Kočione pločice
Re: Kočione pločice
Bravo 200 kila laksi od Astre? 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne, od Mercedesa.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ma to sam pomenuo samo zato sto nisam znao da su sigurno manji na Bravo-u,nego ovako na oko izgledaju manji,pa sam posle dodao koliko su zaista...
Bilo mi cudno da su toliko veci na Astri od Bravoa i to najjace verzije sa sport paketom,koji ima sve zivo jace od obicne verzije,pa sam mislio i kocnice...
Mom automobilu svakako fale bolje kocnice... I ako fenomenalno koci,ako zakocis 5 puta,6. put mozes da se slikas
Greju se veoma brzo...
A i trose se kao blesave,ali to je verovatno vise do sredine u kojoj vozim i mog nacina voznje...
Bilo mi cudno da su toliko veci na Astri od Bravoa i to najjace verzije sa sport paketom,koji ima sve zivo jace od obicne verzije,pa sam mislio i kocnice...
Mom automobilu svakako fale bolje kocnice... I ako fenomenalno koci,ako zakocis 5 puta,6. put mozes da se slikas

A i trose se kao blesave,ali to je verovatno vise do sredine u kojoj vozim i mog nacina voznje...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Mislim da nema veze sa paketom opreme, motor je isti, tako da su tako dimenzionisali kocnice, valjda. Nece nekom ko uzme klot astru staviti diskove od 150mm 
I ova astra je prilicno teska. Negde sam nasao u opel katalogu, koliko je teska po paketima opreme, ali zaboravio sam cifru, znam samo da je dosta odstupala od saobracajne. Pa pun gepek, pa 5 ljudi, treba to zaustaviti nizbrdo

I ova astra je prilicno teska. Negde sam nasao u opel katalogu, koliko je teska po paketima opreme, ali zaboravio sam cifru, znam samo da je dosta odstupala od saobracajne. Pa pun gepek, pa 5 ljudi, treba to zaustaviti nizbrdo

Ja sam se odlučio za TRW Lucas, 3850 rsd. Ugradiću ih do kraja nedelje, pa ćemo videti utiske.
najcesce nema veze sa opremom nego sa motorom...nikaragva napisao:Mislim da nema veze sa paketom opreme, motor je isti, tako da su tako dimenzionisali kocnice, valjda. Nece nekom ko uzme klot astru staviti diskove od 150mm
406 sa 1.8 benzincem ima dosta manje diskove od 2.0 HDi, a ja imam dosta manje od od 3.0 V6... po dimenzijama 260/283/305
A, naravno, uvek imas i verzije sa jacom opremom koje imaju drugacije vesanje, kocnice...
308 je za Astru vrlo impresivno

napred 312, nazad 300...tezina auta 1240kg...nikaragva napisao:Koliki su diskovi kod tebe?
Kod mene su napred 308mm, a nazad 264mm cini ni se.
slazem se sa bextom, motor je bitan faktor pri odredjivanju toga...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Punto 1.2 16V ima veće diskove od 1.2 8V pa nadalje.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ju sta se meni dogodilo.
Naime pre par dana sam vozio Skodu i lepo sam je potegao, isao sam 180-190 po satu, bila blaga nizbrdica, medjutim krivina je dosla pre nego sto sam se nadao.
Ja poceo da kocim (skoro pa) naglo i kad je spustio negde na 70-80km/h auto poceo da trese, tad sam pustio kocnicu i poceo onako da je pipkam. Bilo nas je petoro u autu, i dalje nizbrdica. Naravno uspeo sam da prodjem, jer danas nebi ovo pisao
E sad, kad su na sivom Polu bili krivi diskovi tresao je volan, a ne auto, a ovde volan miran kao bubica, a auto se trese i dan danas. Jel moguce da sam iskrivio diskove ili je nesto drugo?
Ponavljam, nije bilo rupa, dobar je put, jedino sto sam naglo kocio, pri tako velikoj brzini, nas petoro u autu, plus malko prtljaga.
Naime pre par dana sam vozio Skodu i lepo sam je potegao, isao sam 180-190 po satu, bila blaga nizbrdica, medjutim krivina je dosla pre nego sto sam se nadao.

E sad, kad su na sivom Polu bili krivi diskovi tresao je volan, a ne auto, a ovde volan miran kao bubica, a auto se trese i dan danas. Jel moguce da sam iskrivio diskove ili je nesto drugo?
Ponavljam, nije bilo rupa, dobar je put, jedino sto sam naglo kocio, pri tako velikoj brzini, nas petoro u autu, plus malko prtljaga.
Koci motorom nizbrdo 

Koja ti je maksimalna deklarisana brzina?dragan napisao:napred 312, nazad 300...tezina auta 1240kg...nikaragva napisao:Koliki su diskovi kod tebe?
Kod mene su napred 308mm, a nazad 264mm cini ni se.
slazem se sa bextom, motor je bitan faktor pri odredjivanju toga...
Poslednja izmena od nikaragva u 05 Sep 2012, 10:36, izmenjeno 1 put ukupno.
0-100 6,9s, max 215kmh...
Je*es taj tvoj menjac, Mercedes sa 50 konja manje i 400 kila vise ide 1 km/h brze

- Gaginh0
Pa nisam isao 50km/h da bih kocio motorom. To je bio put od 15-20km, gde nema pravca ni 50m, a ja ga svo vreme kidao, i onda dosao pravac od 2-3km, i ja ga razvukao. Zato me interesuje jel moguce da sam iskrivio diskove ili sta vec?nikaragva napisao:Koci motorom nizbrdo![]()
Nema veze, ja kocim motorom i 120 kada idem.
Moguce je pregrejati diskove, ali nisam siguran za krivljenje, sem ako ih nisi okalio u nekoj lokvi. Ili ako se nisu naglo ohladili na neki drugi nacin, pa da se pokrive.
Mozda ako su nekvalitetni, da su se od pregrevanja iskrivili, ne znam.

Kod mene je
0-100 8,9
max 209 ili 211, nisam siguran, ali znam da ima blokadu na 4000 obrtaja
Ne verujem da ti je teze vozilo, ali imas ipak vece diskove. Mora da koci odlicno. I moj auto koci odlicno, mogu misliti kako taj koci onda.
Moguce je pregrejati diskove, ali nisam siguran za krivljenje, sem ako ih nisi okalio u nekoj lokvi. Ili ako se nisu naglo ohladili na neki drugi nacin, pa da se pokrive.
Mozda ako su nekvalitetni, da su se od pregrevanja iskrivili, ne znam.
Jos samo kilazu da uporedimodragan napisao:0-100 6,9s, max 215kmh...

Kod mene je
0-100 8,9
max 209 ili 211, nisam siguran, ali znam da ima blokadu na 4000 obrtaja
Ne verujem da ti je teze vozilo, ali imas ipak vece diskove. Mora da koci odlicno. I moj auto koci odlicno, mogu misliti kako taj koci onda.
Poslednja izmena od nikaragva u 05 Sep 2012, 13:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Gaginh0
Pa ne znam, bio je suv put, znaci konstantno sam kocio od recimo 180km/h i tek na 80km/h je poceo da trese auto.
Kocnice i diskovi su promenjeni pre recimo 40k km, u InterSremu - Skoda.
Kocnice i diskovi su promenjeni pre recimo 40k km, u InterSremu - Skoda.