Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Re: Dobro veče

Post od Nikolaa »

devojci iP 6s upao u kadu, proveo 10-20 sekundi potpuno potopljen, isto tako zvucnik i mikrofon tripovali dok se nije osusilo sve, posle toga normalno :D

ona ga ni gasila nije(citaj:"ma nije mu nista"), mada stvarno mu nista nije bilo :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pravila selfije u kupatilu :kezo:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

grujicd napisao: 11 Sep 2017, 23:20
Heinz napisao: 11 Sep 2017, 22:37
grujicd napisao: 11 Sep 2017, 21:00 Moram ponovo da bacim hejt na nevadljive baterije iz telefona, mrzim to iz više razloga a čak i kod Androida to prelazi u mejnstrim.
Zato treba da bude IP68 sertifikovan.

Pored toga sa svakodnevnim punjenjem baterije, posle 2-3 godine će joj opasti kapacitet. A telefon ako nije oštećen ili pokvaren može da traje još toliko, u najmanju ruku da ga dam detetu, kevi, nekom kome je bolji od prethodnog. Do sad sam uvek tako radio, i realno što bi pravio elektronski otpad samo zato što je baterija nezamenljiva? A ako moraš u servisu da je menjaš onda je upitna ekonomska opravdanost "nasleđivanja" telefona.
Sve baterije su zamenjive, samo je razlika u konektoru. Te nezamenljive imaju kratak kablic na sebi sa konektorom a ove zamenljive imaju fiksirane kontakte na samom kucistu baterije.
Dnasnjoj Bbteriji ne sme da opadne kapacitet nakon 2-3 godine, minimum je 5 godina ako iole valja. Tako kratko je bilo za NiCd/ NiMH koje nisu imale ovako dobru kontrolu punjenja pa su se pregrevale cesto.
Ocekivani radni vek baterije je 8-10 godina za Li Ion kada pocinju prvi znaci opadanja kapaciteta.
Da znam, da ih ima sa kratkim radnim vekom i imao sam takve koje su izgubile kapacitet posle samo 2 godine. Los kvalitet.

Za zamenu baterije ti ne treba servis, sve sto treba je da skines zadnji poklopac i otkacis 3polni konektor (veoma slican konektoru ventilatora u laptopu), Bateriju izvadis i po zelji zmenis ili vratis.
Sve zajedno minut posla uz uslov da za konkretan telefon znas (pogledas u uputstvo) kako se skida poklopac odnosno gde se zapocinje otvaranje.

Imam takav telefon sa nezamenjivom baterijom i jednom sam morao da je vadim jer se blokiralo punjenje nakon potpunog praznjenja. Prosao kroz celu proceduru "zamene", vrlo jednostavno i da ponovim za to nije potreban servis.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Jel to važi i za Apple uređaje? Bilo je reči da su njihove baterije bukvalno zalemljene (nisam otvarao, pa ne znam da li je tačno).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ako ti za otvaranje kućišta treba servisno uputstvo i specijalan alat onda je za običnog korisnika isto kao i da ne može da se otvori van servisa. I plus takve baterije ne možeš tako lako da kupiš. Poredim to sa kupovinom baterije iza ćoška i zamenom za minut.

Na rok trajanja baterije utiče i broj ciklusa. Moja stara Nokia 6310i je još uvek u funkciji kod tašte, sa originalnom baterijom starom 12-13 godina. Ali taj telefon se puni jednom nedeljno a moderan smartfon obično jednom dnevno, nekad i češće.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zavisi i od telefona, neke ne mozes otvoriti a da ih ne ostetis, za mnige ti treba poseban alat.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ali 8 godina radni vek Li-Ion baterije? Pa nema dalje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

mića napisao: 10 Sep 2017, 22:12
Ogi napisao:
mića napisao: 10 Sep 2017, 19:53
Ogi napisao:Da li servisi poput Dukija masera mogu da izvuku blago udubljenje na braniku ili rade samo lim ?
Moze, mozes i sam. Treba ti jak fen da zagrejes to mesto, moze i spolja bez skidanja branika ali sa daljine, i treba ti vakum, moze ti posluziti i vakum za otpusavanje umivaonika. Da te razocaram, u 90%slucajeva pukne boja jer je na tom mestu istegnuta plastika, normalno kad se vrati u prvobitni polozaj da ce da pukne. Da se ogradim, zavisi koliko je udubljenje, ako je bas malo onda moze sve da prodje ok.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
Jedva vidljivo.
Idi kod duleta Slika

Ne moze Duki nista duradi.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

snork napisao:Jel to važi i za Apple uređaje? Bilo je reči da su njihove baterije bukvalno zalemljene (nisam otvarao, pa ne znam da li je tačno).
Ajfon se jos i otvara lakse nego vecina, ima dva srafa na dnu koji drze displej, odsrafi se to, digne ekran i eto baterije ispod...

Naravno da je zamenjiva. Samo je vise pipav posao.

Mala cena za platiti s obzirom na to da su telefoni tanji za vise od pola cm samo zato sto nemaju poklopac i bateriju koja se lako menja
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ih, pretera ga sad sa pola cm.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Beznacajno je tanji, mozda do 2mm. Meni baterija nece izdrzati ni 2-3 god a telefon ce biti savrseno dobro ocuvan. Steta sto ce da ode u reciklazu ako zamena te baterije bude preskupa ili nemoguca. Nije bas da svaki moze da se otvori u domacoj radinosti, alcatel idol 2 sam pokusavao da otvorim i nije bilo sanse, nosio u servis, drndali tamo nesto i kao uspeli ali je trajalo tri dana. Smor

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Covece kad se setim bivseg samsunga x820, koliko je to tanko bilo. Mislio sam da je to prolazna moda i da ce cigle jos dugo biti dominantne.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Vadila se baterija? Ma teraju te da menjas telefon na dve godine, to je u pitanju.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Na tom malom cudu je mogla normalno da se izvadi baterija, retko ko je tad imao integrisanu bateriju.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Uzeo sam od sbb-a mini d3 za drugi tv (matori 37cm sa katodnom cevi) i jedini nacin da dobijem sliku na tv-u jeste da d3 uredjaj povezem sa tv-om sa dva kabela, jedan je klasicni koaksijalni kabel + dodatni AV kabel koji se povezuje sa tv-om preko skarta.

Prakticno koristim dva razlicita izlaza signala iz d3 uredjaja (i 2 razlicita ulaza u tv) kako bi imao sliku na tv-u.

Bilo koji od ova dva kabela da raskacim iz uredjaja ili tv-a, nestaje slika.

Na koju foru? Zar nije logicno da bi bio dovoljan samo npr. klasicni koaksijalni kabel od uredjaja do tv-a za dobijanje signala tj. slike na tv-u (tj. samo preko skarta)?

Btw, ne znam da li ima veze, ali iz glavne uticnice imam razdelnik (sa dva izlaza), jedan je za kablovski net a drugi kabel za tv signal, s tim sto se dalje taj kabel za tv racva pomocu jos jednog razdelnika na dva kanala (da bi imao signal na postojecem tv-u, standardni d3 uredjaj, on je nakacen na led tv preko hdmi i sve radi ok, i ovaj novi mini d3 sto ide na 37cm).
Odgovori