Kad sam prelazio da radim sa desktopa na laptop, sto puta merio i jednom sekao.
Na kraju je pao izbor na Toshiba Qosmio U55, 18.5'' ekran, 4GB memorije disk od 500GB, puna tastatura (i CTRL i FN

).
Cena, prava sitnica pre dve godine 1400€
Nisam se prevario. Dve godine me prati gde god idem, na stolu kući ne prestaje sa radom. Pri najvećim vrućinama se nije zagrevao. Radi 15 sati dnevno bez prekida.
Sve je i danas cakum-pakum.
Dakle toliko sam zadovoljan ovim laptopom da nemam reči.
Kao programeru profesionalcu, meni baš takva mašina treba.
Jedina mana je što je težak oko 7kg, sa opremom, tašnom itd - 9kg, merio juče.
Na svakom mi aerodromu odvali rame, ali vredi za sve pare.
Možda stvarno važi ona poslovica da nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari...
Sad, da ne bih Toshibu hvalio bez veze. Imam u kući dosta laptopova ali mi je za ženu jedan pritrebao i kupih Toshibu Satellite L675. Malo kilava mašinica ali ajde. USB klimavi a najgore je što se posle dve godine greje kao lud. Radi u istom stanu kao i Qosmio, dakle količina prašine ista, ali je već negde zapušio, pa ga za sada hladim ventilatorom. Hebeš laptop koji posle dve godine treba hladiti ventilatorom. (Izgleda da moram kontaktirati Trojanca da to sredimo)
Dakle, nema neke merke, koji je bolji, najbolji itd u eksploataciji. Jedno su performanse ali ovde pričam o eksploataciji, izdržljivosti i te vrste kvalitetima.
"Najvolem" kad neko suvereno izjavi da je XXX marka defintivno najbolja. Zavisi od tipa mašine, cenovnog razreda, opreme, mogućnosti rada u ekstremnim uslovima....
Nema najboljeg, ima samo onaj koji nama najbolje i najefikasnije završava posao