Grčka
Re: Одг: Grčka 2012
najjeftinija varijanta letovanja je da se uplati all inclusive usluga. žena i ja smo to uplatili tipa još u martu i ove godine smo sve ukupno prošli duplo jefrinije nego prošle kad smo bili u hrvatskoj na bazi polu pansiona. ako volite da obilazite restorane ikafiće onda ova usluga nije za vas. uglavnom bili smo u kalikratiji u hotelu mikonos paradise. hotel je sa 3 zvezdice, najbolji hotel sa 3 zvezdice u kom sam bio. mesto nije nešto naročito, ima dosta naših sa juga koji letuju po apartmanima, kao i makedonaca i rusa. nije baš za mlade koji žele provod, više je za ljude sa decom.
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Re: Grčka 2012
Koja cena je bila i za koji period?
Tnx.
Tnx.
40 eura dan. od 25.8 do 05.9.
Da ne poveruješ, ja sam toliko plaćao apartman na Atosu... :-D
Gledao sam slike hotela, pun je do oktobra, izgleda daleko bolje od 3 zvezdice.
Gledao sam slike hotela, pun je do oktobra, izgleda daleko bolje od 3 zvezdice.
40 eura je po osobi. u to imaš 3 obroka na bazi švedskog. bar od 10 do 22h, sladoled, sauna, đakuzi, fitnes, wifi u sobama...
trpezarija je klimatizovana, tako da je prijatno jesti unutra. večera ima oko 6 do 8 glavnih jela, dok je ručak slabiji i po jelima i po salatama, jer je većina gostiju na bazi polupansiona, koji košta 29 eura ako se kupi u martu.
pića su u baru oko 2-3 eura kad se kupuje. mi smo bili skromni pa smo pili samo desetak dnevno.
trpezarija je klimatizovana, tako da je prijatno jesti unutra. večera ima oko 6 do 8 glavnih jela, dok je ručak slabiji i po jelima i po salatama, jer je većina gostiju na bazi polupansiona, koji košta 29 eura ako se kupi u martu.
pića su u baru oko 2-3 eura kad se kupuje. mi smo bili skromni pa smo pili samo desetak dnevno.
Готово!
15 дана
2 места
2400 км укупно (прошле године било 3500 а исто место)
кофер на крову је закон
пиво нисам пио
ал сам се вратио са 89 кг
калимера,спера,нихта,евхаристо,паракало,јасу...сувлаки,сиртаки,бузуки,сузуки,кавасаки...све грчке речи сам научио
ех да, и хонда, наравно
одувао нам ветар на касандру чамац из идее, бушан био купљен, било му суђено, нека га, весла остала у псакудији
гаса колко оћеш, 4 у низу пумпе код неа мудоње према ситонији и једна од псакудије ка метаморфозису (0,896 е/л - ал ваља).
прохор пчињски живе душе на граници нема, гуштери леже на асфалту
монаси преузели конак, може црна кафа ил чај - платиш колко оћеш има кутијица па стави прилог
ето.
15 дана
2 места
2400 км укупно (прошле године било 3500 а исто место)
кофер на крову је закон
пиво нисам пио
ал сам се вратио са 89 кг

калимера,спера,нихта,евхаристо,паракало,јасу...сувлаки,сиртаки,бузуки,сузуки,кавасаки...све грчке речи сам научио
ех да, и хонда, наравно

одувао нам ветар на касандру чамац из идее, бушан био купљен, било му суђено, нека га, весла остала у псакудији
гаса колко оћеш, 4 у низу пумпе код неа мудоње према ситонији и једна од псакудије ка метаморфозису (0,896 е/л - ал ваља).
прохор пчињски живе душе на граници нема, гуштери леже на асфалту
монаси преузели конак, може црна кафа ил чај - платиш колко оћеш има кутијица па стави прилог
ето.
Da napisem par reci o letovanju na Lefkadi
Od vrata do vrata NS-Lefkada 1050km
Posto sam isao u terminu kraj Avgusta pocetak Septembra ocekivao sam manju guzvu, kao kraj sezone i te fore...
Medjutim ima turista k'o pleve i bas je guzva, doduse na zapadnoj strani koja nam je bila cilj ima ogromne plaze tako da se guzva i ne oseti.
Ono sto sam popi*deo je to da Srba, Rumuna i Bugara ima more kao da dzabe daju aranzmane, tako da cu sledece godine verovatno na severno more nadam se da tamo nema nasih
Putevi u Grckoj mamara
Krak koji vodi prema Lefkadi je prelep.
Puno tunela, uspona, krivina jednostavno uzivancija za voznju i oko
Na samom putu ima 2 naplatne i prolazak kroz tunel ispod mora (2.40e 2e 3e tunel)
Ulazak u tunel

