Delija napisao: 30 Avg 2017, 11:19
I ako ti vec ne treba kickdown, vec samo "priprema" - treba ti promena max dva stepena.
Jbm li ga, na DSG-u je jos koliko-toliko i zanimljivo igranje u manuelnom modu, dok mi je sa ZF8 bezveze. Osecaja bez. Kao na igri.
Slazem se. Treba samo da dignes obrtaje na oko 2,5k kad se spremas za neko rizicno preticanje npr ili izlazis iz spore krivine. Isto mozes da uradis ubacivanjem u Sport mod ali je to sporije. Sve ovo nema puno smisla kad si u Sport modu jer su obrtaji tada u optimalnom stanju i auto je spreman za akciju
Naravno moze tako, to nije problem. Al recimo vozis opusteno na magistrali 80 kmh u 8oj brzini i bas u toj milisekundi si odlucio da oces da obavis preticanje, e tad bi bilo fino da ima opcija da preskoci par brzina al da to ne uradi sa nekom duzom zadrskom.
Kod mene isto kao kod Delije. Klikndm i drzi i samo prebaci jednu brzinu nize. Mozda je to kod novijih modela omoguceno ili je jednostavno to softverski omoguceno kod jacih motora.
@Delija mora da pitamo onog lika sa drugog foruma sto ima 330i kako je kod njega to reseno
Svaki dan covek nauci nesto novo, nisam ni ja znao za to...
Veveras me spasao, standardno sam zaboravio otvoren siber, malo kasnije uzasna oluja. I auto ga zatvorio kad je pocela kisa, shvatio sam po tome sto su sedista bila vlazna. Jedino ne znam zasto ne moze da se podesinda ga potouno zatvori vec samo da ga zatvori do iskipovane pozicije.
Pre dva meseca smo obojica zaboravili otvorene prozore na parkingu dok smo išli da vozimo m760i Događa se ali sa šiberom je zeunuto. Dva puta proverim kad parkiram napolju.