Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od maniaxxx »

:klanjamse: :loool:
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

:D
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Uopste mi nije jasno sto tripujete coveka? Sava je odlicna za taj auto, njegov stil voznje i to sto se ne bakce po brzim sa pola metra snega... Pola srbije vozi Tigar pa,????
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Saša napisao: 26 Okt 2017, 18:43
jocas napisao: 26 Okt 2017, 14:03 Šta je preporuka za Punta, dimenzija 165/70 R14 ?
Drugar je gledao neki Laufenn , valja li to nešto?
Nešto da nije previuše skupo, a da nije Wintera

Ja sam uzeo zimus Savu Eskimo S3+, ona mi se učinila kao best buy za Punta. :)

Hvala, danas menjam svoje gume pa ću proveriti kod drugara vulkanizera šta se nudi u toj dimenziji, ja sam mu preporučio Fuldu.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Za NS teren su verovatno sasvim ok, ali moj cale kuka na Savu kao ranjenik. Mi imamo dosta nezgodan teren zimi, slabije se i cisti sneg, prosle zime je stavljao i lance. Kaze da su klizaljke i da je Tigar po snegu mnogo bolji.
Sa druge strane, ja sam Tigar kupio jedne godine za Korsu i odmah sledece sezone ih zamenio. Za sneg su stvarno odlicne gume, ali pravile su uzasnu buku pri brzini od 50kmh i drugi mnogo veci problem je ponasanje pri temperaturi vecoj od 15 stepeni, postanu previse mekane.

Od tih jeftinijih zimskih bih preporucio Barum, ako ih uopste ima negde, ja sam ih tada jedva nasao. Bile su 1000rsd skuplje od Tigra a auto se ponasao super, kako po snegu tako i po suvom.
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Pa to kazem. U NS sneg 5 dana godisnje na kolovozu. Ako treba da ide u planine gde nije ocisceno onda bolje kupiti nesto ozbiljnihe
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Sada imam Savu S3+ i guma bez greske omogucava voznju po putu na kome se ne cisti sneg uz nagib do 15%.
Vozim zimi po brdskom podrucju i svake godine ima minimum 20-40dana snega i obicno 3 puta napadne bar 20cm u jednoj turi.

Pre toga sam koristio WinterA prvu seriju sa oznakom brzine H (tvrdje su nesto) i kasnije jos jedan set Winter1 sa oznakom brzine T (mekse od tih prvih).
Sa oba seta takodje vozio u brdskim uslovima po snegu i putevima koji se ne ciste i prolazio svuda i uvek.
Upravo je Wintera po snegu medju najboljima, njena mana je ponasanje po mokrom.

I inace su male razlike medju gumama, vise marketing istice te razlike nego sto stvarno postoji neki problem u voznji.

Neko je napisao da od ove godine Sava Eskimo S3 + postaje skuplja iako je identicna kao ona ranije (jeftinija) uz pricu da je time sto je poskupela postala neka druga boljih osobina.

Glavni faktor za voznju je vozac pa to vazi i po snegu. Milion puta sam video najskuplje i najpremijum gume na autu koji je zaglavljen u mestu jer vozac ne poznaje osnovne tehnike voznje.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Bukvalno par strana unazad je napisao čovek da Sava nisu neka kršina kao što sada ispada ovde, nego su i cenu podigli da budu tu gde je i Hankook...Neka srednja klasa.
Ja sam ih uzeo i ne žalim, najbolje da za auto što vredi 2k evra (plafon) dam na gume 300e, zimske i letnje posto imam oba seta. 5000 dinara je bila Sava prošle godine, sada je oko 5500, a ti jači brendovi su 7500 recimo, na 185 65. Pa velika je to razlika...Sledeće godine moram uzeti nove letnje jer su ove stare 5 godina, iako nisu loše. I verovatno će i to biti Sava :)

Inače bacite malo pogled na gume na automobilima kad stanete negde. Pa vidite šta se stavlja.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

ROCK napisao:Uopste mi nije jasno sto tripujete coveka? Sava je odlicna za taj auto, njegov stil voznje i to sto se ne bakce po brzim sa pola metra snega... Pola srbije vozi Tigar pa,????
Imam tigar hitris na astri i savu eskimo na corsi. Definitivno se sava i leti ponasala bolje od tigra, iako je zimska. Kako je zahladilo ovih dana, desavalo se pri jacem gasu da tigar slajfuje. Nisam klinac da ga cepim kad se upali zeleno ali necu da se blamiram pred ostalim ucesnicima.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pred kime se blamiras ?
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U saobracaju

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

:mrgreen:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Jebem ti zivot kakve kramponcine ima ova Kama :D Ja mislim da ovde ima 1cm.

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sta kazu iskustva vezana za te gume?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Gde znam, cuo sam za njih pre 5 dana. :D Ali izgleda da su pravljene za ruske zime. :D
Odgovori