Cena goriva na Lefkadi je 1.87e (bezolovni 95,Shell), ali ima bas dosta pumpi u samom glavnom gradu i cene variraju par centi +/-
U samom Agios Nikitasu samo jedna pumpa (Eko)
Makedonci imaju vr' gorivo, tako da slobodno tocite na Okti (bmb je 1.44eur.)
Kao bazu izabrali smo grad Agios Nikitas koji se ispostavilo kao pun pogodak zbog dostupnosti zapadne obale zbog koje se i dolazi na Lefkadu.

Glavna i jedina dzada

Selo kako ga mestani nazivaju ima super plazu ako vas smori svakodnevno cimanje po ostalim plazama.
Naravno, ako vodite malu decu plaza je kao stvorena za njih.
Prva plaza do AN i meni najlepsa je Milos kojom se stize peske preko brda cca 15 laganog hoda ili brodicem koji vozi svakod dana od 11 do 18h, cena je 3+3 eur. po osobi

Druga u nizu plaza je Katizma koja je potpuno podredjena turistma (lokali, restorani, tusevi, lezaljke) jednostavno ko zeli full komfor, dolazice na Katizmu

Po nekima najlepsa plaza na ostrvu je Egremni (stairway to haven
)
Moram da kazem da svaka ova plaza je fascinantna od gore, ali same plaze i more su u sustini "iste"...
Prema ovoj plazi vodi put kroz neka sela gde su putevi izuzetno uski, tako da se mora pazjivo voziti.
Grci su sasvim korektni kada se dodje do mimoilazenja.

Ovu plazu od ostalih izdvaja cuvenih 350 stepenika koji su mozda i preuvelicani, jer nije to bas tako strasno

Ovako izgleda put do stepenica

Plaza koja je zavrsila na mnogim razglednicama, wallpaperima...Porto Katsiki
Mnogo manja od svih drugih spomenutih plaza, ali nista manje lepa
Takodje, delimicno urbana sa dosta restorana i malim radnjama koje su smestene iznad same plaze do koje vodi nekih 130 stepenika.
Ima asfaltiranih parkinga koji se placa 3-5 eur./ceo dan.
Naravno, mnogi se parkiraju na samom putu (oni koji dodju ranije) tako da je bas zeznuto posle voziti samim putem.
Moja licna zamerka je sto plaza prenatrpana turistima tako da se stvara atmosfera gde je peskir na peskiru.
Posle svih ostalih plaza gde moze covek bukvalno da se osami (ako hoce) ovde je to misaona imenica.

Na istocnoj i juznoj strani (Nidri i Vasiliki) nismo bili, jer plaze nisu ovako lepe
Po preporuci coveka kod kojih smo bili smesteni, klopali smo u restoranu gde se hrane lokalci sto je meni dosta bitno.
Riba sveza, musaka, feta sir
U glavnom gradu Lefkade (Lefkas) jedite giros samo kod Daltona...jednostavno preteran
Cena za obican 2.20 eur. King size 3 eur.
Toliko od mene
Ako nesto treba pitajte
Od vrata do vrata NS-Lefkada 1050km
Posto sam isao u terminu kraj Avgusta pocetak Septembra ocekivao sam manju guzvu, kao kraj sezone i te fore...
Medjutim ima turista k'o pleve i bas je guzva, doduse na zapadnoj strani koja nam je bila cilj ima ogromne plaze tako da se guzva i ne oseti.
Ono sto sam popi*deo je to da Srba, Rumuna i Bugara ima more kao da dzabe daju aranzmane, tako da cu sledece godine verovatno na severno more nadam se da tamo nema nasih

Putevi u Grckoj mamara

Krak koji vodi prema Lefkadi je prelep.
Puno tunela, uspona, krivina jednostavno uzivancija za voznju i oko
Na samom putu ima 2 naplatne i prolazak kroz tunel ispod mora (2.40e 2e 3e tunel)
Ulazak u tunel

Cena goriva na Lefkadi je 1.87e (bezolovni 95,Shell), ali ima bas dosta pumpi u samom glavnom gradu i cene variraju par centi +/-
U samom Agios Nikitasu samo jedna pumpa (Eko)
Makedonci imaju vr' gorivo, tako da slobodno tocite na Okti (bmb je 1.44eur.)
Kao bazu izabrali smo grad Agios Nikitas koji se ispostavilo kao pun pogodak zbog dostupnosti zapadne obale zbog koje se i dolazi na Lefkadu.

