Mercedes A klasa 2004 170 CDI - problem sa menjačem

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
ALBERT
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 22:13

Mercedes A klasa 2004 170 CDI - problem sa menjačem

Post od ALBERT »

Imam jedan problem vezano za menjac na A klasi , pa ako neko moze da mi pomogne odnosno da da neki savet ili ako ima iskustva neku informaciju ,bio bih veoma zahvalan . Rec je o automatskom menjacu na A klasi 2004 god 170 CDI ,na kontrolnoj tabli mi prikazuje oznaku > F <, gde inace pokazuje u kojoj je brzini , a auto moze da ide u prvoj i u rikverc i ne prebacuje u druge brzine... Mnogo bi mi znacilo da neko ako se susretao sa ovakvim problemom da neki savet ... Unapred hvala ...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Mercedes A klasa 2004 170 CDI - problem sa menjačem

Post od dragvorl »

Pozdrav i dobrodosao na forum Garaza. Menjac ti je u servisnom rezimu rada, cini mi se da napred ide u drugoj brzini i ima rikverc. Racunar je primetio da su merene vrednosti u menjacu van propisanih i prebacio je u servisni rezim rada da ne bi doslo do ozbiljnijih ostecenja, medjutim ako si u servisnom rezimu rada to ne znaci da se menjac ne ostecuje i dalje voznjom. Trebalo bi da posetis neki servis, pozeljno za menjace, da odrade dijagnostiku. Ako slucajno dodje do toga da vise ne moze da se vozi, svakako gledaj da izbegnes slepanje na duze relacije. Jel si nekad radio servis na menjacu?
Evo ako te interesuje malo obimnije o menjacu http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.59a.htm.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori