Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Grčka 2012

Post od Saša »

Nisi video (ili bar nisi slikao) najlepši deo Orange beacha (pošto naši ceo ovaj potez zovu "oranž bičom", a u stvari se radi o tri plaže - Megaportokali, Orange Beach i Kavourotripes) odnosno onaj deo desno od ovoga na fotkama, tamo gde su isklesane skulpture u stenama - Kavourotripes... :)

Da, gužva je uvek jer su idioti probili put do same plaže pa se priđe autom na par metara i zato je uvek gužva, a reč je o uglavnom malim peščanim uvalicama među stenama, gde može da stane maksimalno 4-5 suncobrana... Al da je lepo - prelepo je... :)

To što si slikao je baš Orange Beach, najveća uvala u kojoj se nalazi i beach bar sa suncobranima i ležaljkama...
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Texonja,imali ste lep smestaj. :doubleup: Vidim puno palmi i zelenila,svidja mi se. Osim nedostatka wi-fi u sobama nemam zamerki,gledajuci tvoje slike. Kakav je parking,da li ima decije igraliste i koja je cena aranzmana ?
Karidi plazu nismo posetili prosle godine,mada vidim i nije toliko lepa koliko su mi pricali. Moji favorit je plaza u Armenistis i kampu http://www.armenistis.com.gr/ dugacka i cista sa prelepim belim peskom i plicakom,decijim igralistem na samoj plazi i kamperkama u toplesu. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Jedan + za amatersku profesoricu fitnessa. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Fala Bogu da neko prokomentarise "profesoricu". :kezo:

@Misha
Parking je problem u krugu hotela. Nema konkretno parking mesto nego se zabada ko gde stigne izmedju drveca i na 15-20 obelezenih mesta. Ne volim da se guram, jer onda mnogo rizikujem da dobijem vratima po autu ili ne daj Boze nesto jos gore, tako da sam parkirao izvan kompleksa, uz samu ogradu hotela. Ni tamo nema puno mesta, ali nadje se cesto. Hladovina je tu celog dana, sto je dobro, jedino sto je auto van kapije hotela (iako ga vidis). Sad cu probati da nadjem neku fotku na kojoj se vidi parking.
Za decu ima mini-igraliste sa ljuljaskama, toboganom, klackalicom... ima i onaj "typhoon" sto, gde se udara pak kao u hokeju, kao i stoni fudbal. Aranzman sam uplatio pocetkom juna i kostalo je 980 eur za nas dvoje polupansion 10 dana. Cerkica od 2 god ne placa nista naravno. Kasnije sam doplatio jos 150 eur za dodatna 2 dana ali samo nocenje sa doruckom. Vecera im je nekad super, a nekad bukvalno ne znam sta da jedem. Neko dinstano meso kao iz gulasa je uvek tu, onda onaj mastan krompir nit' zapecen nit' kuvan nego nesto izmedju, pa ravioli sa paradajzom... to je standardno. E sad ima uvek jos neko jelo pa kad se sta zalomi. Nekad bude neka musaka od patlidzana, katastrofa... jednom je bila pizza, jednom klasicna grcka musaka sto je odlicno. Ponekad stave kuvara pa na licu mesta nesto pravi i tada uvek bude dobro. Jednom je pravio neko flambirano meso - ludilo. Drugi put nesto kao carbonara spaghetti, isto odlicno. Utorkom je barbecue party i tada je zaista fenomenalno meso sa rostilja, ali zalomi se kad je lose i onda palis kola i ides u Nikiti po gyros, a to bas i nije lepo s obzirom da si uplatio polupansion. Standardno ima uvek 20-tak razlicitih salata , lubenice, dinje, breskve, kao i nekoliko vrsta kolaca, tako da gladan svakako ne mozes ostati.
Preko bookinga je u trenutku kada smo mi uplatili bilo 1050 eur za 10 dana samo sa doruckom, tako da je ovo preko Kontikija delovalo odlicno, jer je em jeftinije, em polupansion.
Sobe nisu nista posebno. Radjene su u nekom "etno" fazonu, da izgleda starinski, ali to meni upravo izgleda krndeljasto. Televizor iz 80-tih, klima iz 70-tih kakvu nisam nikad do sada video. Split sistem, ali neka praistorijska, nema daljinski nego pored nje neki panel gde nema tastere nego prekidace. Radi dobro, na srecu. Sobe na spratovima su bolje jer su nove, a u prizemlju su losije. Dva puta sam trazio da dobijemo sprat i na kraju su nam ipak dali prizemlje. Cim smo usli u sobu rekao sam to recepcionarki i ona je rekla cim bude slobodno nesto na spratu, prebacice nas, za 2-3 dana... Naravno, bolelo ih je dupe da nas prebacuju. Da sam uplatio preko Bookinga druga bi bila pesma, ali ovako kad dodjes sa vaucerom agencije (platio si unapred) onda si stavljen pred svrsen cin i nemas puno prostora da se raspravljas i pregovaras. Jbg, ipak je izgleda najbolja opcija otici dole i na licu mesta videti sobu, pa pricati o ceni i pogadjati se.

