Kočione pločice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Kočione pločice

Post od Sloba »

Ne dovodim u pitanje originalnost nego razmišljam na temu postoje li različite serije pločica. Prevelika je razlika između 1.600 i 6.000 dinara da bi u pitanju bio model kola. Nešto mora postojati, tim pre što kažeš da nisi zadovoljan, a većina kaže da su dobre ili najbolje.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mozda za odredjene modele pravi neko drugi, a oni samo lepe ime. Npr. za michelin pravi tigar gume automobilske, a kamionske pravi bas michelin.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Ja sam o Ate-u čuo jako puno lepih komentara i kad budem menjao dikove, idu sigurno Ate+ate kombinacija. Ovako na 65000km, mislim da nema potrebe dati 2000rsd više za pločice...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kad se nesto procuje po forumima, onda krene neka fama oko toga. Velika vecina koja daje neke utiske, i nema pojma o cemu se radi.
Cak i ovi koji znaju u cemu se radi, kako mogu da procene dobre plocice, ispade da je najbitniji pokazatelj da je plocica prasnjava, tj tockovi da su crni.

BTW za JArisa je bila 6000 ATE plocica, dok je iz orginala reda oko 10.000din. Tako da je i tu zadrzan odnos 1:2 kao i kod Punta.

Ne kazem da je taj Ate neko djubre, nego da nema teorije da je sad nesto on najbolji...

Evo i sam Puzo81, kaze da su ga dobro sluzile i druge plocice...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Da,sluzile su me,konkretno Pagid plave (koje sam stavio po preporuci Nemackih Opelasa..ne samo plocice na corsu nego stavio i Pagid pakne na vw bubu) a pre njih Lucas.

E sad one su bile u kombinaciji sa fabrickim jednodelnim 236x12.7 mm diskovima i kocilo je to ok ALI se javljao zamor,kao neko "plivanje" pri kocenju u kontinuitetu (spustas se malo brze niz Zlatar,Zlatibor,Moracu,Iriski venac).

Tek sa samoventilirajucim ATE diskovima 256x20mm (90e par) i ATE plocicama (70e dva para) kocenje je vrhunsko.Sve sto vise kocis ,sve sto se vise greju one bolje a posustajanja ni 1%.
(pomenuti set sam uzeo u Massu na popustu za 55e diskove a plocice narucih iz DE 32e par jer su bile preskupe u massu,70e).

Ko prati tematiku kocnica zna da su diskovi Brembo Racing,ATE Power,Zimmerman perforirani,plocice Brembo,Ferodo DS2000,ATE plafon i da od njih nema dalje (ne racunam keramicke,to je druga prica).

Retko koristim kocnice,bas retko tako da mislim da ce ATE diskovi da potraju min 100k km dok ce plocice po meni max 50-60k km jer su mekane i trose se.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja nemam bas dobro iskustvo sa ATE plocicama. Kada vratim film unazad jedino sam bio zadovoljan sa fabrickim plocicama uvek. ATE na BMWu E46 nije skripala ali sam imao osecaj da losije koci. Na sluzbenoj Z10 ATE skripe vec 10.000 km tako da cu ih na sledecem servisu sigurno zameniti fabrickim. Drugar je recimo stavio na E46 ATE Performance diskove i ATE keramicke plocice i prezadovoljan je...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

ATE keramicke,cena?
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

jos jedna stvar kad se spominje brembo, evo ih kod mene napred na rs-u na 42.000km ima jos da se voze i voze, da ne kazem da ima mozda pola cm "mesa"...zadnje su trw i one su znatno istrosenije.
obe prave finu crnu prasinu posle samo nekoliko kocenja, i ne skripe...
Off topic
danas sam bas ostro zakocio sa bezobrazne brzine, svukao je brzinu za preko 120kmh za par sekundi bez po muke. mislim da cu kad dodju na zamenu staviti fabricke, jesu skuplje ali mislim da se isplate
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Na Meganu stavio napred diskove i plocice Valeo, mislim da sam dobio kompletan simfonijski orkestar u tockovima. :muzika:

Spoiler: inace kupljeno je bilo u Kit komercu, za koji sam vremenom cuo svakojake komentare, narocito po pitanju Valeo delova.

Na Laguni sam stavio pozadi plocice Delphi, za sada je sve ok, nikakvih propratnih zvukova itd.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Puzo81 napisao:ATE keramicke,cena?
Mislim da ih je za E46 320d platio oko 9.000 din. Navodno su besumne, duze traju, ne prljaju felnu... On je prezadovoljan...

Kada Dragan pomenu Brembo, i na R26 su bili i diskovi i plocice Brembo. Diskovi su bili prvi na oko 120.000 km i jos uvek u dobrom stanju, a plocice su menjane na oko 60.000 km i ja sam promenio na 115.000 km... Naravno auto je kocio nenormalno dobro i nisu bile bucne. Set prednjih plocica je bio oko 13-14.000 din. u Kompresoru...
Igor_Bg
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 07:18
Garaža: Peugeot 207 1.4e 75 ks LPG

Post od Igor_Bg »

@Cherokee
Ista prica, i ja sam stavio Valeo prosle godine zvuce kao Stradivarijus :)
na zalost ne volim violinu da sviram dok vozim tako da cu da probam neke druge... Nikako ne preporucujem Valeo!
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Baš sam sad gledao koje sam stavio kod mene:
Slika

Ne škripe, ujutru kada je rosa desi se da zacvile veoma malo u početku, sad nisam čuo odavno da škripe, stavljene pre 4 meseca, prešle preko 6000km do sad, ostavljaju crno.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Da i ja imam 4 x Valeo ...sad su na 20 k km nema skripanja ali se i brzo trose to je evidentno.
Pre njih TRW takodje nisu skripile ali su trajale toliko dugo cca 60 k km na prednjim za ne verovati.

Treba izmedju ostalog imati i srece kad se kupuje..brend znaci ali nije garancija da ce plocice biti ok tj da nece skripiti i sl. to je moje licno iskustvo koje je potvrdjeno nazalost.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

TRW sam imao na Suzukiju kao prve fabričke, zamenjene na 30k km, mada nisu morale do 40k km... Bile su odlične, a slušao sam da ih ljudi ne vole. Stvar komplikuje pitanje da li je isto ono što fabrika stavi i ono što kupimo u prodavnici kao rezervni deo, makar naizgled bilo isto. Nemam konkretan dokaz, ali ubeđen sam da nije isto. Prva ugradnja je u proseku najbolja.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Sad se setih, ono sto svakako mogu da preporucim su i Ferodo plocice. :doubleup:
Odgovori