Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Stvarno vise nije ni zabavno trashovanje AMOLEDa zbog prejakih boja. Ko do sada nije shvatio, ili se pravi lud ili nece da cita, gleda i proba bilo sta.
Samsungovi noviji telefoni (zapravo odavno), bar oni vise klase nemaju prprzene boje. Bice preprzene samo ako vi tako zelite jer AMOLED je sposoban da ih napuca, ako vi zelite normalne boje, samo ih tako stavite u podesavanju i to je to. Samsung AMOLED ekrani su najprecizniji ekrani na svetu, bezveze je skroz da po 1000ti put pricate neistine.
I odlicno izlgedaju slike sa dobrih Samsung telefona na bilo kom dobrom displayu.
Samsungovi noviji telefoni (zapravo odavno), bar oni vise klase nemaju prprzene boje. Bice preprzene samo ako vi tako zelite jer AMOLED je sposoban da ih napuca, ako vi zelite normalne boje, samo ih tako stavite u podesavanju i to je to. Samsung AMOLED ekrani su najprecizniji ekrani na svetu, bezveze je skroz da po 1000ti put pricate neistine.
I odlicno izlgedaju slike sa dobrih Samsung telefona na bilo kom dobrom displayu.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Laki, ti verovatno nisi video zaista dobru "mesnatu" fotku, punu boje, kontrasta, i drugih informacija (čak i u senkama) kada tako nešto tvrdiš, odnosno verovatno se nisi upuštao u neku značajniju obradu istih. Dakle, fotku sa kojom u post-obradi možeš da radiš skoro šta hoćeš. Ja već skoro 17 godina svakodnevno nešto čačkam u Photoshopu, pripremam fotke za web (ranije za štampu u novinama) i primećujem stvari koje prosečan korisnik verovatno ne primećuje. Još jednom ponavljam - fotke koje ovi Samsung telefoni prave i prikazuju na tim Super Amoled displejima izgledaju zaista fenomenalno, i sam sam se prenerazio koliko je to dobro kada sam dobio ovaj telefon pre nekih mesec-dva, pa sam se ponadao da su napravili konačno veliki korak napred. No one su ipak blago razočarenje kada se prebace na računar (i tu njegov zaista monitor nema toliko veze sa tim). Izuzetak je jedino kada su napravljene po zaista odličnim svetlosnim uslovima - tada su vrlo dobre pa ponekad čak i odlične. U svim drugim slučajevima telefon ipak ostaje telefon i ako želiš maksimum - treba ipak nositi pravi fotoaparat sa sobom. 
p.s. I dalje sam mišljenja da na kvalitet tih fotki najviše utiče softver u telefonu odnosno sve prilagođava takvom displeju, da bi to izgledalo maksimalno dobro. Bilo bi intereesantno da ima raw opciju pa da vidimo kakve su te fotke zaista. Ali nema (ili bar ovaj moj telefon nema).

p.s. I dalje sam mišljenja da na kvalitet tih fotki najviše utiče softver u telefonu odnosno sve prilagođava takvom displeju, da bi to izgledalo maksimalno dobro. Bilo bi intereesantno da ima raw opciju pa da vidimo kakve su te fotke zaista. Ali nema (ili bar ovaj moj telefon nema).

