Kompjuterske igre
Re: Kompjuterske igre
A sta tacno planiras da pustis na 144fpsa na tom kompu? Morale bi biti bas dosta stare igre.
Secam se da si pricao o nekim igrama, ali se ne secam o kojima.
144Hz ima smisla samo u brzopoteznim pucacinama, poput csa, overwatcha i slicnih igara. Vec kod nekih vecih, poput bf i slicno, gde se generalno sporije igra, 144hz ne pravi nikakvu razliku.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Secam se da si pricao o nekim igrama, ali se ne secam o kojima.
144Hz ima smisla samo u brzopoteznim pucacinama, poput csa, overwatcha i slicnih igara. Vec kod nekih vecih, poput bf i slicno, gde se generalno sporije igra, 144hz ne pravi nikakvu razliku.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
u odnosu na sta ne pravi razliku? Ja mislim u odnosu na 60hz. Samo surfovanje netom i koriscenje van igara je daleko prijatnije na 144hz. Ceo zivot se jebavam sa v-syncom zbog tearinga pa onda negativne strane v-synca, input lag i polovljenje FPS-a kad padne ispod 60fps, pa onda smanjuj to sa tripple bufering, pa dugo nije bilo tripple buferinga za direct3d vec samo za openCL, a ovako mislim da zaboravim na paljenje V-synca i resim problem jednom za svagda. Pa bas stare planiram. Recimo mislim da ce mi jedan od prvih naslova biti mass effect 1, mislio sam da je on izasao oko 2010 a on je izasao 2008..Ima par bisera mozda do 5 koje sam propustio do 2010, prvo to pa cu kasnije lagano na novije sve dok budem mogao na 100+ FPS na najjacim podesavanjima.
EDIT: mislim da se me ne razumes oko prednosti koje mislim pod 144hz, ne uzimam ja to jer igram takmicenja u kanteru pa mi je bitan svaki milisekund, vec samo zbog tearinga koji me jako nervira
EDIT: mislim da se me ne razumes oko prednosti koje mislim pod 144hz, ne uzimam ja to jer igram takmicenja u kanteru pa mi je bitan svaki milisekund, vec samo zbog tearinga koji me jako nervira
Da, te naslove ces moci.
Za 144 vs 60 nisi u pravu, jako su retki naslovi u kojima se primeti razlika, a pogotovo ne pri surfovanju netom. Uzmi i ogranici fps na 70 u Mass Effect 1 preko Afterburnera, a onda pusti da radi na 144Hz. Iz licnog iskistva ti kazem da razlike nece biti.
Ono sto pravi najvecu razliku preko 60fpsa, jeste input lag.
Za vsync opet nisi u pravu, jer nista ne igram bez istog.
Za 144 vs 60 nisi u pravu, jako su retki naslovi u kojima se primeti razlika, a pogotovo ne pri surfovanju netom. Uzmi i ogranici fps na 70 u Mass Effect 1 preko Afterburnera, a onda pusti da radi na 144Hz. Iz licnog iskistva ti kazem da razlike nece biti.
Ono sto pravi najvecu razliku preko 60fpsa, jeste input lag.
Za vsync opet nisi u pravu, jer nista ne igram bez istog.
- milospinkfloyd
ne moze biti da nisam u pravu, jedino moze biti da sam corav i da mi se prividja cepanje slike na preko 60 frejmova, a o tome bruji cela svetska gejming zajednica. Probaj da ukucas pojam tearing na google pa ces videti. Evo cak me nece mrzeti da ti okacim kako izgleda jedan momenat na ekranu u kom se nalaze dva fejma koja nisu sinhronizova zbog ogranicenja osvezenja monitora:

e toga sa 144hz ne bi trebalo da bude jer sve dok mi igre ne prelaze 144fps to ce biti apsolutno nepostojece dok ce na preko 144hz 2.5 puta manje primetno nego kad mi predje 60 fps na 60hz monitoru

