Zimske gume - da ili ne?
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ok je taj Hankook, ja ga imam, pristojna guma. Ja nemam neku ozbiljnu zamerku ali vidim razliku u odnosu na recimo Michelin ili Continental na drugim autima u porodici. Meni su najveće mane buka i to što je guma malo tvrđa.
Fulda je takođe za preporuku u toj klasi.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Fulda je takođe za preporuku u toj klasi.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Po nekoj racunici mi je 10k za zimsku sezonu, a mislim da vise od 20.000km ukupno godisnje necu prelaziti barem prve dve tri godine
.
Trenutne letnje gume koje su dosle uz auto su solidne barem jos sesonu ili dve tako mi kazu
, ali samo 3, jedna je bila probusena pa je isla kod vulkanizera, nju bih trebao verovatno da zamenim, pa bi onda bilo pozeljno da uzmem dve nove ili?
A sa kim god da sam razgovarao misljenja su podeljena, kao i uvek, neko kaze da je bolje imati dva seta, neko je za all season, a imam i neke kolege koje mi kazu da se nove gume ne ispate i preporucuju da uzmem polovne iz uvoza za koje kazu da su kao nove...

Trenutne letnje gume koje su dosle uz auto su solidne barem jos sesonu ili dve tako mi kazu

A sa kim god da sam razgovarao misljenja su podeljena, kao i uvek, neko kaze da je bolje imati dva seta, neko je za all season, a imam i neke kolege koje mi kazu da se nove gume ne ispate i preporucuju da uzmem polovne iz uvoza za koje kazu da su kao nove...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ma kakve polovne naopako, uzmi u tom slucaju neke solidne zimske (ne Tigar naravno), a letnje teraj jos sezonu ako su dobre pa uzmi nove. Najbolje bi bilo da uzmes onda i set celicnih felni, na njih namontiras zimske i samo menjas.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Početnik, za početak menjaj kolege
. Polovne gume ( posebno te iz uvoza ) se ne kupuju. Polovnu kupis samo ako stvarno znas nekog da menja felge ili avto posle godinu dana a i to je upitno.
Kao drugo, ako ne zivis u nekim brdima, i nisi mnogo na AP posluzile bi ti allseason ( moja jih ima na istom peugeotu kao što je tvoj ), ako si dosta na AP onda uzmi 2 kompleta, znači zimske plus letne ( letne uzmi 2 nove ako ti je jedna kaput i stavi jih na ZADNJE točkove ).
Dobro razmisli kakav ti je stil i relacije jer finansijski ti je sad top trenutak da uzmes allseason i imas mir 2-3 godine.
Od marki, bilo šta uzmeš u nekom srednjom rangu biče OK za taj avto, koji ionako nije neki sportaš. Nemoj samo neke kineze ili tigar ( ili deviaciju na temu tigar ) da uzmes. Hankook je Ok, goodyear je sranje. Možeš da uzmes kleber krisalp3 ( obavezno 3 ) ili bfgoodrich winter 2, koje su letos bile među najboljima na testu a nisu preskupe.
Nemoj ovo naprimer: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12529231
Ovo je super za tu cenu : https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12546769

Kao drugo, ako ne zivis u nekim brdima, i nisi mnogo na AP posluzile bi ti allseason ( moja jih ima na istom peugeotu kao što je tvoj ), ako si dosta na AP onda uzmi 2 kompleta, znači zimske plus letne ( letne uzmi 2 nove ako ti je jedna kaput i stavi jih na ZADNJE točkove ).
Dobro razmisli kakav ti je stil i relacije jer finansijski ti je sad top trenutak da uzmes allseason i imas mir 2-3 godine.
Od marki, bilo šta uzmeš u nekom srednjom rangu biče OK za taj avto, koji ionako nije neki sportaš. Nemoj samo neke kineze ili tigar ( ili deviaciju na temu tigar ) da uzmes. Hankook je Ok, goodyear je sranje. Možeš da uzmes kleber krisalp3 ( obavezno 3 ) ili bfgoodrich winter 2, koje su letos bile među najboljima na testu a nisu preskupe.
Nemoj ovo naprimer: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12529231
Ovo je super za tu cenu : https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12546769
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Fulda KM3 ima lepu cenu ove godine, tako da bih ipak njih pre Hankooka.
Od premiuma Dunlop, Conti ili GY.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Od premiuma Dunlop, Conti ili GY.

@maniaxxx zasto ne goodyear tj. zasto su sranje?

@dragvorl letnje su mi na celicnim felnama
meni je plan bio da sada uzmem zimske gume stavim ih na trenutne, celicne, felne pa na prolece da uzmem alu felne i dve nove letnje gume, ali sada se premisljam da uzmem all season gume

a koja je preporuka za all season, Michelin CrossClimate+ (one su 9k...) ili neke druge?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da uzimam all season ja bih uzeo te Michelin, po meni su za nasu klimu ok. Goodyear allseason je zimska sara, meni se ne svidja za nase uslove.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Da se ispravim, goodyear ug9 je sranje, a i ja inače ne volim goodyear.
Šta se tiče allseason, moja ima te GY 4season gen2 ili kako se več zovu i dobre su po kiši i po snegu ( koliko ga ima ), ali oseča se da jim vručina ne prija baš, nije sad katastrofa, ali se oseti. Sad sam znaš šta ti više znači, malo više sigurnosti po zimi, ili bolji osečaj leti, pa izaberi nešto. Moji matorci imaju fuldu multiseason ili nešto tako i zadovoljni su.
Kakav ti je stil vožnje?
Šta se tiče allseason, moja ima te GY 4season gen2 ili kako se več zovu i dobre su po kiši i po snegu ( koliko ga ima ), ali oseča se da jim vručina ne prija baš, nije sad katastrofa, ali se oseti. Sad sam znaš šta ti više znači, malo više sigurnosti po zimi, ili bolji osečaj leti, pa izaberi nešto. Moji matorci imaju fuldu multiseason ili nešto tako i zadovoljni su.
Kakav ti je stil vožnje?
uh pa ne bih znao da kazem kakav mi je stil voznje, posto vozim tek par meseci, recimo lagana voznja bez brzanja, sve po ps-u 
verovatno ce se vremenom menjati kako budem imao vise iskustva i prakse

verovatno ce se vremenom menjati kako budem imao vise iskustva i prakse
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Početniče, s obzirom na dimenziju koja ti treba i planiranu godišnju kilometrazu - za 250 e možeš svog pežoa opremiti nekim "premijumom" poput Dunlopa, GY i slično!!!
https://www.kemoimpex.com/zimske-gume/p ... artfrom=28
u startu jeste mnogo dati 500 e za dva seta guma, ali normalnom vožnjom rešavaš pitanje guma bar 4-5 godina.

https://www.kemoimpex.com/zimske-gume/p ... artfrom=28
u startu jeste mnogo dati 500 e za dva seta guma, ali normalnom vožnjom rešavaš pitanje guma bar 4-5 godina.

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ma Kelly je top, sto da baca preko 100e za te pare se jos malo moze ozeniti. 

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Pa ako nije pri parama, i taj Kelly će mu završiti posao. 

Po cemu je tigar tako los? Ko je imao losa iskustva sa njima? Meni zavrsavaju extra vec 10k km, nikakvih ostecenja nemaju.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Je l neko stavio zimske ? Nesto vreme ne obecava. Najavljuju toplu zimu.