Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od Markoni »

ivan2310 napisao:Pozdrav ljudi, otac trazi nove zimske gume, ima li netko iskustva sa Kumho gumama? Nisu skupe a nisu ni najjeftinije, a na internetu nisam pronasao nesto konkretno.
Ja se ne secam da je Kumho imao dobru zimsku gumu. U tom cenovnom rangu sigurno bih isao na BF Goodrich, Kleber, Fulda, Barum. Novi modeli su im se odlicno pokazali na testovima, spram cene.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

ddanijell napisao: 07 Nov 2017, 14:36
Ogi napisao: 07 Nov 2017, 13:57 Molim srecnike koji su pobegli odavde da to ne iznose na forumu jer sam iovako dovoljno ubandacen sto sam nagradjen zivotom ovde. Hvala. :)
Gomila tih "srecnika" vozi polovne aute , za razliku od tebe koji vozis nov auto :kuku:
Ziveo sam 15godina preko, pola nasih tih srecnika nema para za zimske gume, a ti koliko vidim kupio si iste.
Znaci sreca i srecnik je jako relativan pojam ali to vec nije tema za ovde, ja cisto pomenuh ovo zbog zimskih guma. :thumbup:
To ti kazem, kada ovde zivim kao beg, zamisli tek sta bih radio preko. :rofl: Daj nemoj da si smesan...
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

ddanijell napisao:
Ogi napisao: 07 Nov 2017, 13:57 Molim srecnike koji su pobegli odavde da to ne iznose na forumu jer sam iovako dovoljno ubandacen sto sam nagradjen zivotom ovde. Hvala. :)
Gomila tih "srecnika" vozi polovne aute , za razliku od tebe koji vozis nov auto :kuku:
Ziveo sam 15godina preko, pola nasih tih srecnika nema para za zimske gume, a ti koliko vidim kupio si iste.
Znaci sreca i srecnik je jako relativan pojam ali to vec nije tema za ovde, ja cisto pomenuh ovo zbog zimskih guma. :thumbup:
Bravo Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Markoni napisao: 07 Nov 2017, 16:01
ivan2310 napisao:Pozdrav ljudi, otac trazi nove zimske gume, ima li netko iskustva sa Kumho gumama? Nisu skupe a nisu ni najjeftinije, a na internetu nisam pronasao nesto konkretno.
Ja se ne secam da je Kumho imao dobru zimsku gumu. U tom cenovnom rangu sigurno bih isao na BF Goodrich, Kleber, Fulda, Barum. Novi modeli su im se odlicno pokazali na testovima, spram cene.

Koja dimenzija nije naveo avtor? Ja isto nisam ništa posebno dobro pročitao o kumho zimskim gumama, ali kad se udubiš u testove vidis da nista drastično slabo isto ne piše. Videčemo letos kako če se poneti, ako budu katastrofa odoše na doboš.

Inače apropo temperatura, kod nas je jutros bilo oko 4-5 stepeni sa kišom i letne gume sasvim OK rade svoj posao iako so goodyear. Znači opet onih 7 stepeni je obično marketniško sranje. Da nemamo kod nas obavezan datum od kad mora da iam zimske gume ne bi jih ni skidao dok nema snega.
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Ogi napisao: 07 Nov 2017, 18:28 To ti kazem, kada ovde zivim kao beg, zamisli tek sta bih radio preko. :rofl: Daj nemoj da si smesan...
Jel ti brani neko da odes i zivis jos bolje? Ako si nezadovoljan zivotom imas drugu temu pa tamo mozes da ispoljis svoje frustracije, a ja sta sam napisao , napisao sam kao neko ko je ziveo 15 godina preko, a ziveo bolje od 90% nasih tamo, i sve sto sam napisao je istina samo takva, a ako je tebi to smesno ne znam sta bih onda imao dalje da pricam ali mozemo da pricamo o zimskim gumama, evo imam jedno pametno pitanje za tebe, mada ces ti misliti da te zajebavam, a nije mi namera.
Kako se ponasaju conti koje si montirao? Sve ok? Ja sam jos uvek u potrazi za zimskim gumama. Stvar mi se iskomplikovala tako da sam trenutno bez zimskog seta i trebam da odlucim sta dalje. Opet varijanta 17'' alu felne + gume ili
pak samo gume ali na postojece 18'' felne. Ako se odlucim za ovo drugo 18'' zimske su skupe kao otrov, pojedu 60-70% vrednosti novih 17'' alu felni odmah u startu.
Dodje mi da se preselim u afriku.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Pa dobro, ni Ogi nije kao 90% ljudi u Srb koji voze polovnjake, pa verovatno ni tamo ne bi bio kao 90% nasih sljakera:-)

