Da, mislim na alat koji bi se koristio za montažu opreme.
Ekonomičnije je svakako koristiti alat koji već imaš, al gledam šta je prostije zbog administracije: privremeni uvoz alata ili je jednostavnije (ne i isplativije) kupiti nov alat.
Pod administracijom mislim:
-da li se navodi lokacija/gradilište gde će se koristiti alat i navođenje za koje tačno radove?
-da li se u tom slučaju prikazuje da postoje potrebne dozvole za izvođenje planiranih radova na datoj lokaciji?
-da li se navode ljudski resursi koji će rukovati datom opremom?
-itd.
U principu dali se izgine oko te dokumentacije, ili se samo izvadi pasoš robe/alata kod nas u PKS i sistem "uđeš-izađeš i gotovo"?
Kako saznaje Rojters pozivajući se na upućene izvore unutar VW-a, menadžment i sindikati pripremaju plan kojim će značajno smanjiti profitabilnost kompanije koja je u njihovom vlasništvu već 26 godina.
U VW-u ciljaju na dva elementa koji su, po njihovu mišljenju, presudni za češki uspeh - kombinovanje proverene nemačke tehnologije s jeftinom radnom snagom.
Stoga će Škoda ubuduće plaćati više iznose za VW-ove motore, menjače i platformu MQB koje ugrađuje u svoje modele.
@Stjepa
Ako je u pitanju ručni alat(skuplji, električni), samo napravi spisak alata i to prikaži našoj carini. Oni uporede spisak i alat i overe.
To ti treba zbog povratka. Ove u EU to ne zanima.
Kako saznaje Rojters pozivajući se na upućene izvore unutar VW-a, menadžment i sindikati pripremaju plan kojim će značajno smanjiti profitabilnost kompanije koja je u njihovom vlasništvu već 26 godina.
U VW-u ciljaju na dva elementa koji su, po njihovu mišljenju, presudni za češki uspeh - kombinovanje proverene nemačke tehnologije s jeftinom radnom snagom.
Stoga će Škoda ubuduće plaćati više iznose za VW-ove motore, menjače i platformu MQB koje ugrađuje u svoje modele.
aviator napisao:@Stjepa
Ako je u pitanju ručni alat(skuplji, električni), samo napravi spisak alata i to prikaži našoj carini. Oni uporede spisak i alat i overe.
To ti treba zbog povratka. Ove u EU to ne zanima.
Taj spisak je ATA karnet i overava se. Ja sam probao sa običnim spiskom i umalo me ne u'apsiše, kada me naši pustili, a oni prekoputa optužili za šverc. A nekada prođeš i niko ne pita. Nekada se vratiš sa granice i sl...
Nisam ga nikada vadio, ali ga mnogi imaju na granicama, koliko vidim.