Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Novi Sad

Post od Ogi »

A sto ti vec treci put za nesec dana obilazis BG ? Trazis nesto ? :D Nema ovde zivota, veruj mi...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Samo turisticki. Volim da putujem, obilazim mesta na kojima nisam bio nikad. Turizam mi je i struka iako se ne bavim time. ;)
Poslednja izmena od Darko u 22 Okt 2017, 10:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Možda traži ženu :)

@Laki Nisam dao deo adrese, već svašta ljudi nazivaju centrom Kamenice... Ulica je najjednostavnije pozicioniranje...

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Darko, koji je to deo grada gde si ti?

Tapatalk

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Petrovaradin.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

@Duke-ns nemas srece, neke stare kuce koje su imale tablu "prodaje se" skinuto je, moguce da je prodato ili je neko odustao. Ako se pojavi ponovo nesto napisacu ovde.

Ovo su mozda dve najbolje kupovine za koje ja znam, ali to je bilo pre vise godina, i cene sam cuo u komsiluku. Ovo su bas bili neverovatno ziceri za kupovinu.

Stara kuca na mestu ove je prodata za 20k.

Slika

i stara kuca na ovom malom placu je otisla jos davno za samo 13k, plac je jako mali i nema mesta ispred, ali izlazi zadnji deo kuce na ulicu iznad gde je garaza i parking.

Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

:thumbup:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Slika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Nevezano za ovu sliku, a tice se mog utiska kada gledam stare slike NS-a... Ceo grad je nekad bio skockan tip-top, divno usminkan. Travnjaci, trotoari, zelenilo... U kom tacno trenutku se dogodio taj civilizacijski sunovrat, gde smo izgubili osnovnu kulturu zivljenja i postali ovako smrljavi i aljkavi? Kao da smo doziveli kolektivnu amneziju i odjednom se presaltali na primitivizam. Bili su mi neki Francuzi pre mesec dana i u mnogo navrata me je pojeo blam, a ne znas ni kako da im objasnis neke od prizora...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Kad pogledas ovakve stare slike, shvatis da je ns nekad bio jedno veliko selo, ceo taj potez gde su novi i stari bulevari su bile stare seoske kuce.

Sta konkretno zameraju francuzi?

Nekad se stranci i oduseve kako smo koliko toliko i opstali, ako su upoznati sa time sta nam se desilo od 1991, ratovi, sankcije, inflacije..itd.
Meni su skoro bili neki kanadjani i dosta stvari im se svidelo, hrana, kafici, gostoprimstvo, centri par vecih gradova.. naravno upoznati su sa nasom prosloscu pa im samim tim to dodatno uticalo na pozitivno misljenje.
Nisam bio u francuskoj ali sam cuo da mozes razne prizore da vidis u predgradjima pariza i marseja.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

DukeNS napisao: Bili su mi neki Francuzi pre mesec dana i u mnogo navrata me je pojeo blam, a ne znas ni kako da im objasnis neke od prizora...
Kažeš, znam jbg ali nije to toliko ni loše kao kod vas u Sen Deniju :)
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Ili na Klisi...

Nisu oni nista komentarisali, vec je meni bilo neprijatno kada prolazimo pored raspalih fasada, djubreta na ulicama, zene koja obavlja nuzdu u zelenilu pored gradske skupstine i slicnog...

I masite poentu mog posta...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma jasno, šalim se.

Otkad ja pričam da bi fasade trebalo da se srede. Ne košta mnogo a dobija se puno. Imaš u centru Beograda zgrade u kojima kvadrat stana vredi 3000 a fasada pada na trotoar.

Što bi rekao profesor Zec, kod nas ljudi imaju u vlasništvu stan, što je na zapadu karakteristično za srednju klasu a nemaju para da plate struju, što ih čini socijalnim slučajevima.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Što bi te bilo sramota? Misliš da je kod njih baš sve tip-top? Mene je sramota za smeće, opuške na sve strane, zalepljene žvake i slično, a kuće i fasade - kakve su takve su, nije ni kod njih baš sve ultra - high - top.

TT

Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Fasade sam pomenuo kao jedan od problema (ostalo sto si naveo je jos gore), a tu prvenstveno mislim na kuce koje su skorojevici kupili, pa cekaju da se raspadnu (ako su pod zastitom) ili promenu urbanistickog plana, kako bi sazidali visespratnicu...

Opet, promasena je poenta iznesena u (polu)retorickom pitanju:

DukeNS napisao: 02 Nov 2017, 10:28 U kom tacno trenutku se dogodio taj civilizacijski sunovrat, gde smo izgubili osnovnu kulturu zivljenja i postali ovako smrljavi i aljkavi? Kao da smo doziveli kolektivnu amneziju i odjednom se presaltali na primitivizam.
Odgovori