Prvi rodjak mi je rodjen u CH, običan je radnik i nije hteo da pravi decu jer je to skupo, nemaju dovoljno sredstava. Svi drugari su mu u tom fazonu, oženjeni ali bez dece. Sad su bili na par dana u BG da gledaju Zvezda - Arsenal, potrošili su novac kojim ja mesec dana hranim porodicu.
Iznajmljuje stan od skoro 100 kvadrata u Vilu, ima 2 auta i restauira treći (prastari VW kombi). Svake godine letuje na drugoj svetskoj destinaciji (tipa Kuba), obuće ima kao Keri Bredšo. Komplet okruženje mu razmišlja poput njega.
Radnik koji je ovde nezadovoljan, BUKVALNO nema deci čokoladu da kupi. Da li si u stanju da shvatiš kolika je to razlika?
Moj kontekst je, naravno, bio ironičan kako bi istakao nerazumnost logike koju propagirate.starac vujadin napisao:Naravno da "izolovati se" ne znači u kontekstu koji je spomenut da čovek izolovna od problema, već da mu takva primanja omogućuju da prevaziđe probleme koji neko drugi ne može tako lako i brzo.Vladapetr napisao:Šta znači izolovati se? Ja zaradjujem dobro pa treba da se pravim da ne vidim kako mi živi familija, školski drugari, komšije? Ko ih i kako školuje, ko ih i gde leči?
Kako da, sa bilo kakvim primanjima, prevazidjem "problem" da mi gomila prijatelja jedva sastavlja kraj sa krajem?
Kada bih lično ja zaradjivao još više, da li bih lakše podneo činjenicu da mi za barem pola od 30 učenika, roditelji jedva skupe crkavicu da decu pošalju na običnu ekskurziju? Ili je rešenje da celoj generaciji dotiram za put?