Golf 5 1.4 benzinac, misljenja, iskustva?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
slave1984
Reactions:
Pridružio se: 06 Sep 2012, 08:45

Golf 5 1.4 benzinac, misljenja, iskustva?

Post od slave1984 »

Pozdrav interesuje me kako su se pokazale Golf 5 2004 god sa motorom 1.4 55kw/75 ks ili 59kw/80ks da li su kvarljivi, koliko kosta servis i odrzavanje itd.?
Hvala unapred
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Golf 5 1.4 benzinac, misljenja, iskustva?

Post od trojanac »

Pozdrav i dobrodošao.

Više na ovu temu će ti reći bolji poznavaoci VW-a, ali poznato je da su se ovi motori ugrađivali u više modela VW/Seat/Škoda i da su se generalno dobro pokazali.
Pretpostavljam da ćeš održavati van ovlašćenog servisa. Što se tiče redovnih servisa, to je sve standardno, kao i za slične automobile u klasi. Mali servis 40-50e, veliki servis oko 200e, možda i manje. Za taj auto i te motore, širok je spektar proizvođača delova, tako da ima i jeftinijih i skupljih. Sve u svemu, održavanje ne bi trebalo da te brine. Bitno da kupiš dobar primerak, koji je dobro održavan.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Moje misljenje da 1.4 16v 80ks slab za Golfa 5 ali sve zavisi od tvojih afiniteta. 1.4 80ks je za B segment ok,vozio sam Cordobu i lepo se nosi sa tezinom od 1100kg. Motor se pokazao odlicno,nije kvarljiv (u NS ima bas puno taxi vozila,Golf Plus i Caddy) a odrzavanje je u proseku klase. Racunaj da ispod 9 lit. ne moze u gradu. Da sam na tvom mestu gledao bih 1.6 ako hoces benzinac,jer se bolje nosi sa tezinom auta i odlicno podnosi TNG.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Skoro sam negde pročitao da je 1.4 najprodavaniji motor u petici u ukupnim brojkama. Što će reći sigurno je solidno pouzdan i pristojan ali bez neke velike snage.
slave1984
Reactions:
Pridružio se: 06 Sep 2012, 08:45

Post od slave1984 »

Hvala Vam puno na brzim odgovorima, ja nemam neke afinitete prema nekim jakim masinama, jer ne volim neku brzu voznju....i jos nesto, znaci potrosnja je 9l po gradu?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zavisi kom gradu ali u suštini to je ta potrošnja. Taj motor je dobar za ugradnju plina(naravno sekvent).
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brat je imao G4 koji sam ja vozio, i imao je taj famozni 1.4 pod haubom.. Motor je mrtvo puvalo do 3,5 hiljade obrtaja, kasnije zivne, ali ne nesto preterano... Za grad sasvim dovoljno, ali uz 10l na 100km.. na megistrali je dobar ali pri preticanjima nekada mora i u 2 stepena nize da bi to izveo..
Od problema je samo imao neke sitnice, ostalo je sve bilo pod konac..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Mozda 1.6 benzinac manje trosi u G petici, pogledaj njega, posto je za nijansu jaci motor, pa lakse nosi karoseriju.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Potvrdjujem ono sto je Walker rekao. Imao ga je brat mog drugara sa sve plinom.
Automatski se slazem i sa ovim sto je Gaginho predlozio.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Sto se tice pouzdanosti tu nema sta da se prica.
Ali kupiti auto koji ne ide, trosi dosta ako hoces da ga poteras, nekako mi bzv. Motor uglavnom daje draz svakom autu, a kad je slab motor, dzabe sve ostalo.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Golfaši kao prvi i univerzalni argument ističu jaku prodaju Golfa, pa ako je tako kako kolega ftj kaže da je 1.4 najprodavaniji motor u Golfu, onda nema sumnje da je taj motor i najbolji. :mrgreen:

Drugar ima Mk6 sa tim motorom i po meni nije to toliko slabo koliko se očekuje kada se pomisli na najslabiji motor u ponudi. U NS troši do 9l/100km, što je i očekivano. Ako čovek voli lagani tempo vožnje, što da ne. Nismo svi isti, niti je pitanje šta bi mi radili da kupujemo Golfa. Isti motor kao što je već rečeno imaju Golf Plus i Caddy Novus taksija u NS. Oba auta su teška kao tuč, naročito Caddy koji ima 1.5t i opet idu bez problema (i to na TNG).
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Vozio sam dosta km-a sa G5 1.4 benzinac. Brat od tetke ga jos uvek ima. Presao je oko 350 000 km.

Mogu da ti mazem da je to slab motor za tu karoseriju. Ubrzanje na otvorenom nista posebno, uzbrdica-natovaren ocajan.

Moj savet, ako vec uzimas polovnjaka je da potrazis neki od TDI motora ili bar 1.6.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone: , jer ce te motor (iako je pouzdan) smoriti, i dovesti da ces posle menjati 1.4 za 1.6 ili 1.9tdi. a to ti je samo dodatan trosak. :pivo:
Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sto tako sigurno tvrdis?
Covek ce sigurno provozati pa ce videti kako ide, a sam kaze da nije zahtevan
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa i ja sam bio takav, i hteo sam i da uzmem 1.4 benzinac najslabiji, kada sam uzimao fabiju, ali sam provozao i nije mi to bilo to, em zbog potrosnje koja je bila ufff, a i zbog toga sto ako hocu da preteknem nekog treba da zalecem auto kao da vozim zastavu. ipak volim da mogu bezbedno i da preteknem kada treba. ;)
Slika
Odgovori