Nije bezobrazluk, jer je materijal tu minimum 10e po metru. Za moju je materijal za 7m instalacije bio skoro 10k dinara.
I to ti govorim nabavne cene, posto mi cale drzi servis bele tehnike.
Realnost je da je mala verovatnoca da ce ti neko doci sa bas ovakvim kvalitetom delova kao sto sam ja uzeo za sebe, ali racunaj zato da je oko 10e/1m cena delova samo.
Onda racunaj da im dolazak i instalacija oduzmu 2-3 sata i da od toga zive serviseri, vlasnik servisa i sam servis.
Drugo, klima se ugradjuje jednom u 10 godina, nekada i 20(moja Toshiba recimo), pa ustedeti 20e i da ti iradi neki priuceni neregiatrovani dundjer, da ti stavi kineske cevi sa fazon jedva tragom bakra, tanje od flis papira i da ti uvali one obicne kablove umesto licnastih, ne bi li zaradio nesto, pa onda kada rikne nesto, a velika je verobatnoca sa takvom ugradnjom da hoce(dovoljno je samo da iscuri freon, za cime nema potrebe), kosta te kao 3 ta "skupa" servisera
Da ne govorim o gubljenju garancije i komfora da prosto okrenes servis i zoves ih da dodju ako nesto ne valja ili kada treba godisnji servis da se uradi. Pa onda uvoznika, ako servis jede govna, tako da si pokriven.
Kada bi cuo cene preko, od par stotina evra za ugradnju, skontao bi kako je ovde dzabe
Jedan kompresor za tu tvoju klimu, kasnije kosta kao 70% te klime.
Za one kineske krseve, bez invertera, motor je 150e.
Tu ti je i Nuk, koji se time bavi, znam da je radio i sa mojim caletom, on je strucniji od mene, pa moze da ti pojasni koliko je zapravo skupo ustedeti na majstoru
Sent from the 7th edge of the 3rd World.