Glavna i jedina dzada

Selo kako ga mestani nazivaju ima super plazu ako vas smori svakodnevno cimanje po ostalim plazama.
Naravno, ako vodite malu decu plaza je kao stvorena za njih.
Prva plaza do AN i meni najlepsa je Milos kojom se stize peske preko brda cca 15 laganog hoda ili brodicem koji vozi svakod dana od 11 do 18h, cena je 3+3 eur. po osobi

Druga u nizu plaza je Katizma koja je potpuno podredjena turistma (lokali, restorani, tusevi, lezaljke) jednostavno ko zeli full komfor, dolazice na Katizmu

Po nekima najlepsa plaza na ostrvu je Egremni (stairway to haven

Moram da kazem da svaka ova plaza je fascinantna od gore, ali same plaze i more su u sustini "iste"...

Prema ovoj plazi vodi put kroz neka sela gde su putevi izuzetno uski, tako da se mora pazjivo voziti.
Grci su sasvim korektni kada se dodje do mimoilazenja.

Ovu plazu od ostalih izdvaja cuvenih 350 stepenika koji su mozda i preuvelicani, jer nije to bas tako strasno

Ovako izgleda put do stepenica

Plaza koja je zavrsila na mnogim razglednicama, wallpaperima...Porto Katsiki
Mnogo manja od svih drugih spomenutih plaza, ali nista manje lepa
Takodje, delimicno urbana sa dosta restorana i malim radnjama koje su smestene iznad same plaze do koje vodi nekih 130 stepenika.
Ima asfaltiranih parkinga koji se placa 3-5 eur./ceo dan.
Naravno, mnogi se parkiraju na samom putu (oni koji dodju ranije) tako da je bas zeznuto posle voziti samim putem.
Moja licna zamerka je sto plaza prenatrpana turistima tako da se stvara atmosfera gde je peskir na peskiru.
Posle svih ostalih plaza gde moze covek bukvalno da se osami (ako hoce) ovde je to misaona imenica.

Na istocnoj i juznoj strani (Nidri i Vasiliki) nismo bili, jer plaze nisu ovako lepe
Po preporuci coveka kod kojih smo bili smesteni, klopali smo u restoranu gde se hrane lokalci sto je meni dosta bitno.
Riba sveza, musaka, feta sir

U glavnom gradu Lefkade (Lefkas) jedite giros samo kod Daltona...jednostavno preteran

Cena za obican 2.20 eur. King size 3 eur.
Toliko od mene

Ako nesto treba pitajte

- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Gde si bio u Psakudiji. Kakva je plaža pošto mi je u jednoj od varijanti za sledeće leto.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
To Blaugrano, lep opis.
I ja isto planiram da mi "sedište" bude u Agios Nikitasu, pošto sam pretpostavljao da je geografski položaj tog mesta najbolji - blizu je Lefkas, ali i plaže zbog kojih se ide na Lefkadu.
Interesuje me, kao i svakog turistu iz Srbije - da li postoje i koji su marketi?

I ja isto planiram da mi "sedište" bude u Agios Nikitasu, pošto sam pretpostavljao da je geografski položaj tog mesta najbolji - blizu je Lefkas, ali i plaže zbog kojih se ide na Lefkadu.

Interesuje me, kao i svakog turistu iz Srbije - da li postoje i koji su marketi?
Naravno
Imas u samom Lefkasu Spar i Carrefour jedan preko puta drugog rade do 21h za nedelju nisam siguran mislim 15:30
Lidl se nalazi malo van grada prema Nidri.

