Zavisi to i od precnika tocka, ukupno sa gumom. Setimo se price o kocnicama za biciklo
Sto je veci precnik diska blizi obodu tocka, teoretski ce lakse kociti. Pa plus sirina i sve ostalo.
nikaragva napisao:
Vi imate na tim italijanama 13" felne?
uzmi u obzir da je moj auto star 15 godina a poceo da se proizvodi 1995. Godine
A i zbog velicine diska i kljesta,samo fabricke 15" i jos par modela moze da se stave, 98% felni 15" kace o kljesta... Sa 16" nema problema
Za japance preporučuem Akebono. Meni su se odlično pokazale za ovih 6 meseci.
AKEBONO sa više od 75 godina iskustva u proizvodnji kočionih sistema u svetskoj automobilskoj industriji nudi visoko tehnološka kočiona, zvučna, vibraciona i NVH rešenja. Odanost kompanije inovacijama, poboljšanju procesa , kontroli kvaliteta, i usluživanju klijenata, je postavila na lidersko mesto u oblasti proizvodnje delova za kočione sisteme. Glavni OEM klijenti firme su Audi, DaimlerChrysler, Ford, General Motors, Honda, Isuzu, Mitsubishi, Nissan, Toyota i Volkswagen. Akebono proizvodi širok spektar kočiono-frikcionih materijala uključujući kočione sisteme i bubnjeve. Akebono radi uz pomoć istraživačkih centara u SAD, Japanu i Francuskoj i proizvodi kočione materijale i komponente u 30 sopstvenih proizvodnih centara u celom svetu. Sve operacije kompanije su osigurane sertifikatima za kvalitet QS9000 i ISO14001 , i dobili su veliki broj nagrada za kvalitet od strane svojih klijenata.
nikaragva napisao:Nema veze, ja kocim motorom i 120 kada idem.
Moguce je pregrejati diskove, ali nisam siguran za krivljenje, sem ako ih nisi okalio u nekoj lokvi. Ili ako se nisu naglo ohladili na neki drugi nacin, pa da se pokrive.
Mozda ako su nekvalitetni, da su se od pregrevanja iskrivili, ne znam.
dragan napisao:0-100 6,9s, max 215kmh...
Jos samo kilazu da uporedimo
Kod mene je
0-100 8,9
max 209 ili 211, nisam siguran, ali znam da ima blokadu na 4000 obrtaja
Ne verujem da ti je teze vozilo, ali imas ipak vece diskove. Mora da koci odlicno. I moj auto koci odlicno, mogu misliti kako taj koci onda.
e i to htedoh da napisem ali sam odustao. tezina je 1240kg, tocak 215/45 r17... kako koci video je uros preksinoc
Na Loganu sam imao fabricke Ferodo,skinuo ih na 66k km mada su imale jos dosta mesa. Nastavio sam sa Valeom i skroz sam bio zadovoljan,ok su kocile,nisu uopste skripale. Na 120k sam zamenio diskove i opet ih upario s Valeom.
Kada je pala kiša pre 2 dana valeo su zaškripuckale malo, eto, valeo škripucka iako su stavljeni i novi diskovi istovremeno sa zamenom pločica. Valeo
Nije strašno al al zaškripe na vlažnom, da znaju ljudi da zaobilaze
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.