No dobro, soba mi svakako nije prioritet. Vise nervira ta cinjenica, nego sto zaista smeta. Gdegod da odem ne moze mi biti kao kod kuce. U sobi smo uglavnom spavali i provodili mozda sat vremena (ili manje) dnevno mimo spavanja. Uvek si ili na dorucku/veceri ili na plazi ili setas ili si negde kolima (Nikiti, Neos Marmaras, Sarti...)

Jedina ozbiljna zamerka zbog koje ne bih isao ponovo je sto nemaju wi-fi u sobama. Ostalo mogu da progutam. To naravno ne znaci da je ostalima isto bitno. Nekog zabole za wi-fi, a mozda ce ga nervirati nesto drugo ili ce mu biti savrseno. Sto ljudi - sto cudi. Dobro je kod hotela sto sve imas na jednom mestu. Nista nije WOW, ali je sve prosecno dobro i kao sklop je ok. Blizu je Nikiti, lepa je basta, ok je plaza, cena je fer, hrana je prosecna, osoblje uglavnom korektno. Kome se ne svidja, na samo 100-200m dalje ima Danai Beach sa 5* , ali tamo je 10 dana oko 5.500 eur :pardon:

EDIT - nemam sliku parkinga, ali imam snimak na kameri. Snimao sam hotel i put od hotela do Nikitija :) pa mogu da okacim negde.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Slika

Evo delic parkinga, ali slikan odozdo. Desno bi trebalo da se uparkiraju 4-5 automobila, ali onda dodju ovako dva pametna i stanu kao nesvet, pa ne mozes normalno ni decija kolica da proguras, a i peske moras da prolazis "na kant" izmedju njih. Da ne pominjem kako je lepo i onom skroz desno na parkingu da izadje. Ima puno kabadahisanja koje hotel tolerise i to je lose. Verovatno nece da "ljute" goste, ali onda ljute nas normalne. Stane tip sa Hyundai Santa Fe tako da ne moze Nissan Micra da prodje pored njega. I ajd' sad trazi ko je da pomeri kako bi ti izasao sa parkinga.
Ova dva sa fotke su naravno Rumuni, registracija HD - Hunedoari. Ako nisu Rumuni, onda je Bugarin ili Srbin. Car majmuna mi je bio neki lik sa Renault Scenic na BG table. Isterao auto sa parkinga (negde otisao) i ostavio TROKUT na tom mestu. Jebote, kao da mu je deda ostavio to parking mesto.

Za vecerom su prvi Srbi, stave na sto neke decije igrackice (figurica neka) i odu da cekaju u redu za svedski sto. Dakle, ne ostave ni torbu ni kljuc od sobe, nego recimo stave figuricu Strumpfa velicine 2cm na sto i to je kao rezervisano... i svi stolovi u basti tako (9 ili 12 kom). Onda sednes za neki unutra, pa se kuvas... Ne moze da sedne neko da rezervise nego oni ostave figuricu i svi na valov. Jednom smo dosli na pocetak vecere (9 min nakon pocetka) i nikad vise. Da se guram sa budalama, kao u narodnoj kuhinji... Uvek cekam da prodje sat vremena da ti najgladnijih ociju jedu i odu, pa onda dodjemo i sednemo kao ljudi. Uvek ima stolova, hranu redovno refiluje osoblje, jos padne i mrak pa nije tako toplo. Mnogo lepse, jedino sto vec bude kasno onda za odlazak u Nikiti ili N.Marmaras.