e toga sa 144hz ne bi trebalo da bude jer sve dok mi igre ne prelaze 144fps to ce biti apsolutno nepostojece dok ce na preko 144hz 2.5 puta manje primetno nego kad mi predje 60 fps na 60hz monitoru
Dobro to zavisi sta hoces od igre.Xepoj87 napisao: 21 Sep 2017, 05:14 Koje crno najbolja igra...nisam se naterao prosli deo da zavrsim ni 50%.
Kada skontas da mozes da sibas njih 100, samo ponavljajuci udarac, skok i jos neki glupost, bez gledanja, postane jako dosadna, igras samo da bi se kao levelovao i ponekada bude zanimljivo to sto moras na drugaciji nacin da roknes nekog commandera...u sustini, solidna igra, ali je realno napravljena za danasnje generacije, trci i udri, klasicno lozenje, a mozak moze na ispasu.
Uzeo da igram Divinity Original Sin 2 i iako totalno nisam imao zelju za nekim point and click rpgom, jos od Gothic-a 4, kada sam skontao da samo takve rpgove zelim da igram, neverovatno, ali sam odjednom igrao fazon 5 sati, proletelo mi je vreme.
Sada igram i iako mi grafika ne odgovara, iako ne volim sto je point and click, iako tek ne volim sto je sve sporo, odusevio sam se kompleksnoscu igre i vuce me da je igram, bas je ekstremno zanimljiva.
Ja preferiram da mogu da pustim mozak na pasu i da se opustim. Dosta mi je kompleksnih problema na poslu

Probao sam pre par godina pomenuti Original Sin 2, bila jako hvaljena igra pa reko aj da probam. Jako jako brzo sam digo ruke od toga, previse kompleksna, nema ni vremena ni zivaca ni volje da se upustam. Kad sam skontao da ti se ne zadaju jasni zadaci sta treba da radis digo ruke momentalno

Shadow of Mordor mi je mozda i najzabavnija igra koju sam igrao, fascinira me kako su uspeli da naprave da se satima makljas a da ne dosadi zbog neverovatno dobre mehanike borbe i predivnih animacija pokreta i poteza. Nadam se da ce Shadow of War biti makar za nijansu bolji sto bi ga ucinilo fantasticnim.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Jel na kraju bolje drzati ukljucen vsync ili ne, kada overkillujes performansama pa izvlacis 150-200fps u nekoj igri.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Bolje je drzati ga upaljenog naravno.
- milospinkfloyd
ja bez vsynca nisam odigrao ni jednu igru do sada. Bolje je upaljen naravno. Ali je daleko od savrsenog. 2 velike mane vsynca su polovljenje fremjerta ukoliko frejmrejt padne ispod zadate vrednosti osvezenja monitora, pa recimo u koliko grafika isporuci 59 frejmova a zadata vrednost osvezenja monitora je 60hz, FPS nece biti 59 vec 30. Ranije je to bila nauka ispeglati da bude na pola puta izmedju 30 i 60, ne znam za novije naslove nisam stvarno igrao, mislim cak da je to do neke mere reseno ali jedno je sigurno ako vsync ti dodatno u nekoj meri obara fps ako padne ispod zadate vrednosti osvezenja monitora. Drugo je input lag, to je iritantno kod FPS igara. Zato se nadam da sam sa 144hz monitorom resio taj problem jer u intervalu od 45 fps (sto je neki minimum za mene kod brzih akcionih igara) do 144fps ne bi trebalo da imam nikakvih vizuelnih niti funkcionalnih nus produkata
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nisam sad 100% siguran da li se mod zove fast ili adaptive vsync kod nvidie, ali tad ne obara fps duplo kad padne ispod 60, praktično ni ne primetiš da se to desilo osim ako ti nije uključen fps count u ćošku. Velika razlika u odnosu na klasičan mod.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Adaptive vsync
Dobra stvar.