Cekaj bre Sasa, prvo niko ne tvrdi da telefon pravi slike kao dobar fotoaparat, ne znam ni kako smo dosli do toga.
Druga stvar je, ako Samsungov ekran moze da prikaze tu sliku da ona izlgeda fenomanalno, to znaci su potrebne informacije tu, u slici, nije ekran izmislio detalje... Dakle dalje sve je do podesavanja i ekrana. Ne znam koji telefon koristis, ali verovatno ima bolji ekran od monitora na kom si ih posle gledao. Naravno da slika izgleda drugacije na svakom ekranu, pogotovo ako se kvalitet i podesavanja ekrana razlikuju, il podesiti sliku za taj ekran il podesiti ekran. Logicno, Samsung je lepo upario svoje slike i svoj ekran na istom telefonu.
Druga stvar je, ako Samsungov ekran moze da prikaze tu sliku da ona izlgeda fenomanalno, to znaci su potrebne informacije tu, u slici, nije ekran izmislio detalje... Dakle dalje sve je do podesavanja i ekrana. Ne znam koji telefon koristis, ali verovatno ima bolji ekran od monitora na kom si ih posle gledao. Naravno da slika izgleda drugacije na svakom ekranu, pogotovo ako se kvalitet i podesavanja ekrana razlikuju, il podesiti sliku za taj ekran il podesiti ekran. Logicno, Samsung je lepo upario svoje slike i svoj ekran na istom telefonu.
Laže Samsung, nije džabe Li Džae Jong uhapšen...
Promeni kalibraciju monitora. Da li te slike imaju embedovane kalibracije u sebi (icc profile obicno) ili koriste neke spoljne, cime gledas to?
Ima tu dosta parametara
Ima tu dosta parametara

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Evo npr. Nokija (tj. Microsoft) telefoni prave fenomenalne fotke po pitanju kolorita, balansa bele boje, kontrasta, oštrine ... i skoro podjednako lepo se vide i na samom telefonu (tu su malo lepše) i na mom kompjuterskom monitoru. Praktično su slike toliko dobre da reeetko kada treba da se edituju (obično u ekstremnim svetlosnim uslovima).
Šteta što ostatak telefona ne prati taj kvalitet kamere (ja konkr. imam službenu Nokiu/Microsoft 640XL).
Šteta što ostatak telefona ne prati taj kvalitet kamere (ja konkr. imam službenu Nokiu/Microsoft 640XL).
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Super moćan Kirin 970
"The Kirin 970 is faster, better and more secure than anything else available [in the market]. This is the latest technology and it is the first chip to have a neural processing unit inside, which is 20 times faster than a central processing unit," said Richard Yu, CEO of Huawei's consumer business group, at IFA in Berlin."
Huawei je na sajmu IFA u Berlinu predstavio svoj glavni adut u borbi sa Apple-om i Samsungom – procesor Kirin 970 koji će biti ključan pokretač njihove vizije veštačke inteligencije.
Izvor: 24sata.hr utorak, 5.09.2017. | 15:23
Upravo će taj procesor biti deo njihovog sledećeg modela Mate 10 koji će predstaviti za mesec dana u Minhenu.
Kirin 970 je prva Huaweijeva mobilna platforma za veštačku inteligenciju sadrži neutralnu jedinicu za obradu, a sam čip sadrži 5,5 miliona tranzistora na samo jedan cm2. Pokreće ga glavni procesor sa osam jezgra, zajedno sa grafičkim procesorom od 12 jezgra. U odnosu na 4-jezgreni Cortex-A73 CPU procesorski paket, heterogena arhitektura Kirina 970 isporučuje do 25 puta više performansi s 50 puta većom efikasnošću, navodi Huawei i ističe da Kirin 970 može izvesti AI zadatke brže i s manje snage. Na testu je tako Kirin 970 procesuirao 2.000 fotografija u minuti, što je bilo brže od bilo kojeg drugog čipa na tržištu.
“Kirin 970 je prvi u nizu novih unapređenja koja će na naše uređaje doneti moćne karakteristike veštačke inteligencije i postaviti ih iznad konkurencije“, rekao je direktor kompanije Huawei Ričard Ju.
On veruje da će njegova brzina i niska potrošnja telefonu dati prednost nad novim iPhone-om i Samsungom.
https://www.b92.net/tehnopolis/vesti.ph ... id=1300504
"The Kirin 970 is faster, better and more secure than anything else available [in the market]. This is the latest technology and it is the first chip to have a neural processing unit inside, which is 20 times faster than a central processing unit," said Richard Yu, CEO of Huawei's consumer business group, at IFA in Berlin."
Huawei je na sajmu IFA u Berlinu predstavio svoj glavni adut u borbi sa Apple-om i Samsungom – procesor Kirin 970 koji će biti ključan pokretač njihove vizije veštačke inteligencije.
Izvor: 24sata.hr utorak, 5.09.2017. | 15:23
Upravo će taj procesor biti deo njihovog sledećeg modela Mate 10 koji će predstaviti za mesec dana u Minhenu.
Kirin 970 je prva Huaweijeva mobilna platforma za veštačku inteligenciju sadrži neutralnu jedinicu za obradu, a sam čip sadrži 5,5 miliona tranzistora na samo jedan cm2. Pokreće ga glavni procesor sa osam jezgra, zajedno sa grafičkim procesorom od 12 jezgra. U odnosu na 4-jezgreni Cortex-A73 CPU procesorski paket, heterogena arhitektura Kirina 970 isporučuje do 25 puta više performansi s 50 puta većom efikasnošću, navodi Huawei i ističe da Kirin 970 može izvesti AI zadatke brže i s manje snage. Na testu je tako Kirin 970 procesuirao 2.000 fotografija u minuti, što je bilo brže od bilo kojeg drugog čipa na tržištu.
“Kirin 970 je prvi u nizu novih unapređenja koja će na naše uređaje doneti moćne karakteristike veštačke inteligencije i postaviti ih iznad konkurencije“, rekao je direktor kompanije Huawei Ričard Ju.
On veruje da će njegova brzina i niska potrošnja telefonu dati prednost nad novim iPhone-om i Samsungom.
https://www.b92.net/tehnopolis/vesti.ph ... id=1300504
Sta pricate vi ljudi...pa ako na jednom ekranu ta slika super izgleda, a na drugom sranje, jasno je da je do ekrana. Ne moze ekran da izmisli informacije koje nisu tu.
Cuj, kamera podesena, tako da na njihovom ekranu to super deluje...da, na ekranu od 5" su razvijali kamere
Meni slike sa fona super izgledaju na tvu starom 9 godina.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Cuj, kamera podesena, tako da na njihovom ekranu to super deluje...da, na ekranu od 5" su razvijali kamere

