Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od Delija »

Kad budu mogli da se prave zupcanici i slicne stvari koje treba da izdrze habanje - to ce biti prava stvar.

"Stampao" sam neku stopicu za tastaturu i radi posao.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ja nisam video izbor, ali me kolega ubedjuje da su materijali strahovito napredovali i da prakticno dosli vrlo blizu kvalitetu originalnih delova. U prosloj firmi sam radio sitne (isto do velicine jedne pesnice - eventualno dve) delove na CNCu od aluminijuma, ali to je bas mucan proces sa mnogo prljavstine i ne moze iznutra bas dobro da se odradi, ali za zupcanike uz blagi finis je idealno...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Možda za neka manja opterećenja.
Legirani čelik + cementacija neće imati zamenu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kako skeniraju deo, isto 3D? Ako može bez fajla, da zalepiš slomljeni deo i odneseš, onda je to vrhunska stvar.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

to je 3d stampac, ne fotokopir :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Postoje 3D skeneri, mogu da uzmu tačne mere i naprave model.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

nidza napisao:Kako skeniraju deo, isto 3D? Ako može bez fajla, da zalepiš slomljeni deo i odneseš, onda je to vrhunska stvar.
I ja sam tako shvatio. Budućnost je počela...
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Postoje ali nije sve tako glatko da moze potpuno automatizovano za iole nesto ozbiljnije. Skeniranje i priprema fajla mora da oduzme 1 radni sat.
Nekome ko ima 3d skener i 3d stampac da odneses tako nesto nerealno je ocekivati da posao kosta 5eura sem u Srbistanu jer ovde pojedini rade za tepsiju bureka.
Imam laser i dve cnc , dok me 3d stampac nesto nikad nije preterano privlacio. Odustao sam odavno od bilo kakve komercijale jer ne mozes naplatiti kako valja ni rad masine,
a o pripremi fajla tek da ne pricam, kad pomenes da nesto ako treba da se crta mora da se plati 10e radni sat, nista im nije jasno, a ne umeju da nacrtaju.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Apsolutno se slazem. Najidealnija kombinacija je naci plan dela na internetu i poslati za izradu, to je najjeftinija i najkvalitetnija opcija. Sa porastom upotrebe bice sve vise i vise planova. Evo nekih linkova koje sam nasao:
http://www.kopieyou.com/particulieren
http://www.m-h.nl/
http://www.3dprintservicearnhem.nl/
U mom komsiluku ih ima bas dosta...
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

ddanijell napisao: 03 Okt 2017, 11:19 kad pomenes da nesto ako treba da se crta mora da se plati 10e radni sat, nista im nije jasno, a ne umeju da nacrtaju.
Što mi ovo poznato. :kuku:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

sebekkg napisao:Jedno pitanje za forumase

Ima li neko plasticne bracket-e za hyper 212 plus/evo. Treba mi barem za jedan ventilator da namestim. Riknuo fabricki pa sam uzeo jetflo ali moram sa ovim bracketima da namestim. Ne moze sa onim zicanim koji su dosli uz 212 plus.

Slika

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Da odgovorim sam sebi. Po Ljubinoj ideji nasao sam 3d model za cas. I poslao na stampu kod nekog lika u kraljevu. 400 dinara komad. Jeste malo jaca cena kada se u obzir uzme vrednost paketa iz cm-a ali ne vredi, bolje to nego cekati iz amerike da ti stigne accessories kit za $10. Gde idu i bracketi i srafovi i pasta.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

Da li ima neko ko sutra ide Beograd - Novi Sad/Futog i zeli da mi ucini uslugu i poveze i vrati ( kada se on vraca) tog istog dana?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

15. sajam automobila u NSu

http://www.sajam.net/sr/kalendar/jesenj ... automobila

25 - 29. oktobar

Mesto održavanja
Hala 1, Hala "Master", Aula, Kongresni centar, otvoreni prostor
Radno vreme
Od 10 do 19 časova

Sajam automobila u Novom Sadu omogućava posetiocima da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u automobilskoj industriji. Izlagači promovišu nove modele putničkih vozila, novitete u teretnom programu, kao i pratećim granama automobilske industrije. Istovremeno, sa Sajmom automobila, biće održan 1. međunarodni sajam saobraćaja „Traffic Solutions Expo“ u saradnji sa Public Connection i NAVAK-om, koji je prevashodno posvećen stručnoj publici.

Slika Slika

Zahvaljujući nastupu najpoznatijih lizing kuća, poslovnih banaka i akcijama prodavaca, biće obezbeđeni brojni popusti i pogodnosti pri kupovini vozila tokom Sajma. Interesovanje posetilaca i medija za dešavanja na Sajmu, stvara idealne uslove za promociji novih proizvoda i usluga, i istovremeno doprinosi ubrzavanju prodajnog procesa i generisanju novih prodaja u mesecima posle održavanja Sajma automobila u Novom Sadu.

Uz ponudu izlagača biće organizovani i prateći programi poput stručnih skupova na temu bezbednosti u saobraćaju, kao i atraktivni programi za posetioce „Tuning – Styling Show“, izložba oldtimera, mogućnost test vožnje...

Slika Slika

Sadržina izlaganja:

• Putnička vozila
• Teretna vozila (kamioni, laka dostavna vozila, vozila posebne namene)
• Autobusi i mini-busevi
• Motocikli, skuteri, mopedi i bicikli
• Kamp-prikolice
• Jahte, gliseri, čamci
• Rezervni delovi i alati
• Auto-servisna oprema
• Goriva i maziva
• Auto-kozmetika
• Pneumatici
• Audio i video oprema za vozila
• Zaštita za vozila (alarmni uređaji)
• Garažna vrata
• Osiguranje, lizing, kreditiranje
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mi smo se već akreditovali. Biće detaljan izveštaj.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

:doubleup:
Odgovori