maniaxxx napisao:Evo malo potrošnje. Slo granica do OMV kod Sremske mitrovice, 6.0, prosek 120 kmh sa dve kratke pauze sam imao, dve granice, 4 putarine, avto nisam gasio)
Od skupa do BG, pratio trojketa, potrošnja 4.4., BG-Srbska granica oko ograničenja 5.4. Srbska granica-Celje delomično AP, delomično magistrala ( više magistrale ) potrošnja 4.4.
Sipao sam gorivo na SLO-Hr granici kad sam išao dole, posle na SRB-HR granici sipao za 2000 din ( da se otarasim dinara ) i izdržala je do Celja kde sam sipao oko 40 litara. Znači 52 litra za 1100km cirka
Maniax kuda si išao u povratku, može i na PP da ne trujemo temu.
Ja od 1. Sep nisam u stanju da spustim ispod 9l po gradu, kratke relacije. Ide I do 10l. Stani kreni, Gazela, Brankov, posle I kada mogu malo da vozim to ne spusti nista drasticno... a kada sam se vracao magistralom sa puta spustila se na 4.6, posle przenja po auto putu se popela na 5l posle 400km I to je bila krajnja prosecna za taj put.
Poslednja izmena od Ogi u 23 Sep 2017, 09:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Bili sa sluzbenom Octaviom 1.6 TDI u DE. Presli 3100 km, prosecna bila 5.1. Vozena je raznovrsno. Od 130-200 kmh. Bilo je i dosta radova usput gde je vozena sporije. Neverovatno malo trosi na vecim brzinama. Resetovao sam board pri 160 kmh i napravio 40 km tako. Rezultat ce vas SOKIRATI.
Bilo je tu vožnje i preko 200, u koloni 60 gde su radovi i zastoji kao i stani kreni na granici.
DE autoput je počeo ozbiljno da smara tj. vozači na istom. Najjači su mi carevi sa starim 2.0 dizelima koji ambiciozno izlete na autoput pa pun gas u brzu traku a nisu svesni koliko su spori...
Pa ja se nisam umorio, mada nisam merodavan jer je auto koji vozim daleko neudobniji. Mada nisu ni kolege kukale. Jedino sto je povecana buka prilicno na 150+kmh, pa malo to umara kada se vozi brzo.