Zimske gume - da ili ne?
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ni sad ni pre nisam vozio suv. Altea ne spada u suv, nesto je malo veca od golfa. A ni ateca nije suv vec crossover .
Gume na altei letnje Dunlop Sport BluResponse , zimske Dunlop winter 4D .
Kada se sledeci put vidimo provozacu te u mom penzionerskom avtu od 190konja , cisto da osetis.
Inace svako ima pravo da stavi i vozi na svoj auto sta hoce. I dalje ne delim misljenje da je letnja guma ok zimi i da ima dobre performanse .
Sto se guma tice ispljuvao si posteno goodyear, sad ispljuva i dunlop... Jbg ako je tako onda idemo na one ruske KAMA najbolje.
Gume na altei letnje Dunlop Sport BluResponse , zimske Dunlop winter 4D .
Kada se sledeci put vidimo provozacu te u mom penzionerskom avtu od 190konja , cisto da osetis.
Inace svako ima pravo da stavi i vozi na svoj auto sta hoce. I dalje ne delim misljenje da je letnja guma ok zimi i da ima dobre performanse .
Sto se guma tice ispljuvao si posteno goodyear, sad ispljuva i dunlop... Jbg ako je tako onda idemo na one ruske KAMA najbolje.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Naravno da zimi mora zimska, samo zima u ravnici nece jos par nedelja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Baš te dunlop sam imao na golfu sa 177 konja ( letne ) i dobro je jer su tihe i udobne, ali su absolutno premekane u bokovima i takve gume ja ne volim, a i sam si video da si jih morao da pumpaš na 2.6 da su bile OK.
Goodyear je subjektivno, i jebiga pustite me da ga mrzim
.
Altea nije tipični MPV, možda povišeni golf, a dobro znam kako ide, tako da hvala na ponudi. Ali penzionistični avto PO MENi nema veza sa konjima. Penzionistični avti su po običaju visoki, sa povišenim polozajem sedenja ( zvuči poznato?
), a ne volvo karavan, koji je pre svega sinonim za familijarni avto.
I , veruj mi da finansije nisu ogranicene bio bi drugi izbor vozila, pre svega motora, ali sad je kako je i ako sam sad u penziji, onda sam se barem mlad penzionisao
KAMA ne poznajem, gde ima to da se kupi
Goodyear je subjektivno, i jebiga pustite me da ga mrzim

Altea nije tipični MPV, možda povišeni golf, a dobro znam kako ide, tako da hvala na ponudi. Ali penzionistični avto PO MENi nema veza sa konjima. Penzionistični avti su po običaju visoki, sa povišenim polozajem sedenja ( zvuči poznato?

I , veruj mi da finansije nisu ogranicene bio bi drugi izbor vozila, pre svega motora, ali sad je kako je i ako sam sad u penziji, onda sam se barem mlad penzionisao

KAMA ne poznajem, gde ima to da se kupi

-
Dunlop nije premekana i problem sa bokovima nije u mekoci nego u malom pritisku. Pneumatik se pumpa onoliko da gaz bude po celoj povrsini, ne preuzan (trosi se previse sredina gume), a ni presirok jer se trose bokovi.
Inace mesas mi automobile, sta sam vozio, i sta vozim sad. Vozio sam alteu 170ks, sad Atecu crossover 190ks i ponudio sam ti voznju u ateci koja je usput i 4x4 i nema problem sa distribucijom prenosa snage na put
Inace mesas mi automobile, sta sam vozio, i sta vozim sad. Vozio sam alteu 170ks, sad Atecu crossover 190ks i ponudio sam ti voznju u ateci koja je usput i 4x4 i nema problem sa distribucijom prenosa snage na put

Slažem se da je dunlop premekan.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ko bi rekao da je Dunlop premekan, a pre bio kao kamen. 
Vozim BR 195 65 15, jeste meksi, ali i drzi. Istina i ja bih voleo da je malo cvrsci.
Inace Altea, Leon, A3 se i duvaju prednje na 2.4 prednje po fabrickoj preporuci do 3 putnika.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Vozim BR 195 65 15, jeste meksi, ali i drzi. Istina i ja bih voleo da je malo cvrsci.
Inace Altea, Leon, A3 se i duvaju prednje na 2.4 prednje po fabrickoj preporuci do 3 putnika.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Slazem se da se Dunlop brzo trosi. 

-
Altea koja? benz, dizel....paket opreme.... razlika u tezini napred bude ihaha 
Na poklopcu rezervoara kod moje altee, 2.4 kada je prazna, 2.6 kada je puna (prednje gume).
Posto ja i supruga imamo 230kila zajedno napred minimalno 2.6 i tek onda lezi kako treba, a da ne jede bokove .
Da je neko laksi i da je altea benzinac sa laksim agregatom 2.4 bi bilo sigurno sasvim ok.
A da li se brze dunlop trosi mi nije bitno bilo, bitno mi je koliko je guma tiha, da lepo drzi i to je to.
Da li ce otici nakon 30 ili 50kkm mi nikad nije igralo nikakvu ulogu na svu srecu.

Na poklopcu rezervoara kod moje altee, 2.4 kada je prazna, 2.6 kada je puna (prednje gume).
Posto ja i supruga imamo 230kila zajedno napred minimalno 2.6 i tek onda lezi kako treba, a da ne jede bokove .
Da je neko laksi i da je altea benzinac sa laksim agregatom 2.4 bi bilo sigurno sasvim ok.
A da li se brze dunlop trosi mi nije bitno bilo, bitno mi je koliko je guma tiha, da lepo drzi i to je to.
Da li ce otici nakon 30 ili 50kkm mi nikad nije igralo nikakvu ulogu na svu srecu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Manijak, jel može 225/45 17 na Belu Lađu?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Hoće firma da kupi ove Ruske gume, jer smo trenutno malo tesni sa parama za režijske troškove, pa Imam par pitanja za tebe, povodom gore navedenog:
- reci mi da li su Kama i Viatti različite firme ili jedna firma, jer vidim na nekim sajtovima da se za jednu gumu koriste obe reči u oznaci, primer: http://gumededra.com/ruskakama/kama-v-521-viatti-88t/
- trebaju mi 4 gume za Caddy: 195/65 R15 95T, koje Ruske ili druge jeftinije gume bi mi preporučio i koliko koštaju?
Hvala unapred!
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
HANKOOK 195/65 R15 Winter i-cept RS2 W452 91T ili Sava Eskimo S3+ ? Svidja mi se sara na ovoj hankook a mala razlika u ceni, koja je bolja? 
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Pamtim i ja unutrašnje gume, ali spoljne bi trebalo da su bile tubeless odavno sve. Felne su u to vreme bile problem.
By 1955 tubeless tires became standard equipment on new cars
Pa nece biti, koliko se secam naveliko su kod nas 70tih godina a cak i pocetkom 80tih novi automobili isporucivani sa tube type spoljnim. Npr VW Golf.
Tako da ta 1955 mozda vazi za neke ogranicene modele ili trzista.
Tako da ta 1955 mozda vazi za neke ogranicene modele ili trzista.