Meni slike sa fona super izgledaju na tvu starom 9 godina.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Prekjuče odradim hardreset Samsung S5 i sinoć odem da spavam sa 53% baterije. Nešto je ranije dosta jelo bateriju.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Huawei beat Apple for the second place in the global smartphone market
It looks like Huawei’s plan to become the largest smartphone maker in the world is on track.
Counterpoint Research published its latest global smartphone market analysis, and the biggest takeaway is Huawei’s impressive performance that put it ahead of Apple for the first time.
According to Counterpoint, Huawei outsold Apple in June, July, and likely in August. The research firm did not share its raw numbers, but looking at the graph below, it looks like Huawei’s and Apple’s share in July were around 12 percent. Huawei edged out the iPhone’s maker, while Samsung continued its streak at the top with just over 20 percent of sales share.

http://www.androidauthority.com/huawei- ... et-798747/
It looks like Huawei’s plan to become the largest smartphone maker in the world is on track.
Counterpoint Research published its latest global smartphone market analysis, and the biggest takeaway is Huawei’s impressive performance that put it ahead of Apple for the first time.
According to Counterpoint, Huawei outsold Apple in June, July, and likely in August. The research firm did not share its raw numbers, but looking at the graph below, it looks like Huawei’s and Apple’s share in July were around 12 percent. Huawei edged out the iPhone’s maker, while Samsung continued its streak at the top with just over 20 percent of sales share.

http://www.androidauthority.com/huawei- ... et-798747/
Posetite www.garaza.rs !
I Fiat prodaje vise automobila od Mercedesa, pa ne vidim ushicenost vozaca Fiata tim podatkom
Apple je Mercedes za Huawei? Ne bih se baš kladio.
Ako je Apple Mercedes, onda je Huawei Leksus, odnosno mozda bolje Infinity? A Sony je Toyota