Mercedes A Class

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Mercedes A Class

Post od nenad.fil »

copy-paste sa drugog foruma.

Dosao je i taj dan... Veceras je u Beogradu ispred "Delta" city-ja odrzana promocija i predstavljanje nove a klase kome sam prisustvovao. Zvali su me iz mercedesa posto sam se raspitivao za istu, poslali su mi pozivnicu i to je bilo to.

Sta da vam napisem sto vec ne znate... Auto je "mrak..." Skoro nista bolje nisam video... Strahovito je atraktivan, nekako mocan, prosto prelep.

Ovih dana cu zakazati i test voznju pa cemo da vidimo na cemu smo... Predstavili su tri modela, sa tri nivoa opreme style, urban i amg paket. Motorizacije su bile 1.8 dizel x2 i jedan a200 cdi. SVe ono sto ste videli na youtube-u je laz. SVE stoji cvrsto, nista ne krcka, ne klima sve radi tip-top. Taj sto je bio u style paketu (prvi posle osnovnog doplata oko 1000 eura) je solidno opremljen i sve je savrseno: materijali, tkanine, sedista, kaseta.. Migde nema lufta, zazori su na mestu...

Kada budem obavio test voznju pisacu vise, za sada toliko od mene...

Slika
Prikačeni fajlovi
20120904_211608.jpg
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Auto mi se svidjao od prve fotke do poslednje. Sada sam video i fotke sa prezentacije u Beogradu i vise mi se ne svidja. Zadnji deo auta, bilo od pozadi, bilo sa strane mi deluje :censored: . Narocito gledano sa strane.
U kvalitet materijala i izrade ne zalazim. Vreme ce pokazati.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

E ja sam ga malopre provozao. U pitanju je bio 1.6 dizel, za koji mi je neki njihov što je sedeo pored mene na vožnji rekao da nema skoro ni malo dodirnih tačaka sa Renoom. Ima 109ks i ne ide baš ništa posebno, doduše imao je 134km na satu. Ne znam koja je oprema bila, ima veliki ekran za navigaciju, zilijardu dugmića koji svetle u nekoj malo bezveznoj žućkastoj boji, nedefinisanoj, menjač teško ulazi u brzine posebno prilikom kočenja motorom, ali opet je to pretpostavljam posledica nerazrađenosti. Perfektno je zvučno izolovan ali nisam očekivao onolike vibracije od motora u kabini, doduše jeste nečujan, i dosta je bučan preko ozbiljnijih poprečnih neravnina, opet možda mnogo očekujem jer je Merc. Volan je jako prijatan na dodir, položaj sedenja i sedišta su super, bile neke sportske kao kadice, baš prijatna sedišta. Pozadi preglednost 0 bodova ali me oduševila kamera za vožnju unazad, pored onog bi mi bilo svejedno i da nema zadnje staklo uopšte, definitvno stvar koju bih voleo da imam u sledećem autu. Dosta je skučen unutra, napred ima mesta ali i dalje imaš utisak skučenosti, iako mesta ne fali, pozadi je baš sabijen. Generalno, mlak ukupan utisak, ali izgleda za sve pare. Ima lepe instrumente i skoro vertikalno postavljene što je lepo jer podseća na W123 i ostale starije Mercedese.

edit: ovaj plavi sa slike je opremljen do bola. :klanjamse:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Danas sam bio na NBGu i u prolasku poed Merca videh u voznji beli A.
Deluje OK. Nije nesto wow, jer smo valjda navikli, pa svi nekako lice.

Ono sto je ostavilo utisak, to je "njuska". Iz profila me nekako podseca na onog psa iz Alana Forda :D
Sta znam, kao da je predugacka i nekako cudna hauba.

Mozda mi se samo ucinilo, ipak je bilo u prolazu.
Korisnikov avatar
Dule
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 12:09
Garaža: S350 bluetec, CLS350 cdi, smart

Post od Dule »

Jedna info oko cena. Zestoko napakovan A200CDI koji se moze dobiti na test voznju ovih dana (svraticu sl. nedelje da probam isti,pa javiti kako se meni dopada) kosta 45.000EUR :nonono:
Previse za A,a mozda i za C klasu,iako je nakrcan svim i svacim bukvalno...amg automatik + vecina opcija iz cenovnika.
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Videh ga danas kad sam se vracao kuci na autoputu...A250 sa sport paketom u fullu :klanjamse:
Mogu da kazem da kao pojava bas razbija monotoniju u saobracaju. Definitivno hrabar potez Mercedesa, jos samo da proverim ono za kvalitet o cemu smo diskutovali i mogu da kazem da je to ubedljivo najbolji C hatchback na trzistu.

Sto se cene tice, stoji da je jaka ali nista jaca od konkurencije.
Pocetna cena u DE za A3 2.0 TDI 150ks je 26.300e, za BMW 118d 27.100e a A200 CDI je 27.786.
Jes Audi najjeftiniji medju njima ali verovatno u osnovnom paketu nudi manje nego BMW i Merc...

