BMW 5 (G30) 2017
Re: BMW 5 (G30) 2017
Nemoj 2.0 dizel. Ako ne može 3.0 dizel onda neka uzme 2.0 benz tj. 30i.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
M paket je medju paketima a ne medju line-ovima.
Mislim da gresi sa 525d i da mora da ide na 530d, nije tu samo razlika u ubrzanju vec mnogo vise. 530d je L6 3.0l motor, dok je 525 L4 2.0. Razlike idu i dalje, imaju razlicito oslanjanje, ovi sa 3.0 dele delove sa 7 dok ovi sa 2.0 dele sa serijom 3.
Najrpodavaniji modeli u Ch su 530d i 540i, sa razlogom.
U kojoj zemlji uzima auto, tesko da ti neko kaze popust bez tog detalja.
Svakako ne treba uopste da uzima dizel vec benzinac. Opet u pravu je Floyd, ako bas hoce da ustedi neka uzme 530i.
Mislim da gresi sa 525d i da mora da ide na 530d, nije tu samo razlika u ubrzanju vec mnogo vise. 530d je L6 3.0l motor, dok je 525 L4 2.0. Razlike idu i dalje, imaju razlicito oslanjanje, ovi sa 3.0 dele delove sa 7 dok ovi sa 2.0 dele sa serijom 3.
Svakako ne treba uopste da uzima dizel vec benzinac. Opet u pravu je Floyd, ako bas hoce da ustedi neka uzme 530i.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Već duže vreme se smaramo na poslu o tome i teram ga na benzinca, ali neće. Jedan je od onih koji bi vozili samo dizela.
Ali sam uspeo da ga nabedim da razmisli o 525d umesto 530d
Neke stvari je zacrtao: M paket, šiber, 360 kamere (samo iz fazona, neće da koristi). Ja bih dodao tu comfort sedišta, HUD i bolje ozvučenje. On trenutno ima u F10 samo 4 zvunika čini mi se. Nema visokotonce u vratima. Ozvučenje mu je kao u Corsi
Idem posle kod njega da konfigurišemo nešto. Jedino mi se ne svidja ideja u boji: crna koža, crna boja, crno nebo. Zatvori ceo auto
Ali sam uspeo da ga nabedim da razmisli o 525d umesto 530d