Na plazi je isto kabadahisanje ujutru. Odu pre nego sto se otvori bar na plazi i prebace svoj peskir preko lezaljke onako sklopljene i zakljucane. Prvi red do mora ne znam kad treba da dodjes da bi uhvatio. Nije problem sto to rade ljudi, nego je problem sto to hotel dozvoljava i smatram to propustom hotela, kao i propustom oko dozvoljavanja parkiranja kojekude.

Ima dosta propusta, ali mogu misliti koliko bih ih tek nasao u nekom losijem hotelu. Ipak je to Grcka, a ja ih poredim sa hotelima u Spaniji ili Austriji, Francuskoj... :zbunjen: Tako je kako je, siesta Mexicana...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Tex :bravo: za opis, nekom ce sigurno da posluzi.
Meni koristi toliko da sam zakljucio da treba izbegavati mesta gde letuju Bugari i Rumuni, mada ni nasi nisu bolji.
Gde god sam po evropi bio u hotelu (osim u Madridu) naletao sam na nase i odmah se prepoznaju bas na dorucku. Navale na onaj svedski sto kao da nista nisu jeli u zivotu ili kao da teraju inat pa hoce da pokazu koliko mogu da pojedu. Kad smo kod ovog, "zanimljiv" mi je bio par u Minhenu koji zajedno nemaju 100kg a jedno 15 minuta su, uz par vracanja do svedskog, samo punili tanjire i slagali po svom stolu. Ne znam da li su uspeli sve da pojedu ali kad su krenuli klopu ispred njih je bila umanjena replika svedskog :rofl: :rofl:
Texonja napisao:Car majmuna mi je bio neki lik sa Renault Scenic na BG table. Isterao auto sa parkinga (negde otisao) i ostavio TROKUT na tom mestu. Jebote, kao da mu je deda ostavio to parking mesto.
Koja simpanza :kezo:
Nego, cudi me da mu neki rumunjesku nije sutnuo taj trokut i parkirao se :)

Sto se parkinga tice, kad idem svojim autom na letovanje, preferiram da hotel ima obelezena parking mesta (to je npr. u HR tesko naci ali je u FR normalno) ili jos bolje garazu, bas iz razloga sto vecina onih koji kolima dodju na letovanje, isti taj auto koriste samo 2x godisnje za odmor pa im je iskustvo u bezbednom (po okolinu) parkiranju jednako 0.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pozdrav iz Nikitija !

Put je protekao bez problema. Prenocili smo u Skoplju, kod rodjaka. Jako mi se dopao njihov trg i licno mislim da samo zlonamerni mogu da pljuju novi spomenik A. Makedonskom koji, po meni, izgleda grandiozno kao uostalom i ceo trg. X puta je lepsi od beogradskog po kome ne mozes ni da hodas bez straha da ne polomis nogu o neku rupcagu.

Na granicama nije bilo guzve. Do Skoplja mi je posrkao puno benzina, posle sa BMB 98 to je bilo dosta manje. BMB 98 kosta 1,5 evra, BMB 95 neznatno manje, prakticno nema logike kupiti ga.

Auto put u Srbiji do druge naplatne rampe je katastrofalan, posle pocinje dobra deonica i onda tamo posle Grdelicke klisure ponovo katastrofa sa onim cunjevima i "radovima" koji traju vec 156 godina. U Makedoniji jos gore s tim sto su par deonica asfaltirali i kada zavrse sve sto su zapoceli, sledece godine ce biti mnogo bolje. Tamo gde su sekli asfalt, to su uradili veoma grubo pa auto biva razvaljen. Zena je povredila glavu tako sto je posle jedne planine na sred auto puta udarila glavom u krov automobila a nosila je neku snalu.

