Omiljeno pivo i alkoholna pića

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Omiljeno pivo i alkoholna pića

Post od jaksa »

Krš, kukuruz. Prava Baltika daleko bolja.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kažu da je skroz OK vino.
Negde naleteh, kada sam se zanimao koje autohtone sorte grožđa postoje po svetu, a ovo vino ima 90+ocene, pa mi zapade za oko, a i kod nas ga ima, etiketa je uočljiva. Ovo je neko njihovo (špansko) grožđe, bar se većinom gaji kod njih i često se meša sa drugim sortama, jer nema neku aromu. Crianza beše obeležava period odležavanja u buretu?

Javi utiske, valjalo bi probati verovatno.
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Sta da ti kazem za utiske kad evo vec celu nedelju samo to pijemo. Vino je stvarno odlicno, i daleko bolje od npr neformalnog lidera u klasi Regenta. Jeste punog tela, ali nije previse gusto, taman da lepo "klizi" i ima jako lep miris. Ako budes probao obavezno otvori ranije i pusti da malo odusi. Verovatno je ta sorta jer je vino karakteristicno mediteransko. Crianza znaci da je odlezalo 12 meseci u bariku.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

:doubleup: :sesir:
Mislim da kod nas beše nešto ispod 2k za flašu, što je 15-20% skuplje od Regent-a, valjda je bar za toliko bolje :D
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Csíki Sör
Madjarsko, a iz Rumunije pivo. Odlično je:

https://www.beeradvocate.com/beer/profile/40019/167093/
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

pedja napisao: 22 Sep 2017, 14:43 :doubleup: :sesir:
Mislim da kod nas beše nešto ispod 2k za flašu, što je 15-20% skuplje od Regent-a, valjda je bar za toliko bolje :D

1900din flasa, ja sam uzeo karton na akcijii 2+1 gratis za 8k. Posle kad smo ga probali otisao sam po jos ali nije vise bilo, neverovatno brzo se prodalo. Meni je bolje od Regenta, nije tesko, lepse i lakse se pije, ne udara u glavu, a za toliko sigurno jeste. Opet to je moj ukus i u principu to jesu samo nijanse i sve zavisi od individualnog ukusa.
Mada evo neki kazu da sto se Regenta tice treba ispostovati proceduru od sat, sat i po stajanja otvorene boce ili bar u dekanter casama pre konzumiranja, da je tad ono pravo. Generalno oba vina imaju kvalitet. Ja sam mislijenja da, ako covek ima mogucnosti da sebi priusti vina u tom ili nekom visem rangu, treba da proba nesto novo i razlicito, nego ici na mainstream.

Posto vidim da volis i da se razumes u vina, preporucio bih ti da probas sicilijanski Rosso Del Conte, 18 meseci barik i godinu dana u flasi.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

2+1 je ispod 6k :)
Ako je jedna flajka 1.900
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Na dve kupljene jedna ide gratis, a karton ima 6 flasa.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Nije da se preterano razumem, a nekada me je i više interesovalo, a imao sam i vremena za istraživanje. Plus, društvu je bilo interesantno da čuju priču o vinima koja otvaramo, a u vreme slava isčekuju šta ću novo doneti :D

Popunio sam prostor za piće, da ne kažem bife, pa sam prestao i da kupujem. Odnosno, ne kupujem kao nekada, a i ređe se pije. Bio sam, sa vinom i košuljama, kao žene sa tašnama i cipelama, malo malo pa kupim.

Bože zdravlja, da se obezbedi sopstveni stan po meri, pa će biti i vitrine i dekantera, pa lagano... DeguŠtacije!

I hvala za preporuku. Ide na spisak.

TT

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

U pravom momentu preporuka, sutra ću da vidim da li ima po radnjama i koja je cena u lokalu. Zahvaljujem. :)
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

pedja napisao: 22 Sep 2017, 18:26 Nije da se preterano razumem, a nekada me je i više interesovalo, a imao sam i vremena za istraživanje. Plus, društvu je bilo interesantno da čuju priču o vinima koja otvaramo, a u vreme slava isčekuju šta ću novo doneti :D

Popunio sam prostor za piće, da ne kažem bife, pa sam prestao i da kupujem. Odnosno, ne kupujem kao nekada, a i ređe se pije. Bio sam, sa vinom i košuljama, kao žene sa tašnama i cipelama, malo malo pa kupim.

Bože zdravlja, da se obezbedi sopstveni stan po meri, pa će biti i vitrine i dekantera, pa lagano... DeguŠtacije!

I hvala za preporuku. Ide na spisak.

TT
Nije bas i da se ne razumes kad si pogodio sortu iz prve (tempranillo), meni je trebalo malo guglanja , nije bas da znam sve napamet. Odlicno predznanje "za kafanu". :)

To za slavu ima istine, vole ljudi, na primer sta god donesem nekome to se odmah otvara. Meni je interesovanje ostalo od roditelja, oni su veliki ljubitelji vina pa sam od njih dosta pokupio i "ispekao zanat".
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

jaksa napisao: 17 Sep 2017, 00:52 Krš, kukuruz. Prava Baltika daleko bolja.
Da li je baltika ok pivo ili isto niza klasa?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Baltika je samo dno ponude. Svako drugo pivo koje skineš sa rafa u Rusiji je bolje.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Nisam bio u Rusiji ali meni je standardna baltika (npr 5) iz limenke ok.
To je ogromna pivara:
https://en.wikipedia.org/wiki/Baltika_Breweries
tako da verovatno ima svačega.
Odgovori