Ne, mape uma su primenljive na apsolutno sve.nikaragva napisao:Da li su te mape uma primenjive samo za tzv. "bubanje"?
Kako pomocu njih nauciti da resavas matematicke probleme? Ili da naucis da programiras?
Nije bitan predmet-materija. Razlike su minimalne posto su tehnike izrade iste za sve.
Mape se koriste i za druge stvari ne samo za ucenje. Planovi, obaveze, rimajnderi, liste za kupovinu, finansijske konstrukcije, i naravno ono sto je najcesce - ucenje.
Mapom uma sistematizujes materiju, rasclanis je da podjedinice, organizujes je prema sebi. Cim je takvo, uprosceno, odmah je lakse, pa je prihvatljivije. Ako se ispostuju ciklusi ucenja, primene neke tehnike pamcenja onda je to pun pogodak.
Kako konkretno resiti ili mapirati matamaticki problem ili programiranje ne mogu ti reci iz dva razloga:
- to kako bi ja izradio mapu je moj nacin, moja asocijacija, moja organizacija. Tebi moze biti strano i nejasno. Mape su u principu jako individualne.
- nemam ispred sebe neku oblast, pa da vidim o cemu se konkretno radi
Diskonektuj se sa foruma i uciKuzmanovic napisao:Ajde kazi kako da spremim matematiku za 20 dana.![]()

Salim se. Za primenu mapa uma treba proci "obuku". Ona traje 2-3 dana, krajnje je jednostavna i prihvatljiva, zanimljiva i dinamicna.
Na kojoj mapi su sispodvarak napisao:Doktore cemu sluze one dojke na crtezu? Molim te pojasni ...