Hvala vam na odgovorima , nisam stigoa odmh da vam odgovorim, imao sam obaveza , a i malo sam razgledao i raspitiavo se sta bih mogao da uzmem. Na kraju koliko toliko sam suzio izbor, mada mislim da bih mogao jos vise da ga suzim

i da konkretizujem na jednu marku. Elem u uzi izbor su mi usli:
1. Opel astra H 1.7 cdti, ali ona mi se ne uklapa u platezni opseg, da nadjes koliko toliko dobar ispod 3500 ne moze da se prodje koliko sam video+ potencijalana registracija+ dodatno sredjivanje = 4000e

2. Golf 4 1.9/74KW/dizel ili 1.6/16V/benzinac za ova dva motora sam cuo i procitao da su najbolji u cetvorkama. I npr. golf 4 1.9 nasao sam oglas registorvan do 4 meseca lsedece godine, zeder(toliko od opisa, izgleda da je vlasnik skrt na recima ili nesto krije

) izgleda ocuvan za 2900e.
3. I na kraju kolega hoce da mi "uvali" 307 2 hdi 2002 godiste za 2200-2100 na cetiri rate

, a menjao mu je milion stvari u zadnjih mesec dana, pa mi ne uliva poverenje

(stavio mu je fiksni umesto plivajuceg zamajca,remontovao turbinu, pa mu nisu lepo remontovali pa je opet remontovao, kvacilo, korpu , lamelu, kociona kljesta, alternator, zbubcasti, pa opet neki kais....).
Na kraju se svelo da u moje okvire dolazi ili cetvorka ili 307. Moze savet neki golf4vs307. Prednosti i mane? I da, da li nekoima da preporuci majstore u Beogradu za Golfa da odvezem ovog od 2900e i majstora za peugeot da odvezem ovu koleginu 307 na proveru. Voleo bih nekog majstora, ako postoji i neka naplati pregled, ali da mi taksativno napise. U narednih godinu dana, lupam, ove stvari bi trebalo da menjas to, to, to zajedno sa cenom, da bih mogao da podvucem crtu i izvagam. Cuo sam da takvih majstora ima, makar kolega ima takvog majstora za alfu i naplacuje mu od 1000-2000 takve preglede, ali pregleda skoro 1h, a ne pogleda 5 minuta i kaze dobar, nije dobar, bez nekih znacajniijh detalja. Jao, izvinite sto sam udavio, ali blizi mi se dan uzimanja, morao bih da ubrzam, potrebna su mi kola,

pa mi je svaki savet zlata vredan
srdacan pozdrav.