Imas u samom Lefkasu Spar i Carrefour jedan preko puta drugog rade do 21h za nedelju nisam siguran mislim 15:30
Lidl se nalazi malo van grada prema Nidri.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kako nema prijatelju ? 1000 dinara nominalno ima uvek istu vrednost ali realno, ona razlicito znaci onom ko ima platu 200-300 evra, srednjoj klasi da je tako nazovemo i onima koji pripadaju visoj klasi (gogovorim finansijski). Nekome je ta crvena pravo malo bogatstvo. Kapiras, ako je tebi 3 evra (350 dinara!) za koka kolu sasvim ok ili za 4 evra za toceno pivo (470 dinara !!!), to znaci da ti to mozes da priustis, meni je to previse, placam i ja ali mi je previse.Texonja napisao:@Ogi, uopste nema veze sa "stalezom", niti sam ja miljama ispred tebe kao sto mislis niti to ima bilo kakve veze sa cenama
Evo na primer, kada smo bili u Neos Marmarasu, seli smo u kafic gde nikakav sladoled koji se sastoji iz 3 kugle (od kojih je jedna zaledjena voda) kosta 7,5 evra !!! 885 dinara !!!!!!!! :trljamoci:

Naravno da se u turistickom mestu ocekuju vise cene, po meni na ovoj obali cene bi trebalo da budu barem 30% nize, da limenka koka kole kosta recimo 2, maksimum 2,2 evra. Ali Grci su teska seljanija, sirovine, zato su i tu gde jesu, o ceni goriva da ne pricam. Zar nije logicnije da spuste cene i da time privuku vise musterija ? Mozda bih ja u tom slucaju pio 2 koka kole umesto jedne pa bi tako i vise zaradili. Ma maniri su im nikakvi, maksimalno seljacki.
Inace, ono zbog cega mi se Grcka generalno ne svidja je sto ni jednom za poslednje 3 godine letovanja nisam uzivao u nekoj hrani - jer je nema (za moj ukus). Brate nasa hrana je zakon bre !! Uzasno im je losa usluga kada je u pitanju hrana, ponuda je losa, meso je shitina a ne umeju ni da ti lepo aranziraju tanjir... sladoled je los...
Inace, danas smo bili na Lagomandri. Prelepa plaza sa predivnim, cistim morem medjutim kriminalno prljava u pozadinskom delu, vidi se da to niko nije ocistio nijednom ove godine. Cega sve tu nema da vam ne pricam. Rado bih sledece godine boravio u Lagomandra Beach hotelu ali ima i MAGDA HOUSE odmah pored koja izgleda kao iz bajke.
Verovatno cu ovih dana sesti u kola da obidjem malo poluostrvo i napravim neke fotografije.
U Nikitiju je ubedljivo najvise Bugara. Voze odlicne automobile mogu da vam kazem, iznenadjen sam. Mada, kada sam pricao sa komsijom Bugarinom, on mi rece da su plate manje nego u Srbiji !? Zakljucili smo da su u najboljem slucaju iste!
*Zamolio bih urednistvo da u moja poslednja dva posta umesto Nikiti isprave na Nidri
Ne znam zasto nema dugme "Uredi"
Ogi, pored svog tvog nezadovoljstva nije mi jasno zasto se vracas u Grcku.
Ako nisi spreman da platis cene koje jesu btare ima i drugih zemalja za letovanje.
Po meni bolje da ne idem na more dokle god ne budem imao za to sto me ocekuje tamo.
Najveca je greska otici negde i preracunavati koliko je to u dinarima, jer se dobije rezultat jednak tvom.
Nezadovoljstvo.
Opusti se i otvori se za kes
Ne znam zasto nema dugme "Uredi"

Ogi, pored svog tvog nezadovoljstva nije mi jasno zasto se vracas u Grcku.
Ako nisi spreman da platis cene koje jesu btare ima i drugih zemalja za letovanje.
Po meni bolje da ne idem na more dokle god ne budem imao za to sto me ocekuje tamo.
Najveca je greska otici negde i preracunavati koliko je to u dinarima, jer se dobije rezultat jednak tvom.
Nezadovoljstvo.
Opusti se i otvori se za kes

Poslednja izmena od blaugrana u 09 Sep 2012, 22:13, izmenjeno 1 put ukupno.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Vreme edita je ograničeno. Pogledaj da li je ok, možda sam nešto promašio.
Hvala Slobo, sve ok 

@blaugrana
Svaka cast za slike i opis.
Ova Lefkada deluje veoma zanimljivo
Svaka cast za slike i opis.
Ova Lefkada deluje veoma zanimljivo