Ni ja ni ti nemamo zvanicne podatke, ali ono sto ja mogu da vidim odavde je da vise nema tih prepoznatljivih gastarbajterskih kuca, niti bilo ko zida nesto, niti D tablice vidjam u tolikoj meri kao pre 10-15 godina.
Nema kuca,ali zato ne mozes stan kupiti od njih.Kao skakavci.Jos se ni temelj ne zakopa ,a sve prodato.igor_harris napisao: 07 Nov 2017, 09:09 Pa dobro, i ja znam minimum njih 20 koji nemaju nameru da se vrate.
Ni ja ni ti nemamo zvanicne podatke, ali ono sto ja mogu da vidim odavde je da vise nema tih prepoznatljivih gastarbajterskih kuca, niti bilo ko zida nesto, niti D tablice vidjam u tolikoj meri kao pre 10-15 godina.
Nesto si pomesao, za razliku od nas gde trenutni radnici placaju penzije trenutnim penzionerima, tamo trosis penziju koju si placao dok si radio.Mr.Rotor napisao: 07 Nov 2017, 09:50 Mora neko da zaradi penzije da matore Nemce koji bi da putuju po svetu.
Da se vratimo na pocetak i Rotorovu tacnu konstataciju, mora neko da zaradi za penzije...
Ima i ljudi koji ne bi imali ni 400 evra penzije ako se odjave. Fora je što im socijalno dotira do nekog minimuma potrebnog za život dok god su prijavljeni tamo.ikac2000 napisao:tako da imaju gde da se vrate i penzije od kojih da zive, ali ne zele, prvenstveno zbog sigurnosti zdravstvenog osiguranja gore i cuvanja unucadi