Merenje prosečne brzine na auto-putu
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Mogu i strancima poslati kući kazne. Kako nama stižu kad nas uslikaju u inostranstvu? Što onda ne bi bilo moguće i njima. Sve se može ako se hoće.
TT
TT
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Moze, naravno. A moze i da ih zaustavljaju na naplatnoj. Isto tako mogu na granicnom prelazu da im uruce kazne, i nema da izadjes iz zemlje dok ne platis.
Neko je moje mišljenje da će kažnjavati samo one koji se ne bune, jer realno da bi na sudu prošlo morale bi naplatne rampe kao i radari da se periodično baždare. A kod nas se ne menjaju ni toneri, pa se na kartici ništa i ne vidi, a o baždarenju da ne pričamo.
Na kraju u ovoj se zemlji nažalost sve odredbe primenjuju samo na onima koji se ne bune, pa pretpostavljam da će tako biti i sa ovim.
Ne može se porediti ENC rampa sa kamerom. Na kameri se jasno vidi vozilo i registracija, ne može se to porediti sa papirićem na kome je mašina napisala prosečnu brzinu.
Na kraju u ovoj se zemlji nažalost sve odredbe primenjuju samo na onima koji se ne bune, pa pretpostavljam da će tako biti i sa ovim.
Ne može se porediti ENC rampa sa kamerom. Na kameri se jasno vidi vozilo i registracija, ne može se to porediti sa papirićem na kome je mašina napisala prosečnu brzinu.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Šta ima da se baždari ako je centralni sistem? Vrlo lako sve rampe mogu da usklade kroz mrežu.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ja kao vozač ne moram da znam kako funkcioniše sistem, ali mi je dozvoljeno na sudu da tražim dokaz da je sistem tačan. Ako mogu njihovi advokati da ubede sudiju da je sistem tačan, OK, ali ako je moj advokat ubedljiviji, onda je nebitno da li je sistem centralan, ako shvataš o čemu pričam.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Sudiju placa drzava, ista ona koja te tereti, novcem koji izdvajas kroz porez.
Kadija te tuzi, kadija ti sudi, a ti sve to finansiras. I jos bi da platis advokata...
Kadija te tuzi, kadija ti sudi, a ti sve to finansiras. I jos bi da platis advokata...

Ja sam napisao moje mišljenje.
Ako vas nahvataju, vi plaćajte, ja ću da pokušam. Kad god sam ćutao, ispao sam budala, kad sam se tužakao dobro sam prošao.
Na kraju, ima naš narod i onu: I nad popom.... Dobar advokat je nad popom.
Na kraju, sve to plati država, novcem koji izdvajam za porez, ali opet, raspodeli se to malo po poreski obveznicima, ne samo po meni.
Ako vas nahvataju, vi plaćajte, ja ću da pokušam. Kad god sam ćutao, ispao sam budala, kad sam se tužakao dobro sam prošao.
Na kraju, ima naš narod i onu: I nad popom.... Dobar advokat je nad popom.

Na kraju, sve to plati država, novcem koji izdvajam za porez, ali opet, raspodeli se to malo po poreski obveznicima, ne samo po meni.

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kad su kazne za prekoračenje, nema tu šta advokat da traži, nemoj da se zaluđuješ da će ovo neko da obori. Zna se zašta ima smisla da se dobar advokat angažuje, ovo nije slučaj
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Sa pravne strane ovo je sve regularno tako da nemas nekog osnova da ulazes zalbu.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To cemo da vidimo, ja se nadam scenariu kamera u Punticima 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Itekako ima osnov da se tuži jer sistem nije baždaren, na primer, uđem na naplatnoj Maradik, imam 1km do autoputa kada vozim ispod 100kmh, vozim do naplatne Stara Pazova sa 130kmh i uključenim tempomatom, pre naplatne puštam gas i auto se kotrlja do naplatne ali na naplatnoj izlazi 128kmh prosečna. Auto kaže 121kmh prosečna po njegovom merenju, realno još km ili dva manje. U suprotnom smeru vozim isto, prosečna po njima 121kmh.
Sa dobrim advokatom sve ovo će da padne na sudu. Plus što će se primenjivati selektivno jer se stranci neće kažnjavati.
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Sa dobrim advokatom sve ovo će da padne na sudu. Plus što će se primenjivati selektivno jer se stranci neće kažnjavati.
Na osnovu čega si zaključio da će auto da pokaže toliko manje od naplatne rampe? Pre će biti obrnuto jer je većina automobila podešena da laže brzinu naviše.
Nema ovde baždarenja, ne znam kako vi ljudi zamišljate da računarska mreža funkcioniše? Ne idu to male čikice i vrte šrafiće, sinhronizacija ovakvih stvari ide brzo, meri se milisekundama.
Pingaj neki server u Subotici i Nišu iz Bgd i videćeš koliko je to kratko, pod uslovom da nemaju neki još brži sistem. Sporiji od interneta sigurno nemaju.
Edit. Evo iz moje kuće ping tips.net Subotica 6ms.
Nema ovde baždarenja, ne znam kako vi ljudi zamišljate da računarska mreža funkcioniše? Ne idu to male čikice i vrte šrafiće, sinhronizacija ovakvih stvari ide brzo, meri se milisekundama.
Pingaj neki server u Subotici i Nišu iz Bgd i videćeš koliko je to kratko, pod uslovom da nemaju neki još brži sistem. Sporiji od interneta sigurno nemaju.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Vozis od BG do Nisa 170-180 i stanes na poslednju pumpu pred Nis, popijes kafu i idemo dalje.
Sve nesto kontam da cu za Bg ubuduce ici preko Pazove i Indjije, ili preko venca pa kroz ona sela do Simanovaca - zanimljivije je.

Sve nesto kontam da cu za Bg ubuduce ici preko Pazove i Indjije, ili preko venca pa kroz ona sela do Simanovaca - zanimljivije je.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Sumnjam da ce sa tehnicke strane biti problema, naivno je to osekivati
Nisi me razumeo, nisam zaključio, ovo sam probao 2 ili 3 puta u poslednje 3 nedelje, svaki put je bilo isto. Naplatna rampa je morala da pokaže manje od auta a pkkazala je 8km više.nidza napisao:Na osnovu čega si zaključio da će auto da pokaže toliko manje od naplatne rampe? Pre će biti obrnuto jer je većina automobila podešena da laže brzinu naviše.
A mora da se baždari vreme na naplatnim stanicama i da zavod za mere i dragocene metale potvrdi/baždari da je na svim rampama isto. U mom slučaju ili nije bilo usklađeno ili su pogrešno izmerili razdaljinu.
A i razdaljina bi morala da se izmeri nekim baždarenim uređajem.