Neke stvari je zacrtao: M paket, šiber, 360 kamere (samo iz fazona, neće da koristi). Ja bih dodao tu comfort sedišta, HUD i bolje ozvučenje. On trenutno ima u F10 samo 4 zvunika čini mi se. Nema visokotonce u vratima. Ozvučenje mu je kao u Corsi
Idem posle kod njega da konfigurišemo nešto. Jedino mi se ne svidja ideja u boji: crna koža, crna boja, crno nebo. Zatvori ceo auto
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Dakle u Ch...
Onda racunajte na 14-18% popusta, ako radi u nekoj firmi koja ima poseban popust onda moze i vise. Nego posto cenim da ce uzimati na lizing, bitnije mu je da dobije neku dobru kamatu a ne da ide sa standardnih 4%, to pravi veliku razliku. Binelli povremeno daje 1.9% i mislim da ne treba narucivati dok se opet ne ukaze tako neka prilika.
Onda racunajte na 14-18% popusta, ako radi u nekoj firmi koja ima poseban popust onda moze i vise. Nego posto cenim da ce uzimati na lizing, bitnije mu je da dobije neku dobru kamatu a ne da ide sa standardnih 4%, to pravi veliku razliku. Binelli povremeno daje 1.9% i mislim da ne treba narucivati dok se opet ne ukaze tako neka prilika.
- passenger
Neće, kešnuo bi ga. Prodao bi F10 i dodao za G30.
BMW Luzern. Cenim da je tu negde Floyd uzeo ili ti beše?
Nije valjda da, u zavisnosti od izbora motora, 5-ca deli delove sa trojkom ili sedmicom?Laki021 napisao:M paket je medju paketima a ne medju line-ovima.
Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Zajebao si ga sa 525d, govorim iz iskustva sa f10, 530d tako nonsalantno razvija snagu da je to milina I vredi tih para, menjac jr ugladjeniji, motor je tisi, a lepse rezi kada se stisne.
Mislim I 520d je dovoljno jak za normalnu voznju, ali ne ostavlja nikakav utisak u voznji, 525d je samo jaci, slicno se ponasa.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Mislim I 520d je dovoljno jak za normalnu voznju, ali ne ostavlja nikakav utisak u voznji, 525d je samo jaci, slicno se ponasa.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
@Kabal
Pa da, ciganija.
A i menjaci im se razlikuju, uz 6-ocilindricne i jace dobijas mnogo bolji odziv na rucne kontrole, dok uz R4 dobijas dosta sporiji manuelni mod automatika, to jest odziv je duplo losiji.
I to samo razlika koju smo primetili, a u realnosti, ko zna sta jos.
Gledaju da izvuku svaki evro, gde god da mogu.
Pa da, ciganija.
A i menjaci im se razlikuju, uz 6-ocilindricne i jace dobijas mnogo bolji odziv na rucne kontrole, dok uz R4 dobijas dosta sporiji manuelni mod automatika, to jest odziv je duplo losiji.
I to samo razlika koju smo primetili, a u realnosti, ko zna sta jos.
Gledaju da izvuku svaki evro, gde god da mogu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Neko ugradi lošiji menjač a neko motor od Dačie ili Škode...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Odakle ti ovo, da mi je znati?Laki021 napisao: 28 Avg 2017, 17:38Razlike idu i dalje, imaju razlicito oslanjanje, ovi sa 3.0 dele delove sa 7 dok ovi sa 2.0 dele sa serijom 3.

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Interesantno. Ja sam u Cirihu uzeo, Floyd je u Lucernu.passenger napisao:Neće, kešnuo bi ga. Prodao bi F10 i dodao za G30.
Gadjajte onda na preko 18% popusta, ako ne mozete da dobijete javite se, to vam sigurno mogu izboksovati, mozda i vise jer placa u kesu, ali to ne znam....
Pa tu znas sta kupujes, koju kubikazu i snagu, a ovde ti dali navodno isti menjac i vesanje, a zapravo ti uvalili za klasu losije.Floyd napisao: 28 Avg 2017, 18:28 Neko ugradi lošiji menjač a neko motor od Dačie ili Škode...
Kakve veze ima da li su oni razvili taj motor ili su drugi razvili i prodali njima. Pa Bmw ne bi uopste imao menjac da je to bitno.
Stavi onda 3 vrste ogibljenja, a ne 2. Nazovi svoj sporiji menjac drugacije od ovog brzeg.
Mercedes je imao 7g tronic i 7g+ tronic i i ako ih je prodavao u isto vreme, nije 7g prodavao kao 7g+, vec pise da dobijas sporiji menjac i ako je 7g+ samo modernizovani 7g.
Evo i ovde imas primer da coveku daje da testira 530D, a ako uzme 525D, dobice losiji menjac i vesanje, dok ce ih prodavac reklamirati kao identicne.
Naravno, sve to ce pripisati tome sto onaj motor ima 2 cilindra vise, sto nema veze sa realnoscu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- passenger
Javićemo se ako obećaš da nećeš da mu predložiš da doda 18000 chf opreme i uzme ne ispod 540i, idealno 550i 

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa to je najracionalniji izbor...
Da proba 530d i 540i jedan za drigim, znas kad ce uzme 530d, malo sutra
Gde idete, u Bavariu ili Kurt Steiner? (Bavaria je isto Binelli, mozda se sad i zovu tako).
Da proba 530d i 540i jedan za drigim, znas kad ce uzme 530d, malo sutra
Gde idete, u Bavariu ili Kurt Steiner? (Bavaria je isto Binelli, mozda se sad i zovu tako).