Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Vladapetr »

Negde fabrički softver nudi mogućnost dva naloga za određene aplikacije, npr Huawei ima opciju u podešavanjima "App Twin" gde mogu da instaliram i drugi WA i FB ali nema Viber.

Mislim da bi ti ovakva aplikacija završila posao, koji god telefon da uzmeš: https://play.google.com/store/apps/deta ... intl&hl=en
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

@motoZ
Ako se uzima, obavezno sa fiskalnim. Tri komada na drugom forumu su imala problem sa baterijom (brzo praznjenje i punjenje). Jedan je dobio novu plocu, drugi nov fon.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Jel postoji neki normalan android tablet 7-8", da radi posao neko vreme i da ima solidnu kameru?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Otvoriš se 2 evra za bamper i pola za staklo. Tablet mi se na kraju pokazao kao najbeskorisnija stvar. Žena i deca koriste, sem toga fail. Pritom je grđi za kucanje bilo čega od telefona, te sam nabavio eksternu tastaturu.

Bolje uzmi laptop tipa ovog novog tankog Apple, postoje i Win alternative. Zauzima mesta kao Tablet a krštena sprava.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

10" tablet je korisna stvar, meni iPad spada u kategoriju "ne mogu da živim bez". Dok mi je 7" Android tablet onako, skuplja prašinu. Da ga ne koristim ponekad za multimediju i navigaciju u kolima ne bi se ni palio. A i tamo sve češće stavim telefon na nosač. Rekao bih da je ta kategorija više imala smisla dok je prosečan telefon imao 4 i kusur inča.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

iPad je vrhunska sprava.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam iPad letos koristio za sygic navi i odradio je posao odlicno. Kolka ekrancina za takvu namenu

Poslato sa HUAWEI G7-L01 uz pomoć Tapatoka

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mislio sam da pljunem do 200e za tablet neki tipa samsung. Hocu da se vratim na stari fon, danas sam zestoko pop..deo sto nemam normalnu tastaturu nego sve preko ekrana. Uzeli smo davno kevi ipad stari da igra igrice, ja hocu nov da kupim. Vidim da se android ne posvecuje i drugim stvarima sem telefona, jbg.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Fora je što ljudi ne menjaju tablete toliko često i onda prosto i proizvođače manje zanima da ih razvijaju. Znam jako puno ljudi koji koriste isti ipad po 4-5 godina, a menjaju telefone na 2 godine.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

shandu90 napisao: 20 Okt 2017, 21:22 Mislio sam da pljunem do 200e za tablet neki tipa samsung. Hocu da se vratim na stari fon, danas sam zestoko pop..deo sto nemam normalnu tastaturu nego sve preko ekrana. Uzeli smo davno kevi ipad stari da igra igrice, ja hocu nov da kupim. Vidim da se android ne posvecuje i drugim stvarima sem telefona, jbg.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
kako to misliš android se ne posvećuje? :)

Imaš ti tableta dobrih, mislim da je sve ispod 10, eventualno 9" nepotrebno bacanje para. Naročito pored telefona od 6".

Ja sam se jedno vreme razmišljao da kupim dual boot win10/android, ali sam odustao i kupio nekog noname mediateka 10" sa 2 gb ram...za klinca je super.

Meni je samo za multimediju ok, sve ostalo je sranje.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Evo jedna ljuta Kineska mašina za svega 240$ :o sa praktično skoro golim Androidom 7.1.1, jedino što mu je kamera Sony-jev čip iz 2013/2014 i malo slabiji grafički 3D akcelerator za igrice, ali zato ekran i ostatak su za te pare :nesvest: :

https://www.youtube.com/watch?v=xqbxWKlOlMo
:klanjamse:
Poslednja izmena od maxer u 20 Okt 2017, 22:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dobar tablet možda i ima smisla. Ovo ostalo je sve slabije i sporije od prosečnog telefona, a blizu je i po dimenzijama. Brzo se prazni, sporo puni...

Ko ima manji tel ili lošiji tel, tablet će mu biti wow. Vremenom sve to završi kod dece.

Ja sam uzeo 8" 3G tablet. Bio je jeftin, pa "da se ne baci". Radio je posao dok nisam uzeo dobar telefon. Laptop mi se pali višestruko brže od tableta i povezuje na telefon za net, ako nema wifi, pa kad mi zatreba veći ekran, tablet se preskače. A ranije sam prestao da palim desktop, kada nabavih tablet...

Šta znam, nije loše imati ga, ali nije neka potreba, barem ne većini. Bude zanimljivo u prvo vreme, a posle uglavnom smeta.

TT

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ima li šanse da se Viberu zabrani da snima profilne slike sa određene grupe? Ima 300 ljudi, nek pola njih svaki 2. dan promjeni sliku, napuni me slikama neznanaca...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

LukaMaletin napisao: 20 Okt 2017, 21:25 Fora je što ljudi ne menjaju tablete toliko često i onda prosto i proizvođače manje zanima da ih razvijaju. Znam jako puno ljudi koji koriste isti ipad po 4-5 godina, a menjaju telefone na 2 godine.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Tako sam i ja prosle zime zamenio iPad nakon 5 godina i to iz razloga sto vise nije mogao da se update-uje, a to mi je bilo neophodno. Stari mi jos uvek uredno fercera. I meni, kao i grujicd-u, je iPad stvar bez koje se ne moze...
Odgovori