Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Dobro veče

Post od ftj »

Ako neko bas mora da prica vise sati dnevno u romingu onda da razmotri gsm voip gejtvej. Kartica se ubaci u uredjaj koji je u srb koji rutira pozive preko neta do tvog telefona koji je u inostranstvu(koji je nakacen na wifi).
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

shandu90 napisao: 27 Avg 2017, 12:42 A ne, razglabaces od Kulina Bana i na odmoru. I moj otac je privatnik pa ne koristi pozive kad je u inostranstvu. Sve radi preko mejla, skajpa, vibera.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ok, pošto tvoj otac ne koristi pozive u inostranstvu to dovodi do nedvosmislenog zaključka da niko ne mora da razgovara u inostranstvu :rofl:
Niko nije pričao o razgovorima na odmoru, a to je samo jedan aspekt upotrebe. Nekad si poslovno van zemlje a većina klijenata te kontaktira putem poziva ili sms-a. Moj brat je npr u takvoj situaciji svaka 2-3 meseca, ukaže se potreba i mora brzinski preko na par dana. Ili koristiš telefon koji nije dual sim, pa ti kombinacije sa lokalnom gsm karticom i internetom ne piju vodu itd... Naravno da roming dodaci nisu dobro niti univerzalno rešenje, ali postoji klijentela kojoj su neophodni.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Srbe deru u inostranstvu ali isto je i za strance i Srbiji.

Evo primer kod mog operatera. Pri ulasku u stranu mreži odmah dobijem poruku sa cenama. Gore je HR (ista cena za celu EU) i ispod Srbija.

Slika

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Mene u Srbiji deru i CG još više na HR je sad isto ko da sam u SLO ( isto važi za ostalo EU ), znači kad sam u SRB nema telefona. ( ionako sam non-stop na telefonu pa mi to baš dobro dođe )
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ftj napisao: 27 Avg 2017, 12:59 Ako neko bas mora da prica vise sati dnevno u romingu onda da razmotri gsm voip gejtvej. Kartica se ubaci u uredjaj koji je u srb koji rutira pozive preko neta do tvog telefona koji je u inostranstvu(koji je nakacen na wifi).
I sve to na tvoj mobilni poslovni broj? :)
Nije to tako jednostavno. A da ne pricam sto opet moras da juris wi fi i net.
Za net je ok zamena strana kartica, jer se broj ne veze ni za sta, ali za pozive je to dosta komplikovanije.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Meni dobro dođe Travel Net dodatak u VIP, nije neka luda cifra u pitanju a imam rešen net.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Mene zaklo roming. Često sam u AT i telefoniram, šaljem poruke: 200 chf :glavomuzid:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Svašta se dalo videti kod ovog marića ali ovo je epic
https://youtu.be/4Rh4_YJ0mM0

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ftj
Reactions:

Post od ftj »

@xepoj

da.

a za net kupis karticu u zemlji u kojoj si i nema cimanja za wifi. Ima relativno user frendli gejtveja a sad na svakom mobilnom imas sip podesavanja, znaci nije bas tolko komplikovano. I na primer odes u ameriku na 3 meseca i za maltene 0 dinara primas pozive u americi na nasem broj.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To imam kod kuce za drugara i stavi se kartica u uredjaj, sto znaci da je nemas kod sebe. Nadas se da nece nesto zqjebavati ip ili internet i da ce sve biti ok, a opet, kartica ni za sta drugo nije kod tebe, nego kod kuce.
Mislio sam da prvo pricas o necem drugom.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ja sam kupio sim karticu u Grckoj samo sa internetom. 8gb 30 dana. Ne trebaju uredjaji nikakvi. Posto imam dual sim, svi nalozi su mi vezani za moj broj, samo internet vuce sa te kartice.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

To ono za 10e ? Da sam znao uzeo bih to I ja, ovako sam se mucio citavo letovanje. Dzabe. 8GB ne mogu da potrosim ni za 6 meseci preko telefona.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Da, da. Za 10 dana je neizvodljivo potrositi, pritom sam imao sve mogucnosti koje nudi gmaps.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

@xepoj

a za sta ce ti kartica da bude kod tebe? Nema sta da zajebava ako je internet normalan.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Ogi napisao: 28 Avg 2017, 07:26 To ono za 10e ? Da sam znao uzeo bih to I ja, ovako sam se mucio citavo letovanje. Dzabe. 8GB ne mogu da potrosim ni za 6 meseci preko telefona.
Da ti pozajmim mog klinca da ti demonstrira kako se za 3h putovanja autom potrosi 2GB neta na youtube? :rofl:
Nasi u Grckoj vecinom uzimaju Vodafone sim , a njihov net je sve ali ne net, uzas i katastrofa kako mrljavo radi i tamo sve i da hoces ne mozes potrositi , jer vise ne radi nego radi.
Jedini kulturan operater u Grckoj kome internet radi kako valja je Cosmote bar po mom iskustvu i iskustvu jos par mojih drugara.
Ovog leta dok sam bio na Sitoniji sa Cosmote svuda 4G ili minimum H+ i radilo svuda bez problema. Za 15 dana potroseno oko 15GB.
Odgovori