Kod nas ne moze kablovski internet bez analognog TV-a ali moze optika

, i to je samo zato sto imamo kablovskog monopolistu. Inace bas sam prosle nedelje poludeo posle ko zna kojeg povecanja cene paketa TV-Internet-telefon koji mi je dosao na 75Eur-a mesecno, i posle 15 godina sam ih otkazao i uzeo (*)ADSL paket 50MB isto TV, telefon za prvih 6 meseci 25 Eur pa posle 45Eur. Ima jos jeftinijih varjanti, ali ovo je t-mobile-ova. Crnjak je sto ako se posle godinu dana vratim kod prvih dobijam em jedno 250eur u kesu kao podsticaj, plus manja pretplata. Sve je napravljeno samo da menjas provajdere. Evo upravo mi istice prva godina sa novim snabdevacom struje. Samo sto sam presao kod njih (NUON - kao nasa glavna elektrodistribucija) dobio sam 250 Eur bonusa plus jedno 20% popusta u odnosu na prethodnog (a sve znaju koliko trosim

), ako ostanem bar godinu dana kod njih. Isto i za mobilni, i tako u krug....
PS: Inace i ovde je moralo da se uzme telefonska linija (koja je bila ultra skupa) do pre jedno 15 godina ako se zeli ADSL i onda je drzava predala na javnu upotrebu telefonske linije - koje su ranije bile vlasnistvo telekoma (KPNa). To nikada nije uradjeno sa kablom. Neka paralela bi mogla da se povuce kao kod struje - mi imamo firmu koja radi distribuciju (Liander) i proizvodnju (ENECO, NUON, .....) i dobijas dva razlicita racuna, ili jedan objedinjen - zavisi kako zelis. To je dobra paralela sa kablom. Jer oni koji su ga postavljali imali su neki trosak i njihovo je vlasnistvo...