Inace ja sam prezadovoljan sa CrossClimate, druga godina, jutros bila magla i -1, klizavo, bez problema sa normalnom voznjom.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

ddanijell napisao: 07 Nov 2017, 20:04
Ogi napisao: 07 Nov 2017, 18:28 To ti kazem, kada ovde zivim kao beg, zamisli tek sta bih radio preko. :rofl: Daj nemoj da si smesan...
Jel ti brani neko da odes i zivis jos bolje? Ako si nezadovoljan zivotom imas drugu temu pa tamo mozes da ispoljis svoje frustracije, a ja sta sam napisao , napisao sam kao neko ko je ziveo 15 godina preko, a ziveo bolje od 90% nasih tamo, i sve sto sam napisao je istina samo takva, a ako je tebi to smesno ne znam sta bih onda imao dalje da pricam ali mozemo da pricamo o zimskim gumama, evo imam jedno pametno pitanje za tebe, mada ces ti misliti da te zajebavam, a nije mi namera.
Kako se ponasaju conti koje si montirao? Sve ok? Ja sam jos uvek u potrazi za zimskim gumama. Stvar mi se iskomplikovala tako da sam trenutno bez zimskog seta i trebam da odlucim sta dalje. Opet varijanta 17'' alu felne + gume ili
pak samo gume ali na postojece 18'' felne. Ako se odlucim za ovo drugo 18'' zimske su skupe kao otrov, pojedu 60-70% vrednosti novih 17'' alu felni odmah u startu.
Dodje mi da se preselim u afriku.
Šta ti se desilo sa zimskim setom? Video sam slike kad si montirao, a posle nisam ispratio šta je bilo.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Jedan offtopic prvo, ne mogu da se složim, i sigurno nije tačno da polovina naših ljudi u inostranstvu nema novac za zimske gume. Iz kraja sam koji poznat po gastarbajterima...deda mi je 40 godina radio u Nemačkoj.
Što se tiče guma, uglavnom sve znaš...mogu samo da ti kažem da sa Kontijem nema greške, čim je legao Manijaksu našem, svima će da legne. Na mom autu imam Alpin 5, i njega isto mogu da ti preporučim, nećeš da pogrešiš...u suštini, ni ne možeš da pogrešiš...mnogo... :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Nije Nemacka jedina zemlja "preko" i ne moze biti reper, mada tamo zaista trebaju JAKE zimske gume, cuh da je cesci sneg u odnosu na Sloveniju :loool:
Za nase preko ne bih dalje da komentarisem, jer posle 15godina zivota tamo znam sta sam se nagledao i sta je i kako je, i uvek upadnem u isti problem kada krenem da se pojasnjavam sa prosecnim Srbinom koji o zivotu preko zna bolje od mene , a nikad nije ni radio ni ziveo tamo. Ja i dalje kazem svako moze da digne sidro i ode, ne kapiram cemu kukanje i frustracija :) Moj komentar se najvise odnosio na Ogija koji kuka kao ranjenik, a podvlacim da vozi nov auto :glavomuzid: , sa sve zimskim gumama :bravo:
Moj zimski set je vracen , zbog nekih tehnickih poteskoca koje nismo uspeli da resimo. Na kraju cu kupiti polovne felne ali samo pod uslovom ako nadjem neke krive (bar znam na cemu sam), i polovne zimske, eventualno KAMA ako ima u mojoj dimenziji.
Afrika kazem ja :opustanje:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Proveri da li na 18" mogu lanci, ako razmišljaš o tome, npr. kod mog CRV-a ne mogu. Po zakonu moraš da ih imaš, a ponekad policija sve tera da ih stave, npr. ako je posebno klizavo na penjanju na Kopaonik. E sad ne znam kako stoji stvar sa čarapama i drugim alternativama lancima.
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Svejedno je da li imam 17 ili 18'' jer krajnji obim tocka ostaje isti, tako da ako ne mogu lanci na jednom nece moci ni na drugoj opciji.
Sa zimskim gumama i pogonom na sva 4 tesko da mogu da insistiraju na lancima ali necu da tvrdim.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

carov2 napisao: 07 Nov 2017, 21:02 Jedan offtopic prvo, ne mogu da se složim, i sigurno nije tačno da polovina naših ljudi u inostranstvu nema novac za zimske gume. Iz kraja sam koji poznat po gastarbajterima...deda mi je 40 godina radio u Nemačkoj.
Što se tiče guma, uglavnom sve znaš...mogu samo da ti kažem da sa Kontijem nema greške, čim je legao Manijaksu našem, svima će da legne. Na mom autu imam Alpin 5, i njega isto mogu da ti preporučim, nećeš da pogrešiš...u suštini, ni ne možeš da pogrešiš...mnogo... :)

