zbog filmova iz kreveta

Ne postoji savrseno resenje, ali ima vremena dok cu imati para za 4k tv i 4k komp(imam za jedno, a nemam za oba

Maxer, sada sam izmerio, sedim na 70-80cm od monitora. edit: glava mi je na oko 90cm.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Avg 2017, 00:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- maxer
Pa sa te distance (1m), ti vidiš bukvalno piksele na TV-u od 49" u 1080p.
Ja gledam filmove na takvom TV-u sa drugog kraja sobe (distanca skoro 4m), i super je veličina ... taman - što bi se reklo.
Ja gledam filmove na takvom TV-u sa drugog kraja sobe (distanca skoro 4m), i super je veličina ... taman - što bi se reklo.
Jok, full je slika 
Nemam 49, imam 46".
A u igrama je full immersion, "I am the game" fazon
4k ce tu biti da ne igram, samo da idem igrom i da uzivam u pogledu
Ma kakvi super velicina, sa 4m razdaljine za filmove mi je super velicina nekih 100", sto bih dobio projektorom(ide do 120").
I bioskop mi je retko full iz zadnjeg reda, mora uvek neka sredina da se rezervise.

Nemam 49, imam 46".
A u igrama je full immersion, "I am the game" fazon

4k ce tu biti da ne igram, samo da idem igrom i da uzivam u pogledu

Ma kakvi super velicina, sa 4m razdaljine za filmove mi je super velicina nekih 100", sto bih dobio projektorom(ide do 120").
I bioskop mi je retko full iz zadnjeg reda, mora uvek neka sredina da se rezervise.
- maxer
46-49 ... slično je to, mislim - previše veliko, ali ako tebi odgovara - što da ne.
4K će stvarno biti za uživanje i razgledanje
. Jedva čekam da to zaživi za neke prihvatljive novce.
4K će stvarno biti za uživanje i razgledanje

Pa pazi, sada solidan 4k tv preko madjara imas za ispod 1000e, a problem je komp, posto je graficka 800e, a ostatak kompa je oko 400-500e, sto na kraju solidno ispadne za jednonamensku stvar, a to su igre na 4k.
Mislim da 4k igranje nece uopste biti jeftinije, samo ce igre postajati zahtevnije i uvek ce ti trebati top end graficka od 800e za pokretanje istih.
TV-i takodje nece znatno postati jeftiniji, moci ces mozda ovaj sada od 1000e, da uzmes za 600e, ali za x godina, a top end tvi ce opet imati neke fora munje, koje ce te terati da "cekas da pojeftine"
Mislim da 4k igranje nece uopste biti jeftinije, samo ce igre postajati zahtevnije i uvek ce ti trebati top end graficka od 800e za pokretanje istih.
TV-i takodje nece znatno postati jeftiniji, moci ces mozda ovaj sada od 1000e, da uzmes za 600e, ali za x godina, a top end tvi ce opet imati neke fora munje, koje ce te terati da "cekas da pojeftine"

- maxer
A ta cena kod "Mađara" je za pomninjane dijagonale (46-49") ili neke manje?
Ja očekujem da će za npr. 4 godina, 4K rezolucija postati "standardna" tj. zameniće sadašnjih 1080p, a da će 8K biti tada HI-TEC. Tu mislim i na računarsku i na TV tehnologiju.
Ja očekujem da će za npr. 4 godina, 4K rezolucija postati "standardna" tj. zameniće sadašnjih 1080p, a da će 8K biti tada HI-TEC. Tu mislim i na računarsku i na TV tehnologiju.
49 i 55 inca 4k, imas i vise nego solidne modele, Samsung KU6500 je jedan od tih, 870e za 55".
- maxer
Hvala. Pogledaću karakteristike i prikaze na internetu ... čisto da se upoznam sa takvim televizorima, jer to nisam pratio.
Prvo odluci za sta ti primarno treba tv, jer ne postoji sve u jednom, i da malo kosta i da bude brz i da ima HDR i osvezenje i mali lag...moj kompromis bi kao prelazno resenje do OLED-a verovatno bio upravo taj 6500.
- maxer
Trenutno mi ništa ne treba ... tj. rado bih kupio novi PC monitor u 4K od 32" (ali profi kolor kvalitet, zbog fotografija tj. obrade istih). Na žalost, malo takvih danas ima a i cena je ubistvena.
P.S.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun ... arison_195
Interesantan sajt za rivjuove ... prvi put ga gledam.
P.S.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsun ... arison_195
Interesantan sajt za rivjuove ... prvi put ga gledam.
Da, imas par tih dobrih sajtova za review, meni je super displaylag.com iz ociglednih razloga 
Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Podesio sam konacno TV (tj pre par dana).
Gamma me je ebala svo vreme. Kad je stavim na 1.9 nema onih problema sa pretamnom slikom, preizrazenom crnom i sl... Nekada lepse izgleda sa 2.2 ali ovo 1.9 je neko univerzalno resenje.
Sada je slika zaista perfekcija, malo malo pa se odusevljavam kad naleti nesto.
Gamma me je ebala svo vreme. Kad je stavim na 1.9 nema onih problema sa pretamnom slikom, preizrazenom crnom i sl... Nekada lepse izgleda sa 2.2 ali ovo 1.9 je neko univerzalno resenje.
Sada je slika zaista perfekcija, malo malo pa se odusevljavam kad naleti nesto.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
I dalje mi nisi ubedljiv
Kanda ipak mora serija 7

Kanda ipak mora serija 7

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Samo se ti tesi, cinjenica je da ti treba OLED pod hitno!