U Grckoj put isto katastrofa, sve do nadvoznjaka posle Soluna kada krece auto put koji je isto los ali moze da se vozi. Tri godine uzastopno prolazim istim putem i nisam video 1 metar novog asfalta, rupe su svake godine sve vece a asfalt je onako ruzan i beo, sprzen od sunca, uradjen tu negde posle II svetskog rata. U samom Nikitiju je ista situacija sto se tice ulica, cak i glavno setaliste je takvo.

Inace, sam smestaj i mesto su prevazisli moja ocekivanja. Smestaj savrsen, drugi red kuca do mora, 30-50m do plaze. Plaza ispred same kuce nije nesto ali 100 metara desno je mnogo lepa i sira. Voda predivna, prozirno cista, topla. Kao po pravilu, ujutru nema vetra i voda je mirna, poslepodne duva vetar i more je uzburkano dok se sve smiri kada padne mrak i tako svaki dan, za sada.

Cene su bolesne, ne bih ni da spominjem.

LIDL katastrofalan, nas Mini Maxi je robna kuca za njega. Ne svidja mi se sto na samom setalistu nema prodavnica vec su samo na magistrali pa cu morati za sledecu nabavku tamo da trazim jer u LIDL vise necu da idem, video sam neki veliki super market na magistrali pa cu probati tamo.

Takodje mi se ne svidja sto setalistem prolaze automobili, iako ih nema mnogo i voze lagano, ipak mi je neprijatno sto moram stalno da vodim racuna da mi dete ne izleti.

Nikiti je inace poluprazan, 90% su gosti porodice sa decom, 99% Srbi Bugari, Rumuni i Makedonci.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ogi napisao:video sam neki veliki super market na magistrali pa cu probati tamo.
Imas Matsoutis i Galaxias. U ovom prvom je uvek havarija od guzve na parkingu, a i unutra. Mislio sam da je mnogo bolji i lepsi, medjutim naprotiv. Samo je fizicki veci, ali robe ima vise u Galaxiasu. Cene nisam poredio u dlaku, pa ne mogu da kazem, ali deluju slicno. Mada, ja sam pazario u Lidlu. Deluje jadno, ali realno ima sve sto ti treba. Evo reci mi nesto sto si hteo da kupis, a nije bilo?
Takodje mi se ne svidja sto setalistem prolaze automobili, iako ih nema mnogo i voze lagano, ipak mi je neprijatno sto moram stalno da vodim racuna da mi dete ne izleti.
... a navodno je "pesacka zona", samo sto oni koji su se zatekli tu kolima pre 21h (ili kada vec zatvaraju) imaju pravo da izadju, a ima ih dovoljno da stalno neko prolazi.

U Neos Marmarasu je jos gora situacija kada vec pricamo o tome. Nakon ove godine sam definitivno rekao da nikad ne bih boravio u tom gradu. Navodno je pesacka zona od 21h, ali to je auto za autom, na svakih 30 sec prolazi neki. Pride ima i motora, a Grci kao Grci, voze i bez svetala i pun gas kroz masu. Em voze brzo, em im se deru auspusi, sto zbog raspada motora, sto zbog cinjenice da je neki i cross koji se po prirodi dere.
A sve to na ulicama bez pravog setalista i sa brdo-dolina-brdo-dolina. Pravog trotoara nema svuda, vec samo zuta traka predvidjena za pesake, ali Grci tu parkiraju automobile pa si prinudjen da ides putem, a pride i guras dete u kolicima ili jos gore da ga pustis da samo ide i drzis ga za ruku kako bi ga sklonio kadgod cujes da nailazi auto ili motor. :thumbdown:

