grujicd napisao: 10 Okt 2017, 11:08
To je pojava zvana "uncanny valley", vezana baš za veštački napravljene ljudske likove, bilo roboti, lutke ili 3d modeli. Što model više liči na čoveka, a da nije 100% savršeno, to nam budi veću nelagodnost i odbojnost. Osećaj kao da gledaš mrtvog čoveka, ili da mu nešto ozbiljno nije u redu. Zato mi je bilo teško da gledam Tarkina, a vanzemaljski likovi su mi izgledali "prirodno" i normalno.
U stvari i gledaš mrtvog čoveka , pa se onda sve to kombinuje.
Ni meni se nije dopalo, ne deluje mi uopšte tolikon prirodno.
Podmlađeni Kurt Rasel u Guardianima mi recimo baš dobro odrađen
Odgledao novi Blejd Raner. Teži, mračniji, kompleksniji od prethodnika. Mogao bi sutra ponovo da ga gledam da jurim sitne znake koje bi potvrdile ovu ili onu teoriju. Napravili su film o kom će fanovi moći da razglabaju i teoretišu narednih 30 godina.
Gledaj da budeš odmoran pre filma, traje 2:45. I nemoj slučajno da vodiš klinca, ne verujem ni da si planirao ali za svaki slučaj da kažem, nije uopšte film za decu. Odoh sad na reddit da čitam razne teorije.
Ja sam cuo da je smaranje zestoko, kazu ljudi spavajau bo bioskopu. Kao svaki Goslingov film, uvek ona kao ozbiljna i melanholicna faca i izgovaranje 3 reci na sat.
Odgledao sam skoro i novog Aliena. Bas sam se razocarao. Moze da se gleda, ali posle onakvog Prometeusa ovo je jadno. Jos Alien nikada nije bio slabiji, bije ga ko kako stigne.
Ni originalni Blejd Raner nije bio previše dinamičan film. Ovaj je tu negde po tempu. Ko očekuje akcioni SF razočaraće se i čačkaće mobilni u mraku bioskopa, kao neki slepci sinoć. Ima naravno akcionih scena ali one nisu srž filma već je glavna "akcija" u glavi dok razmišljaš kako će se priča rasplesti.
U novom se provlače muzičke fraze i teme iz prvog dela, ali je to više izmešano u neki ambijentalni miks nego što su kompozicije za sebe kao nekada. Ali zato Dolbi atmos zvuk u bioskopu... Fenomenalno, ogromna je razlika u odnosu na samo 2 zadnja kanala koje imam kući.
I vizuelna komponenta je priča za sebe, možeš maltene da izabereš proizvoljnu scenu iz filma i da staviš kao wallpaper. Inače gledao sam 3d verziju, taj aspekt nije ništa specijalno, može komotno da se gleda i 2d verzija, ništa bitno se ne gubi.