Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ljubitelj »

Martin napisao: 30 Okt 2017, 21:21 Ljubitelje, da me ne shvatiš pogrešno - da li si ozbiljan ili je Vladapetr u pravu????
Umesto pitanja, da li ti imaš neke ozbiljne primedbe. Šta je tu neozbilljno napisano, po tebi?
Eto napiši svoje vidjenje, to što misliš, Shvatiću pogrešno kada ne znam šta je tvoje mišljenje o temi.

@ mica. Sta si ti to razumeo iz citiranog, što te potreslo?
Dao sam komentar Darka šta on vidi kao provokaciju, u postu "svajcaraca".

@ velja, zar nije NIS perfektan primer tranzicije od jednog žestokog gubitaša na samrti do korektne firme koja normalno funkcioniše.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ajde sad napisi da je AirSerbia firma koja posle privatizacije perfektno funkcionise i digni vodji spomenik...
Drzava subvencionisala 40m evra, profit manje od milion. Po istom principu funkcionise i NIS.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ja sam direktni uvoznik za par jakih brendova, napisao sam danas.
mića napisao:@ljubitelj ne mracim nego gledam i slusam.
sephora, odgovorno ti tvrdim da tamo mozes da kupis iskljucivo robu koja je stigla direktno od uvoznika, sa deklaracijom. Na svakom parfemu se nalaze TRI bar koda, jedan vidljiv i dva digitalna u celofanu nevidljivi za sve nas osim za poseban citac. Osim toga cetvorocifreni broj iznad vidljivog bar koda je utisnut i na bocici. Rabat od 500-1000% je budalastina, idu sa 30-40% rabata.
ne mogu, ne zelim i ne smem da ti fotografisem fakturu za sephoru ili bilo koju drugu radnju. Da, reklamni materijal dolazi iz kine, torbe, neseseri i tako te gluposti. Na kutijama pise made in prc.
zamaramo sve ove ljude da citaju gluposti.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
e sad, pristup fakturama ima knjigovodja, moj komp ima sifru i nema niko drugi prava da bleji po tome.
ljubitelju, ajd kad kazes da sve ima preko neta i da ulazne cene nisu tajna, bacam ti rukavicu u lice, ulazna cena za paco rabanne invictus 100ml, dakle kad izadje iz carinskog magacina (kog?) dakle klot cena kad udje kod mene u magacin?

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ja sam na netu našao da je cena 35e (izvor: bgparfemi_online na Instagramu) :rofl: :kezo:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

NIS može samo da bude primer izdaje državnih/nacionalnih interesa, "bratske" zloupotrebe u nevolji, beskrupuloznog korišćenja monopolskog položaja itd.
Naravno da će robovlasničko ponašanje prema radnicima ovde naći dosta poštovalaca...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Igore, nemam info da država dotira NIS, naprotiv, Ruje su i imale obavezu da ulože toliko i toliko u modernizaciju što su i učinili.
Eventualno može da se diskutuje da li Rusi šteluju dobit da bi plaćali manje dividende, ali to je nešto drugo.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Pa eto, ti sajtovi su kupovina socijalnog mira. Ti imas cifru koliki budzet moras da ispunis da bi bio generalni zastupnik. Naravno da u srb nema sanse da prodas legalno kroz papire sve to pa eto neke cike, dileri valjaju to preko neta. Drzava cuti. Ko ce da da za taj invictus 9000 din u radnji.
ne vlado, kosta 12 eura pa na to idu svi troskovi. Na fakturi je 5300 din.

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Auto smo forum, kakva je danas povezanost NS i BG? Ne zadrzavajte se na putevima. Zatim NS-Subotica. Sta tu bese ranije put smrti? Kako cemo dogodine putovati do Grcke, tj Makedonije, isto kao pre 10god?
Zatim, kakav je danas kvalitet goriva na pumpama?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Bravo, Laki, i ja isto kažem: hvala Vučiću :klanjamse:

@mićo zezam se, apropo dostupnosti "svih" informacija na netu ;)
Poslednja izmena od Vladapetr u 30 Okt 2017, 22:07, izmenjeno 1 put ukupno.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vladapetr napisao: 30 Okt 2017, 21:44 Ma čovek je mega trol, lažov par ekselans. Pitanje je samo do kada će se tolerisati ovakvo piskaranje. Kad neko napiše ovo:
ljubitelj napisao: 30 Okt 2017, 21:32 Obavim svoj posao. I ono što vidim i primetim ostaje za mene i samo mene saznanje.

