Grčka
Re: Grčka 2012
Ispade da su cene na Sitoniji i Santoriniju (koji pored Mikonosa, vazi za najskuplje ostrvo u GR) iste.
Najskuplje pice sam platio u Monaku u kaficu pored kazina...pivo 11e :neutral:
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Najskuplje pice sam platio u Monaku u kaficu pored kazina...pivo 11e :neutral:
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
i ne znate koliko grcka moze da bude skupa !

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
@Vlajko Potpuno se slazem sa tobom. To je slicna varijanta kao ona sto sam spominjao, ujutru sam obavezan da popijem minimum 3 evra, ostavim stvari na lezaljci, dodjem poslepodne, ponovo sam obavezan na 3 evra i svako drugo pice pored tih je 3 evra.
@MilisaV Apsolutno se slazem sa pricom vezano za Solun. Trebalo bi njih opauciti po tintari. Krajnji bezobrazluk.
Nego pazite ovo, pitao ja gazdaricu da produzimo boravak za jedan dan, ona kaze nije frka jer su posle nas apartmani prazni. Mi posle pricamo, kapiramo dace nam za max upola cene jer joj je valjda bolje da zaradi nesto nego nista. Medjutim ne, pitam ja nju malopre za cenu kad' ona ce - the same price ! Ja ne verujem. Nisam hteo da se cenkam ali iz principa necu da ostanem za te pare. Znaci oni su u fazonu bolje da ne zaradimo nista nego da zaradimo recimo 50 evra (za dva apartmana - i kumovi su sa nama). Oni uopste nemaju osecaj za to, ona jednostavno nema ovu varijantu u glavi.
Nego, ebo me Lidl da me ebo. Sirotinjska radnja. Danas odem u Matsutis, padnem u nesvest. Ogromna prodavnica, tipa Maxi X 2, nema cega nema !! A sigurno nije skuplje od Lidla, barem ne mnogo. Ali ima bukvalno sve, i mesara, i suhomesnato na gramazu, sve...
Danas sam isao malo da se provozam i uzmem par fotografija... stao sam na par vidikovaca a isao sam i do Vurvurua... stvarno, voznja magistralom po Sitoniji (verujem i celom Halkidikiju, isto je i na Atosu) je toliko lepa da mi je doslo da vozim tamo vamo dok ne ostanem bez kapi benzina... lep krajolik, vidi se more, dugacki pravci, put ok, nema guzve... Svratio sam i do Talgo Beach, mnogo mi se svidja, ove zene nesto imaju primedbe ali videcu ako uspem da ih nagovorim da odemo tamo barem jednom... Vurvuru nije los, fazon za sebe, jedna ulica i kuce sa obe strane, na samoj obali sa ogromnim dvoristima...
@MilisaV Apsolutno se slazem sa pricom vezano za Solun. Trebalo bi njih opauciti po tintari. Krajnji bezobrazluk.
Nego pazite ovo, pitao ja gazdaricu da produzimo boravak za jedan dan, ona kaze nije frka jer su posle nas apartmani prazni. Mi posle pricamo, kapiramo dace nam za max upola cene jer joj je valjda bolje da zaradi nesto nego nista. Medjutim ne, pitam ja nju malopre za cenu kad' ona ce - the same price ! Ja ne verujem. Nisam hteo da se cenkam ali iz principa necu da ostanem za te pare. Znaci oni su u fazonu bolje da ne zaradimo nista nego da zaradimo recimo 50 evra (za dva apartmana - i kumovi su sa nama). Oni uopste nemaju osecaj za to, ona jednostavno nema ovu varijantu u glavi.
Nego, ebo me Lidl da me ebo. Sirotinjska radnja. Danas odem u Matsutis, padnem u nesvest. Ogromna prodavnica, tipa Maxi X 2, nema cega nema !! A sigurno nije skuplje od Lidla, barem ne mnogo. Ali ima bukvalno sve, i mesara, i suhomesnato na gramazu, sve...
Danas sam isao malo da se provozam i uzmem par fotografija... stao sam na par vidikovaca a isao sam i do Vurvurua... stvarno, voznja magistralom po Sitoniji (verujem i celom Halkidikiju, isto je i na Atosu) je toliko lepa da mi je doslo da vozim tamo vamo dok ne ostanem bez kapi benzina... lep krajolik, vidi se more, dugacki pravci, put ok, nema guzve... Svratio sam i do Talgo Beach, mnogo mi se svidja, ove zene nesto imaju primedbe ali videcu ako uspem da ih nagovorim da odemo tamo barem jednom... Vurvuru nije los, fazon za sebe, jedna ulica i kuce sa obe strane, na samoj obali sa ogromnim dvoristima...
Jel si probao da postavis isto pitanje u npr. Hrvatskoj?
Evo imao sam isto iskustvo kao i ti u Rovinju.
Meni je to normalno, zasto bi meni neko davao popust?
Ako hoces uzmes, ako ne okrenes se ides kuci...vrlo jednostavno
Za Lidl
Kukas kako ti je sve skupo, a posle Lidl sirotinjska radnja
Evo imao sam isto iskustvo kao i ti u Rovinju.
Meni je to normalno, zasto bi meni neko davao popust?
Ako hoces uzmes, ako ne okrenes se ides kuci...vrlo jednostavno
Za Lidl