Sarti je pravi grad za boraviti. Setaliste je setaliste i fuck off. Ulice se seku pod 90 stepeni, nema automobila uvece u glavne 2 ulice gde su pesaci, nema brda i dolina, ima i setaliste uz more sa nanizanim restoranima... :doubleup:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Texonja napisao:Evo reci mi nesto sto si hteo da kupis, a nije bilo?
AYRA vodu i MEVGAL mleko.
Adapter za WC solju za sina (zaboravio sam kuci a nece da kaki bez njega).
Nosa.
Bilo koji SENSITIVE deterdzent (za bebu)
Lopta.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ne znam asortiman, tako da prihvatam odgovor.
... osim za ovu vodu za koju prvi put cujem. Ja sam pio Vykos prosle godine, pa sam hteo i ove (jer druge nisam ni probao). Imam suprotno iskustvo, jer je Matsoutis nema, a ima je Lidl. To oko odredjenih marki je sitnicarenje, ali recimo BILO KOJI sensitive deterdzent je propust ako nemaju, kao i adapter za WC ili nosa. Za loptu mi je neverovatno da nema. :zbunjen:
Mislim da sve nabrojano mozes naci u Galaxiasu. :think:

Ja sam trazio (sitnicario) za klinku Kinder Pengui cokoladicu. Stoje u frizideru i kod nas ih ima skoro svuda. Nije ih bilo u Lidlu, nije ni u Matsoutisu, imao ih je Galaxias ali je bila prazna kutija. Pitam prodavacicu ima li jos, kaze tek sa sledecom nabavkom. Ocigledno su sve nasi Srbi pokupovali jer druga dva marketa nemaju. Za Nutellu znam da je bila najskuplja u Galaxiasu (2.60 eur 400g). Ja sam je pre toga kupio u Lidlu za 2.20 , a u Matsoutisu je recimo 2.10).
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Floyd napisao:Tex :bravo: za opis, nekom ce sigurno da posluzi.
:plusone: :bravo:
Floyd napisao:Sto se parkinga tice, kad idem svojim autom na letovanje, preferiram da hotel ima obelezena parking mesta (to je npr. u HR tesko naci ali je u FR normalno) ili jos bolje garazu, bas iz razloga sto vecina onih koji kolima dodju na letovanje, isti taj auto koriste samo 2x godisnje za odmor pa im je iskustvo u bezbednom (po okolinu) parkiranju jednako 0.
:doubleup:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

LIDL izgleda kao prodavnica pred zatvaranje. Mozda je to zato sto je kraj sezone pa su u fazonu da prodaju sve sto im je ostalo.

Inace, fazon u Grka je da ako hoces da koristis lezaljke i suncobran u kaficu, moras da narucis pice koje je min. 3 evra, sto je da kazemo ok, medjutim mi odemo sa plaze u neko doba da klinci spavaju i da rucamo i odmorimo i kada se vratimo, makar to bilo u 19h, moramo da narucimo ponovo pice da bismo koristili lezaljke i suncobran gde nam stvari stoje citav dan !?? Koliko su jadni, umesto da budu srecni sto uopste dolazimo u njihov poluprazni kafic i svakodnevno im ostavimo min 12 evra, oni nas bukvalno teraju...

Do sada nismo isli van Nikitija, sutra planiramo do Neos Marmarasa da odemo predvece a prekosutra cemo na neku plazu koju nam je ovde nahvalio neki Bugarin, Agios Ioannis se zove a onda tamo neki dan i do Lagomandre ili jos neke plaze u blizini...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Lidl izgleda isto svuda u svetu. Šire se ko amebe, tako da im je recept očigledno vrlo uspešan. :-)

Ja oduševljen na Atosu koliko je skromno, lepo i nije skupo. Bili smo i do Neos Marmaris, iste su cene, lepa plaža, čisto more i konobarica iz Srbije.

Prvi put sam u Grčkoj i baš mi se sviđa, iako sam obišao pola sveta. :-)

5 eura 2 ogromne hladne kafe, sa 2 flaše vode - ja je znam šta je tu skupo? Ja tu kafu cirkam 3 sata kolika je.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ovde bukvalno nema nista ispod 3 evra.
Ajde ti u Beogradu placaj 360 dinara coca colu!??
Toceno pivo 0,5 je 4 evra.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Četiri puta sam bio u GR u poslednji sedam godina i iz mog iskustva za 5€ se moglo popiti u proseku piće i po. Pivo u kafiću 3-3.5€, u hotelu 4.5€, kafa 2.5-3€ napolju, u hotelu 3-4€.
Odgovori