Poredjenje sa C klasom ne stoji jer ovo ne kupuje neko ko nema za C klasu nego onaj kome C klasa (3ojka, A4...) ne odgovara po gabaritima a hoce premium :)
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Ne spomenuh, i ja sam bio na test voznji danas u 16h tako da smo se mozda i sreli. Vozio sam beli, a180cdi sa "style" opremom. Plavi je "urban" a crveni je "amg style."

Teska srca moram da priznam da bratov hyundai i30 1.6crdi 90ks ( mart 2011.) ima BOLJE ubrzanje i cini mi se vise Nm od ove mecke. Zvucna izolovanost je fantazija, meni se bas svidja za razliku od Urosa taj osecaj "ususkanosti" kao i ukupan izgled automobila. Iskren da budem nista novo nisam saznao buduci da sam vec vozio B180 CDI prosle godine cim je izasao. Slicna ubrzanja, slicni gabariti... Cekam da stigne 1.6 turbo-benz. koji i inace hocu da pazarim pa da vidim onda na cemu sam.

Summa summarum: izgled 10, izolacija i materijali 10, udobnost (meni) 10, motor...pa... recimo 6,5-7
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Dule napisao:Jedna info oko cena. Zestoko napakovan A200CDI koji se moze dobiti na test voznju ovih dana (svraticu sl. nedelje da probam isti,pa javiti kako se meni dopada) kosta 45.000EUR :nonono:
Previse za A,a mozda i za C klasu,iako je nakrcan svim i svacim bukvalno...amg automatik + vecina opcija iz cenovnika.
:nesvest:
Širim haos!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sta znam,taj A180 ima ubrzanja ista kao Audi 1.9 TDI koji uopste nije spor, oko 11s do 100,oko pola sekunde manje sa automatikom...
Ako se dobro secam,Hyu sa 90ks ima oko 15s ubrzanje do 100,tako da te osecaj bas vara...

U A klasu ide 1.5 dizel(180 CDI sa manuelnim menjacem),1.8 dizel(180CDI 7DCT i 200 CDI),1.6 turbo benzinac(180 i 200CGI ) i 2.0 bi-turbo benzinac(250 CGI)...
Taj 200 CDI je za tih 45.000e sigurno imao svu mogucu opremu,jer za 20.000e vecu cenu od klota ne moze da ima nista manje...
To je preterivanje i takvi se maltene nece ni prodavati... Sve u svemu,ocekivano da je jeftiniji otprilike oko 15.000e od full C200 CDI...
Sve u svemu,vidim da nije losa zavrsna obrada i drago mi je...Za tu cenu stvarno nista manje ne sme da se prodaje.
Steta sto nema neki dosta brz dizel,ali je lepo sto su barem svi benzinci brzi...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Vidi, nije on spor, daleko od toga, ali ima 1375 kg sa mnom +95 tako da to uopšte nije malo... i definitivno mi se ne čini, što sam juče opet u bratov hyundai, definitivno bolje vuče. Hyundai je ipak lakši...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sta znam,mozda sam ja lud,pa mi to da auto koji 4s sporije ubrzava do 100,bolje vuce, nema logike...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Vidi ovako: MOJ subjektivan osecaj je da bolje vuce, kao da ima vise Nm iako je slabiji za 25Nm.

Takodje, nista licno ne moras od MENE da branis mercedes jer ga volim i svakako cu ga kupiti, samo pisem sta sam osetio...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jel ovaj novi mali dizel 1.6 ili 1.5? Derivat Renoovog motora?
Skroz neubedljivo ide za 109ks, taj beli što sam i ja vozio, imam osećaj da Nextov u 406 ide dooosta bolje, 2.0HDI sa 110ks.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Postoji opcija sa 1.5 renoovim motorom kao i sa 1.8 mercedesovim. Oba se oznacavaju kao A180 s'tim sto je prvi manuelac a drugi dsg.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mali dizel od 1461ccm je iz Renaulta, propušten kroz šake ljudi u Mečki. Vrlo dobre performanse ima u Meganeu koji je otprilike tu negde gabaritno. Ide i u Lagunu, čovek koji ga ima se ne žali, mada iskreno mislim da je slab za taj auto.

Danas sam neplanirano bio do DC i dok sam se spuštao liftom videh parkirane automobile, pa reko' da pogledam. Pošto i mator čovek kao ja može da bude budala i da hoda i kuca poruke, uspeo sam da opalim glavom u pleksiglas na onim roto-vratima na ulazu u DC. :glavomuzid:

Zagledao sam automobile, i spolja mi se sviđaju. Bili su zaključani pa nisam mogao da uđem, a pošto mi je još uvek zvonilo u glavi :zvezdice: nije mi se jurila ekipa skrivena u hladovini štanda i koja je delovala prilično nezainteresovano. Po reakciji mladih japija koji su se tu motali, cena je očigledno problem.

Prvi utisak, dosta povoljan. Još da skupim pare za par godina, pa da čekam sniženje. :cool!:
Širim haos!
Odgovori