Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od McGruja »

Od čega se u Nišu odmaraš?
Budi malo specifičan :)
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Od rostilja i bureka na merenje :mrgreen:
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Od oblacnog vremena, strogih pravila i hladnih ljudi :-)

Po par sati visim u parku na suncu i punim baterije :-)

Lepo je svugde na svoj nacin, sve dok imas od cega da zivis i ne treba ti doktor ni advokat ni policajac.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Da, to je opis :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Kazu da je u pridnjestrovlju (ruskoj republici moldaviji) do jaja kad si turista sa 100e u dzepu. Nema sta ne mozes da kupis za te pare. Tako i kod nas. Kontam da je extra kad dodjes u srb sa zapada sa 500 1000e na odmor nedelju dana i treba da ih potrosis na uzivanje i bleju.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Naravno da je to maksimalno fino, odmor je "paralelni život". Kad dodješ na nedelju-dve i baš te briga šta koliko košta, a znaš da je kad se vratiš "gore" legla sledeća plata na konto. Jedna od stvari koja malo zamuti taj osećaj je kad hoćeš da izadješ ili da negde odeš sa ortacima a oni imaju termine, kijavicu, krečenje, posetu tašte ili tako neko "dešavanje", a sve kao izgovor zbog nemanja love.(mislim da si ti pisao o tome pre par stranica).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Jbg. Kg, nabijaš kompleks drugarima luksuznim autom :) Uostalom uvek možeš da okreneš par tura na svoj račun ako ti je do druženja :)

Kako vi gastoši bežite od nemačkih kafana, tako i ljudi u Srbiji beze od srpskih.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@kragujevac, jedan od legendarnijih izgovora za nemanje novca ili izbegavanje druzenja ako mogu tako to da definisem. Je jedan moj prijatelj. Radi u poreskoj upravi ns za minimalac 23000 din i posle posla konobarise dodatno u kaficu za jos 15000 mesecno i jedva sklapa kraj sa krajem ali i sam je kriv sto nece da menja tu poresku upravu. Uglavnom ja ga cimnuo da idemo na pivo kaze on "nemam para brate a i poceo sam da pusim". Pitam ja zasto si poceo da pusis? kaze on: "Zato sto nemam para" :) Oksimoron :kezo:
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Floyd napisao: 02 Nov 2017, 12:02 Jbg. Kg, nabijaš kompleks drugarima luksuznim autom :) Uostalom uvek možeš da okreneš par tura na svoj račun ako ti je do druženja :)

Kako vi gastoši bežite od nemačkih kafana, tako i ljudi u Srbiji beze od srpskih.
Moj auto dole, osim burazera, bukvalno niko od društva nije video, tako da to "nabijanje kompleksa" ne stoji kao argument (a da je upadljiv to jeste, u KGu je i Golf 7 upadljiv kad se posmatra svakodnevni vozni park u gradu).
A ture se okreću, tu nema problema. Voleo bih da mogu još više da ih okrećem i da skupim društvo kad sam dole, ipak se to dolaženje svelo na 2-3 nedelje godišnje.
Burazer je u istom fazonu, državna firma, plata 28000RSD, ali nikako da se odlepi od toga. A samo je takav stolar, pravi nameštaj da glava boli. I kad mu kažem šta mu kažem, počinju izgovori. U principu od toga zaradi i više para nego što zaradi u firmi i kad bi batalio državni posao imao bi dva puta više vremena za to, ali hebiga....."državne jasle".
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

ikac2000 napisao: 02 Nov 2017, 11:42 Od oblacnog vremena, strogih pravila i hladnih ljudi :-)

Po par sati visim u parku na suncu i punim baterije :-)

Lepo je svugde na svoj nacin, sve dok imas od cega da zivis i ne treba ti doktor ni advokat ni policajac.
Kod mene obrnuto. Umorim se dole,ovde odmorim. Setam, planinarim, lezim negde na livadi ko juce, upijam sunce, pripremam se za zimu.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pa jel ti radis nesto tu ili te zena izdrzava? :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Cekaj deca da dodju Passenger.

A do tada upijaj sunce i izlezavaj se i setaj :-)
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Radim, setam, planinarim... dodjem dole, rodbina, prijatelji, obidji ove, one...dan mi traje 16 sati

Sreca posao nije fizicki zahtevan. Juce sam zbog neke situacije radio 12 sati bez problema
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

ftj napisao: 02 Nov 2017, 08:59http://www.youtube.com/watch?v=6Vuj4Xdpt5w
member napisao: 02 Nov 2017, 10:57 Utreniran je maksimalno. A i dalje trenira.
Uvežbali su ga stranci samo tako.
Slažem se sa svim napisanim u gornjim postovim, samo moram da dodam da nema kvalitetnih kadrova u njegovoj stranci koji mu prave strategiju nastupa i poteza. Sve mu to sugerišu čike u crnim odelima koji sede po ambasadama.
Zabrinjavajuće je to što su procenili da je u ovom trenutku sasvim nebitno koliko su argumentovane optužbe i postavljena pitanja i koliko je jak sagovornik koji ih izgovara.
Oni misle da je njegovo biračko telo uključilo Dolby-noise filter i jednostavno nema efekta nikakva dokazana tvrdnja, nikakvo pitanje, nikakva optužba. On trenutno može da priča šta hoće i sve mu prolazi.
Čeka se trenutak kada će mu te čike okrenuti leđa, po mnogo puta viđenom scenariju - što po svetu, što kod nas...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

B92: "Developeru 10.000 EUR neto u Nemačkoj - gluposti" http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1320928
Odgovori