Dusan napisao:methane.master napisao:Evo i ja pročitah. Malo mi je cela priča čudna, jel se takve stvari obično rade drugačije, a ne peticijama.
Prvo je prica cudna,
methane.master napisao:Svakako ću da skočim da kupim par Golfova, ako prekinu proizvodnju da se nađe.
a onda dolazi sprdnja, na racun fabrike koja p**a po Renaultu i Peugeot-Citroen-u.

Priča jeste čudna, zato što se ovakve situacije, a u pitanju je ozbiljna situacija u autoindustriji, ne rešavaju peticijama, nego na višem nivou, čak političkim dogovorima i obavezno vrlo daleko od očiju javnosti. Otud moja skepsa prema vesti koja je preneta.
U vezi ostalog, u predstavljanju mog auta, mogao si da pročitaš da je izbor bio rezultat tadašnje ponude na tržištu, a ne privrženosti nekoj marki ili zemlji. Uostalom, na skupu na kom smo zajedno bili, pričao sam da sam u periodu te kupovine ozbiljno razmatrao istu marku koju voziš i ti. Nisam nikakav fanboy, ali se ubrajam u one koji smatraju da je VW jako dobar, ali malčice preskup

i na neki način i nefer prema svojim kupcima upravo zbog ovog što pominješ u citatu ispod.
Dusan napisao:Ovo prica za delove je potpuno tacna. Skoda sebi moze da priusti nize cene jer od cene prodatog auto gotovo da nista ne ide u "razvoj tehnologija" jer sve uzimaju iz grupacije. Npr brave na mojoj octavii su sa golfa 4 ja mislim. To mozda izgleda smesno nekome, ali su u pitanju stvarno kvalitetne komponente koje veme jos dosta nece pregaziti, a da ne pricamo o ustedama koje ostvaruju.
Slažem se sa tobom. Nije smešno, rekoh gore na neki način je i nefer prema kupcu, ali daje rezultate.

Rade to i drugi proizvođači, doduše ne toliko uspešno kao VW.