Heinz napisao: 26 Sep 2017, 16:28
Zašto policija puca da ubije?
Pa omakne im se, ne pogodi se uvek željena tačka. Inače, jel zna neko u koji deo tela nišani naša policija, kada treba da onesposobi napadača? Sećam se nešto iz Dosijea X kada Skali i Molder pričaju o tome, njih navodno na FBA akademiji uče da pucaju u ovu tačku (obeleženo plavom bojom):
Mada, ko zna da li je tačno, ili je samo holivudsko lupetanje...
Hvala, tako je i logično. Inače, ovo filmsko objašnjenje je bilo u stilu da napadaču onemogućiš korišćenje desne ruke (kojim drži oružje), da ne pucaš baš u ruku jer je teško pogoditi, a da ne pucaš ni u sredinu, jer je lako pogoditi srce ili drugi vitalni organ.
Kad sam u vojsci pucao iz pištolja bila je muka pogoditi pištoljem u pola metra sa 10 metara udaljenosti, baš sam se iznenadio koliko je neprecizno. Nije do mene, svi su tako mašili, i oficiri. Doduše u vojsci je tad bilo propisano da se pištolj drži jednom rukom, sa dve je sigurno preciznije.
Samo je pitanje šta ako meta beži, pomera se, pa onaj ko puca promaši par puta i ubije nekog nevinog. Nije to baš tako, uzmi i pucaj. Ne znam koliko redovna policija ima često gađanje ili idu u streljanu privatno. Za specijalce znam da vežbaju često.