nakon što je napisao ovo:

ljubitelj napisao: 30 Okt 2017, 09:10Citam da pominjes Sephora-u. Posto sam prisustvovao pripremama za otvaranje prve prodavnice u DC ( i vrsio montazu neke elektronske opreme) bio sam iznenadjen kineskom robom- parfemima koja je stizala u kartonskim kutijama na kilo. Kako sam imao pristup i prilike da vidim ulazne cene bio sam sokiran trazenim maloprodajnim cenama. Faktor uvecane cene 500-1000%, da 10x skuplje preprodaju uvezeno iz Kine.
A reklame na sve strane o originalnosti, sa francuskim nazivima, lepo upakovana sarena ambalaza.
Ok, njihovo je da ponude pa ko se upeca. Samo kazem ono sto sam video. Tome ima sada vec 10tak godina, ne znam koliko se sada promenilo.
ljubitelj napisao:Isto sam tako montirao neku opremu, tačnije programirao/podešavao i dobio na uvid kompletnu papirologiju ulaza robe. U pitanju je vulkanizerska firma.
Uz to sam dobio i ponudu da kupim gume, odredjene modele, uz rabat od 40% na MP cenu.
Nije mi tada trebalo pa nisam ni uzeo ponudjeno.

ja to ne znam kako da nazovem nego podjebavanjem u zdrav mozak.
Za stvari koje lično i neposredno znam, a za koje mogu ruku da stavim da su proverene, ljubitelj je slagao a da ne trepne.

I uvek, ali UVEK važi: što veću besmislicu/laž pokušava da proturi, to će post biti duži :D
Tebi se mora crtati. Pomenuti su stari dogadjaji, koji sada baš nikakvu štetu ne mogu da nanesu nikome. Znaš li koje godine je otvaran Delta City i koja je tada bila euforija trgovaca sa cenama, E moja sveznalice :kezo:
Ovo za gume je isto davno u tom periodu.

Ništa nisam slagao, a to što ti tvrdiš da si lično i neposredno upoznat ili prisutan kada se to dogadjalo je obična laž. Ti ne trepneš i odvališ tu tvoju agresivnost u nastupu.
Istu si takvu agresivnost primenio i u temi o EKS kamatnoj stopi. Odvalio glupost uz nadmeno nipodaštavanje onoga što je potpuno tačno, Kultura komunikacije na nivou :mrgreen:
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Laki, pa ti si otvorio ovu temu:-) si promasio forum? :-)

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Laki021 »

Nisam ja, kragujevac je... ja samo ne mogu samo da citam neistine i za preterivanje...

I malo ste promasili, ja sam rekao da Srb ulazi u period ubrzanog razvoja, ne da je prethodnih god bila u njemu. I tako ce i biti, videcete.
Objasnio sam i zasto i ko su pokretaci.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

@ljubitelj: pošto ništa ne lažeš, a kao monter električne opreme imaš na uvid ulazne ino fakture (ovde idu dva reda smajlija koji pada na dupe od smeha) objasni mići kako da pojača posao i gde može po tim cenama da kupuje, kao i forumskim vulkanizerima kako da rade sa 40+ posto rabata. Meni ne treba ništa, kod tebe mi je sve jasno ;)
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Ja samo znam da je situacija katastrofa. Smanjili smo troskove na minimum da bi uspeli da odrzimo nivo plata, od 2006 nikad plate nisu smanjene, vezane su za euro u dinarima 100% na racun + doprinosi. Trecu godinu za redom zavrsavamo godinu u minusu(dostupni podatci na apr-u) ako se ovako nastavi ili ce neki tajkun da nas kupi ili katanac na vrata. A transparentni smo 10000% bas iz razloga sto necu i ne zelim da imam bilo kakvu mrlju u poslu a i privatno. Jebes sve kad moja zena i ja jedva izvucemo dve plate tipa dupli prosek, a radim ko dragstor, od 0-24.... Na nekom drugom mestu na planeti bi u 50-toj sedeo na jahti i cekirao mailove, jbga, srbija...odo da procitam ljubiteljove postove da mi bude bolje.

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Koja firma?
Odgovori