Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od maniaxxx »

Pa zašto nije u IT ? ( mislim ta mlada penzionerka )

Napisao sam ja da je pisanje Švicaraca i Delije malo degutantno, pošto dosta ljudi u Srbiji bukvalno nema šta da jede ali dobro, oni znaju najbolje.

Inače apropo onih 5000e :mrgreen: , nije kvalitet života samo u parama, đabe mi 5000, kad moram da pazim da mi dete ne pojedu kerovi lutalice, da po mogučnosti ne dišem jer je vazduh nikakav, da i ako imam kde da odem polomiču avto do tamo, a tamo če me zajebavti neki nadrkani parking majstor. U prirodi mogu skupljati plastične flaše, a na kraju ianako če mi ukrasti barem felge 2 puta na godinu i po koji avto tu i tamo, sve to ako me ne upucaju naravno.

Ali dobro, ima barem dobra klopa i otvorili su ikeu :mrgreen:
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

To je ono što sam ja napisao na 218 strani ove diskusije, Možemo komotno da napravimo i temu pro&contra života u Srbiji. Na "pro" spisku bi za sada bila klopa, vreme i devojke. (u mom slučaju samo klopa i vreme :D )
Da ja sad ne počinjem "contra" spisak, da me ITjevci ne optuže opet za širenje defetizma i pogrešnih informacija.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ti nemaš pojma, samo nas podjebavaš. Inače meni ni vreme ne odgovara u Srbiji a ni devojke, tako da mi baš malo prednosti ostane. :oops:
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Pa kad si zanovetalo, a i udarila ti kriza u Sloveniji u glavu. Nego lepo pakuj kofere i pravac obećana zemlja. :D :kezo:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
hidroponika
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2017, 13:53

Post od hidroponika »

Ne nego kao picka odes iz Srbije zarad malo lepseg asfalta i okrecenih fasada.... Nemoj slucajno da vam padne napamet da se borite za tu istu Srbiju, da promenite pa da stvarno bude bolje. Pradedovima su vam Turci pet vekova nabijali klinove pod nokte, jebali zene i razne druge zulume cinili pa nisu prodali veru za veceru. A vi koji ste otisli zarad lepsih fasada i odrekli se Srpstva i Srbije ,vi cija ce deca , unuci biti Nemci, Svajcarci ili koji god vec ostanite tamo gde ste i ne razmisljajte mnogo kako je u Srbiji. Da vas je zanimali ne bi ni otisli.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Kakve to veze ima sa srpstvom? Gde god da si srbin si, slavis slavu i u srpsku crkvu ides. Ko prica o promeni vere. Tuzno i zalosno je to sto je ova jadna srbija bogata zemlja kad je podkradaju svi od tita pa na ovamo a ona opstaje, zalosno sto ljudi beze od rezimskih glavonja umesto da njih na goli otok proteraju. Treba rat da objavimo japancima pa da nas okupiraju i dovedu u red :-)

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

hidroponika napisao: 28 Okt 2017, 23:03 Ne nego kao picka odes iz Srbije zarad malo lepseg asfalta i okrecenih fasada.... Nemoj slucajno da vam padne napamet da se borite za tu istu Srbiju, da promenite pa da stvarno bude bolje. Pradedovima su vam Turci pet vekova nabijali klinove pod nokte, jebali zene i razne druge zulume cinili pa nisu prodali veru za veceru. A vi koji ste otisli zarad lepsih fasada i odrekli se Srpstva i Srbije ,vi cija ce deca , unuci biti Nemci, Svajcarci ili koji god vec ostanite tamo gde ste i ne razmisljajte mnogo kako je u Srbiji. Da vas je zanimali ne bi ni otisli.
Ko li je tebi zadrmao kavez?
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Vuline ti li si? Izvini sto pomenuh da ti tetka srpski izdajnik iz kanade kupila stan.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Vidis da je neki trol. Neko se skriva iza nick-a. Prvi mu post na forumu...
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Dusman napravio novi nalog opet...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

"prodali veru za večeru"... Pa nema dalje :D
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ma mi smo balvani sto se upecamo na provokacije a ima ih i sa novih i sa starih naloga :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Samo jedan podatak vezan za te ljubitelje lepih fasada.

Od doznaka bar četiri milijarde evra
http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/o ... _id=275169

U Srbiju se svake godine slije bar četiri milijarde evra doznaka, što zvaničnim što nezvaničnim putevima i na taj način pomoć dobija oko 800.000 ljudi u Srbiji, pokazuju podaci Vladine Kancelarije za dijasporu i Svetske banke, odnosno Narodne banke Srbije.

Strane doznake i državne finansije
http://www.rpk-subotica.org.rs/aktuelno ... finansije/

Doznake novca naših radnika i iseljenika u 2015.godini premašiće 2,8 milijardi evra. Na to ukazuje činjenica da je od početka januara do kraja novembra prošle godine od iseljenika koji privremeno (ili trajno) borave u inostranstvu, iz sveta u Srbiju stiglo 2,62 milijarde evra, ili za 10,3 odsto više nego u istom periodu 2014.godine. Prema podacima Narodne banke Srbije, najveći priliv doznaka iz inostranstva registrovan je iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i Francuske.

Stanje u Srbiji bi bilo mnogo gore da nema njih, tako da... nije sve crno-belo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

mića napisao: 28 Okt 2017, 14:52 Nego, sto niko od ovih iz dijaspore ne napisa da li i koliko pomaze svoje u srb?
ja pomažem. Roditeljima platio more. Sad ću da im sredim kupatilo. Tati pomalo održavam auto, gume, ulje, servisi mali, veliki. Sestri na proleće dižem fasadu, na leto arterijski bunar. Sestrinoj deci plaćam životno osiguranje. Sestri šaljem telefone koje uzmem preko mreže, kupujem njenoj deci igračke koje ne bi mogli nikad da priušte, dosta odeće, šaljem pare za rodjendane itd. Uglavnom se sve svodi na roditelje i porodicu moje sestre.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Stvarno ne znam sta da mislim o tome. Da li da budem srecan zbog toga ili da padnem u depresiju...
Odgovori