Kukas kako ti je sve skupo, a posle Lidl sirotinjska radnja

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Drzanje cena donekle ima logike.
Evo primera koji nije bas slican al ono...
Podaju paradajz za 100din sto je skupo. Niko ne kupi, i oni na kraju pobacaju sve kada vise ne moze da se proda. Postavi se pitanje, zasto nisu prodali za 50din jer bolje ista nego nista? Pa kada bi to uradili nikome ne bi prodali za 100 jer bi svi cekali da spuste na 50
Evo primera koji nije bas slican al ono...
Podaju paradajz za 100din sto je skupo. Niko ne kupi, i oni na kraju pobacaju sve kada vise ne moze da se proda. Postavi se pitanje, zasto nisu prodali za 50din jer bolje ista nego nista? Pa kada bi to uradili nikome ne bi prodali za 100 jer bi svi cekali da spuste na 50
Pa dobro bre Ogi, što bi ti ona nudila u pola cene kad ti nju pitaš da produžiš? Logično je da će ti ponuditi iste uslove.
Na 1 dan treba da bude i skuplje nego na deset dana, po danu.
-
- Banned
Zato sto ako mi ne da "u pola cene" nece zaraditi nista a apartmani ce biti prazni. Nema sanse sada niko da joj se pojavi i uzme smestaj jer je svakako pola kucerine prazno.
Meni to nije logicno. Kraj je sezone, trebalo bi sve da ucine da zadrze popunjenost kapaciteta sto duze.
Ja bih barem tako radio. Ja imam takav odnos prema novcu i sve sto mogu da zaradim preko neke unapred zacrtane svote, super, koliko god to bilo.
Meni to nije logicno. Kraj je sezone, trebalo bi sve da ucine da zadrze popunjenost kapaciteta sto duze.
Ja bih barem tako radio. Ja imam takav odnos prema novcu i sve sto mogu da zaradim preko neke unapred zacrtane svote, super, koliko god to bilo.
Da si je pitao koja je cena od tog i tog dna pa na dalje shvatio bih tvoj stav, ali ti si pitao da produžiš još jedan dan. Da sam na tvom mestu ne bi mi palo na pamet da razmišljam o ceni. Podrazumevalo bi mi se da je ista.
Verovatno je mislio da ce mu dati badava, zato sto je kraj sezone
Obrnuli su ono dosta kesa, tako da im 50 evrica ne igra bas nesto
Obrnuli su ono dosta kesa, tako da im 50 evrica ne igra bas nesto
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Ja imam drugacije iskustvo sa Tasosa. BIli smo 10 dana i u razgovoru sa gazdom poslednje vece, pitali smo ga da ostanemo jos jedan dan. Ponudio nam je da ostanemo jos jedan dan besplatno
ispao je lik, mada smo se mi trudili od samog pocetka da budemo fer prema njemu i njegovoj imovini. Dok su drugi u vili bili manje, vise savesni.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sve ima svoju logiku.
Realno gledajuci, nastavak boravka je jeftiniji po izdavaoca istog, jer su tu vec isti gosti, nema generalnog spremanja sobe, nema provizija i troskova prodaje/marketinga (dobro, mozda nema veze direktno sa privatnim apartmanom u Grckoj, u ovo doba godine). Sve zavisi od ljudi/vlasnika, i njihovog vidjenja stvari.
Neki idu na psihu, gde ce nekoga mrzeti da se prepakuje i nadje drugi smestaj, za samo jedan dan, te da ce platiti i vecu cenu. Nekome tih 50€ ne znaci i bas ga briga hoces li ostati ili otici. NEko ce dati popust, neko ce dati gratis, sve zavisi. Svesni su i oni da se sledece godine najverovatnije necete vratiti kod njih i apsolutno nemaju potrebu da vas potkupljuju popustom ili gratisom.
Realno gledajuci, nastavak boravka je jeftiniji po izdavaoca istog, jer su tu vec isti gosti, nema generalnog spremanja sobe, nema provizija i troskova prodaje/marketinga (dobro, mozda nema veze direktno sa privatnim apartmanom u Grckoj, u ovo doba godine). Sve zavisi od ljudi/vlasnika, i njihovog vidjenja stvari.
Neki idu na psihu, gde ce nekoga mrzeti da se prepakuje i nadje drugi smestaj, za samo jedan dan, te da ce platiti i vecu cenu. Nekome tih 50€ ne znaci i bas ga briga hoces li ostati ili otici. NEko ce dati popust, neko ce dati gratis, sve zavisi. Svesni su i oni da se sledece godine najverovatnije necete vratiti kod njih i apsolutno nemaju potrebu da vas potkupljuju popustom ili gratisom.
Ma dajte ljudi uozbiljite se. Da li bi neko od vas slušao Ogijeve žalopojke još koji dan duže, pa još za manje pare. Teško će Grk dva puta za redom da se zaj..e. 

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
-
- Banned
Svaka mu cast!somi-car napisao:Ja imam drugacije iskustvo sa Tasosa. BIli smo 10 dana i u razgovoru sa gazdom poslednje vece, pitali smo ga da ostanemo jos jedan dan. Ponudio nam je da ostanemo jos jedan dan besplatno

Sto ? Ja bih se rado vratio ovde gde sam sada.Svesni su i oni da se sledece godine najverovatnije necete vratiti kod njih i apsolutno nemaju potrebu da vas potkupljuju popustom ili gratisom.
Mozda ne bas sledece godine, ali bih, definitivno.
Znajuci Grke, mozda bi ga uvredio time.Ogi napisao: Svaka mu cast!Ja bih mu platio nesto, naravno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!