Input lag se desava zbog toga sto vsync pegla 2 puta svaki frejm, ali se zato vec duze vreme koristi fast Vsync i niti gubis FPS bitno, niti ti se cepa slika, niti imas input lag.milospinkfloyd napisao: 21 Sep 2017, 12:10 ja bez vsynca nisam odigrao ni jednu igru do sada. Bolje je upaljen naravno. Ali je daleko od savrsenog. 2 velike mane vsynca su polovljenje fremjerta ukoliko frejmrejt padne ispod zadate vrednosti osvezenja monitora, pa recimo u koliko grafika isporuci 59 frejmova a zadata vrednost osvezenja monitora je 60hz, FPS nece biti 59 vec 30. Ranije je to bila nauka ispeglati da bude na pola puta izmedju 30 i 60, ne znam za novije naslove nisam stvarno igrao, mislim cak da je to do neke mere reseno ali jedno je sigurno ako vsync ti dodatno u nekoj meri obara fps ako padne ispod zadate vrednosti osvezenja monitora. Drugo je input lag, to je iritantno kod FPS igara. Zato se nadam da sam sa 144hz monitorom resio taj problem jer u intervalu od 45 fps (sto je neki minimum za mene kod brzih akcionih igara) do 144fps ne bi trebalo da imam nikakvih vizuelnih niti funkcionalnih nus produkata
I na tvoj prethodni post, nisam rekao da Vsync ne radi posao i da cepanje bez njega ne postoji(zasto bih ga ja onda koristio), vec upravo to da ocigledno ne znas za ove modernije Vsync-ove, vec samo za taj stari.
Original Sin 2 je izasao pre nedelju dana, a questove imas jako jasne, imas zastavice gde se quest nalaziLaki021 napisao: 21 Sep 2017, 10:24Dobro to zavisi sta hoces od igre.Xepoj87 napisao: 21 Sep 2017, 05:14 Koje crno najbolja igra...nisam se naterao prosli deo da zavrsim ni 50%.
Kada skontas da mozes da sibas njih 100, samo ponavljajuci udarac, skok i jos neki glupost, bez gledanja, postane jako dosadna, igras samo da bi se kao levelovao i ponekada bude zanimljivo to sto moras na drugaciji nacin da roknes nekog commandera...u sustini, solidna igra, ali je realno napravljena za danasnje generacije, trci i udri, klasicno lozenje, a mozak moze na ispasu.
Uzeo da igram Divinity Original Sin 2 i iako totalno nisam imao zelju za nekim point and click rpgom, jos od Gothic-a 4, kada sam skontao da samo takve rpgove zelim da igram, neverovatno, ali sam odjednom igrao fazon 5 sati, proletelo mi je vreme.
Sada igram i iako mi grafika ne odgovara, iako ne volim sto je point and click, iako tek ne volim sto je sve sporo, odusevio sam se kompleksnoscu igre i vuce me da je igram, bas je ekstremno zanimljiva.
Ja preferiram da mogu da pustim mozak na pasu i da se opustim. Dosta mi je kompleksnih problema na poslu
Probao sam pre par godina pomenuti Original Sin 2, bila jako hvaljena igra pa reko aj da probam. Jako jako brzo sam digo ruke od toga, previse kompleksna, nema ni vremena ni zivaca ni volje da se upustam. Kad sam skontao da ti se ne zadaju jasni zadaci sta treba da radis digo ruke momentalno![]()
Shadow of Mordor mi je mozda i najzabavnija igra koju sam igrao, fascinira me kako su uspeli da naprave da se satima makljas a da ne dosadi zbog neverovatno dobre mehanike borbe i predivnih animacija pokreta i poteza. Nadam se da ce Shadow of War biti makar za nijansu bolji sto bi ga ucinilo fantasticnim.

Da, sve je provuceno kroz pricu, nije napisano: "Idi ubij skota", vec "Marija ima problema sa tim likom, vidi kako to moze da se resi" i cesto imas vise nacina da resis quest-ove i za svako pitanje u konverzaciji imas 3-5 nacina na koje mozes da ga postavis ili odgovoris, od finih, do sarkasticnih, bezobraznih, dobrih i zlih, neutralnih i u bole me kurac fazonu

Jos je bolje sto odgovor koji je pravi, zavisi i od karaktera sagovornika, pa su lizardi vecinom nadrkani nobles, koji druge gledaju kao robove, te moras tako i ti da se ponasas kada pricas sa jednim, a onda elfovi su sve na finjaka, sve da bude podrska i slicno, pa onda sa njima u tom smeru ide konverzacija, osim ako je naznaceno u razgovoru drugacije.
To je ono sto nudi zanimljiva igra, a taj hack and slash smori jako brzo, a pogotovo LOTR, gde je bas zaglupljeno do maksimuma, bukvalno ne zahteva nikakav skill, niti ista od tebe, samo da picis, a repetitive je do zla Boga.
Jel igra neko Destiny 2? Gledam je vec danima na Twitchu, prva igra koju bih igrao da mi 50-tak hiljada din padnu s neba. Bas prelepo izgleda.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
- milospinkfloyd

Stiglo sve

Ovo drugo se ne razumem ali što nisi veći ssd?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Vidim da si menjao neke komponente u odnosu na gore najavljenemilospinkfloyd napisao: 21 Sep 2017, 09:07 inace nov pc stize za koji dan:
Ryzen 3 1200
MSI B350M Bazooka
Corsair Vengeance LPX Black 8GB DDR4 Kit
Adata SSD Premier SP580 120GB
LG 24GM79G
Logitech G300s
Gigabyte 1050 Ti G1
EVGA 450B
EDIT: izgleda da sam omasio izbor memorije, ako sam stvarno toliko neupucen da nisam znao da postoji memorija odvojeno za intel chipset a odvojeno za AMD samoubicu se