Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od nidza »

Vrlo malo verovatno je da do sad nisi imao tubeless, ako je guma bila mlađa od 50 godina.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Imas je i na Astri, tubeles i zastava ima :)

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao: 24 Okt 2017, 17:59 Vrlo malo verovatno je da do sad nisi imao tubeless, ako je guma bila mlađa od 50 godina.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Eh sad. '80-ih smo na fici imali unutrasnju :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pojma nemam, nisam do sad video tu oznaku na gumama. Ili nisam obracao paznju, verovatno pise na svakoj.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Imam problem i zanima me, šta bi vi uradili na mom mestu. Imao sam "vezu" da dobijem gume 205 50 17 za smesnu cenu ali je sve propalo. 100 i više evra za gumu u toj dimenziji ne dam iz inata. Felge 16 cola trenutno nigde nema za volva. Znači ostajem na letnim gumama ili šta da radim? Da napomenem da mi je trenutno avto za svaki dan nepotreban jer imam od zene avto koji je na allseason gumama na razpolaganju. Od februara bice drukcije, ali do tad nece biti vise ni zime ( ako uopste bude), zadnjih godina, da nisam namern trazio sneg po brdima ne bih se nikada vozio po snegu, znaci zimske sa kupovao za bezveze.

Sta bi vi uradili na mom mestu.
Korisnikov avatar
xejtep
Reactions:
Pridružio se: 31 Okt 2016, 11:36

Zimske gume - da ili ne?

Post od xejtep »

Ja bih dao ipak tih 100 i nesto eura za zimsku gumu. Nema veze sto nema snega. Kolko sam ja negde citao letnje gume se ne ponasaju najbolje pri niskim temperaturama.
Poslednja izmena od xejtep u 24 Okt 2017, 20:46, izmenjeno 1 put ukupno.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ako vozis porodicu u Volvou ponekad ispod 6 C, zaboravi inat.

Bezbednost nema cenu.

Ili mu stavi All Season i ne razmisljaj neko vreme.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

xejtep napisao: 24 Okt 2017, 20:46 Ja bih dao ipak tih 100 i nesto eura za zimsku gumu. Nema veze sto nema snega. Kolko sam ja negde citao letnje gume se ne ponasaju najbolje pri niskim temperaturama.
Znao sam da ce se poceti sa niskim temperaturama i slicno. Tu pricu ne prihvacam, i to ne iz inata ( jer za sigurnost ne teram inat ) nego iz prakse. Letna guma sasvim Ok radi i na niskim temperaturama...jeben je samo sneg, koji je jedan dan godisnje na putu i to ako.

Ako vec hocemo da se drzimo tih 6 stepeni trebao bi da ujutru vozim zimske a popodne letne :mrgreen:

Ne dolaze u obzir allweather gume u ovom slucaju.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ako se baš ne ide na skijanje ili na kojekakve zimske ludorije u brda, zimske gume i nisu preterano potrebne, dovoljne su Allseason. Ja sam na E39ki (u Bavarskoj) vozio takve i bilo je apsolutno sve OK. ZA XF imam dva seta guma ali samo zato što je prethodni vlasnik sve to lepo iskupovao. Kad budem trebao da menjam, najverovatnije ću opet da kupim allseason. Čista lenjost, mrzi me da se akam sa prepakivanjem točkova svake godine.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja bi vozio drugi auto i čekao povoljnu priliku za zimske, a Volvo vozio kad vremenski uslovi dozvole.
Posetite www.garaza.rs !
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

trojanac napisao: 24 Okt 2017, 21:06 Ja bi vozio drugi auto i čekao povoljnu priliku za zimske, a Volvo vozio kad vremenski uslovi dozvole.
To je i moja osnovna ideja. Svakako nisam lud da idem letnim gumama po snegu da se vozim ( osim mozda na neki prazan parking jer nikad se jos nisam vozio letnim po snegu ). Ali kad nema snega ne vidim razloga zasto da imam zimske gume , osim glupog zakona, koji mi to nalaze, ali to cemo resiti kupovinom lanaca,
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ne bih se slozio da se letnja guma isto ponasa na svim temperaturama.
Ne zato sto sam tako cuo, vec mi same gume to ovih dana i potvrdjuju u praksi.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kojih dana?
Sada je vreme i dalje za letnje. Osim na nekoj planincini.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

igor_harris napisao: 24 Okt 2017, 21:24 Ne bih se slozio da se letnja guma isto ponasa na svim temperaturama.
Ne zato sto sam tako cuo, vec mi same gume to ovih dana i potvrdjuju u praksi.
Da? Imam i ja letne gume na avtu i nemam nikakvih problema. Koliko je stepeni kod vas?, koje gume imaš? Biče još hladnije ovih dana kod nas pa čemo videti kako če biti ( istina je da imam sranje od goodyeara na avtu ali dobro)

Inače vozio sam letne ( continental ako nekome znači ) na dubokom minusu i sve je bilo isto kad su se zagrejale, a da sam iskren trebale su malo više vremena nego leti...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Vreme kao danas više dolikuje zimskim gumama mada, valja uštedeti šaru za ovih 10-15 dana kuća-posao vožnje, istina
Odgovori