Hvala i stvarno, TS860 su super gume :pivo:
ddanijell napisao: 07 Nov 2017, 21:17 Nije Nemacka jedina zemlja "preko" i ne moze biti reper, mada tamo zaista trebaju JAKE zimske gume, cuh da je cesci sneg u odnosu na Sloveniju :loool:
Za nase preko ne bih dalje da komentarisem, jer posle 15godina zivota tamo znam sta sam se nagledao i sta je i kako je, i uvek upadnem u isti problem kada krenem da se pojasnjavam sa prosecnim Srbinom koji o zivotu preko zna bolje od mene , a nikad nije ni radio ni ziveo tamo. Ja i dalje kazem svako moze da digne sidro i ode, ne kapiram cemu kukanje i frustracija :) Moj komentar se najvise odnosio na Ogija koji kuka kao ranjenik, a podvlacim da vozi nov auto :glavomuzid: , sa sve zimskim gumama :bravo:
Moj zimski set je vracen , zbog nekih tehnickih poteskoca koje nismo uspeli da resimo. Na kraju cu kupiti polovne felne ali samo pod uslovom ako nadjem neke krive (bar znam na cemu sam), i polovne zimske, eventualno KAMA ako ima u mojoj dimenziji.
Afrika kazem ja :opustanje:

Ja tebi nešto smetam možda? Ili možda ti bolje od mene znaš koliko ima snega u SLO od mene? :glavomuzid:
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

ddanijell napisao:Nije Nemacka jedina zemlja "preko" i ne moze biti reper, mada tamo zaista trebaju JAKE zimske gume, cuh da je cesci sneg u odnosu na Sloveniju :loool:
Za nase preko ne bih dalje da komentarisem, jer posle 15godina zivota tamo znam sta sam se nagledao i sta je i kako je, i uvek upadnem u isti problem kada krenem da se pojasnjavam sa prosecnim Srbinom koji o zivotu preko zna bolje od mene , a nikad nije ni radio ni ziveo tamo.
Nisam ni pričao samo o Nemačkoj. U mom kraju je većina u Austriji.
Sada si opet upao u isti problem pojašnjavajući se sa mnom?
Ajmo da uprostimo, zimske gume koštaju 300e, naravno da je nerealno reći da polovina nema novac da ih kupi...
Neću više o ovome, nije za ovu temu.

ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

300e? Daj nadji i meni dolazim odmah sutra dajem ti 400 :) Moze?
Komplet koji meni treba u 17'' kosta 600-650e, a u 18'' 800-1000e , i ovo su samo gume da ne bude zabune.
maniaxxx napisao: 07 Nov 2017, 22:18 Ja tebi nešto smetam možda? Ili možda ti bolje od mene znaš koliko ima snega u SLO od mene? :glavomuzid:
moram da te malo... da mi ne zaspis tamo :)
Ako ne pobegnem u afriku gde mi ne trebaju zimske, namerno cu uzeti SAVU samo ako nadjem u dimenziji, eventualno TIGAR .
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

ddanijell napisao: 07 Nov 2017, 22:28 300e? Daj nadji i meni dolazim odmah sutra dajem ti 400 :) Moze?
Komplet koji meni treba u 17'' kosta 600-650e, a u 18'' 800-1000e , i ovo su samo gume da ne bude zabune.
maniaxxx napisao: 07 Nov 2017, 22:18 Ja tebi nešto smetam možda? Ili možda ti bolje od mene znaš koliko ima snega u SLO od mene? :glavomuzid:
moram da te malo... da mi ne zaspis tamo :)
Ako ne pobegnem u afriku gde mi ne trebaju zimske, namerno cu uzeti SAVU samo ako nadjem u dimenziji, eventualno TIGAR .
Sava eskimo SUV i nije loša guma, samo ne znam da li je prave u dimenziji za taj tvoj neznammuime avto :djavo:

Inače može biti i da zaspim, ipak imam penzionistični avto :mrgreen:
Odgovori