Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Vazduhoplovi

Post od shandu90 »

Mozes ti i bajsom da krenes. Znam coveka koji je od Futoga isao do Pekinga na Olimpijadu :kezo: Vratio se avionom naravno.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ma jok, vec sam uzeo povratnu kartu za 30 eura :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ikac2000 napisao: 07 Nov 2017, 22:04 Svastika ima samo ranac, i pitaju je gde je bila. Kaze im kod sestre. A da ti sestra nije poklonila neki laptop, telefon, iPad?
Pre neki dan na BG.aero ženinoj rođaki na skeneru videli 4 telefona u tašni i pitali je "Jel su svi tvoji?". Ona rekla da jesu i da su svi stari. Srećom nisu je pretresali jer je jedan bio novi, a tri stvarno stara :)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Na Tesli, pre nego sto radnici pocnu da bacaju kofere na traku, u sortirnicu ulazi carinik i SVI koferi idu na RTG, sto nikako ne smeju da rade.

Zatim uzimate stvari i krecete na crvenu traku (goods to declare) ili zelenu (nothing to declare). Izmedju crvene i zelene rute je ogledalo iza koga bi trebao da sedi carinik.

Njihovo prisustvo treba da je neprimetno.

Medjutim, na zelenoj cekaju kerovi. Dva, tri, cetri. Merkaju i odvajaju na RTG (opet).

Drugaricu su skinuli zbog starog Nikona, 35mm objektiva i nekog budjavog zuma.

Ocigledno koristene robe.

Eeeeee, nemojte te radnje, duzni ste da prijavite robu pri izlasku iz zemlje..... ajte sad, al nemojte vise....
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ikac2000 napisao: 07 Nov 2017, 22:04 Inace situacija na Niskom aerodromu i carinicima. Cini se da im je malo dosadno pa kada naleti avion mrse brkove :-).
Pa da, sada kada u Nišu postoji intenzivniji međunarodni saobraćaj, zabavljaju se i "treniraju strogoću". :D
passenger napisao: 07 Nov 2017, 22:11 Mene nikad ne diraju, jer uvek biram ženskog carinika :mrgreen: Nasmešim se, ubacim kosku i teraj :D
Mislim da žene na tim pozicijama revnosnije obavljaju posao i da u zavisnosti od trenutnog raspoloženja mogu biti prilično neprijatne. Ako letite u Dubai, i hoćete da unesete više od 4 l alkoholnog pića koliko je dozvoljeno za ne-muslimane, obavezno idite na šalter gde radi muškarac. Ako imate muslimansko ime (nebitno da li je reč o našem pasošu), u svakom slučaju ne pokušavajte unošenje alkohola, jer će vam uzeti sve. U Abu Dabiju nisam prolazio kroz aerodrom, ali kažu da su u svemu strožiji.
zuzazu napisao: 08 Nov 2017, 11:17 Na Tesli, pre nego sto radnici pocnu da bacaju kofere na traku, u sortirnicu ulazi carinik i SVI koferi idu na RTG, sto nikako ne smeju da rade.
Sve ide na rendgen? :o Pa oni nisu normalni... Ja sam mislio da to, ako rade, moraju da kažu putniku. Jednom sam to doživeo, kad su počeli letovi posle ublažavanja sankcija, na Gatwick-u (BA je neko vreme leteo iz Beograda na taj aerodrom). Tada smo očigledno bili na listi "specijalnih zemalja," pa su nam rekli da ponesemo prtljag do prostorije sa rendgenom i ljubazno objasnili o čemu se radi. Na Heathrow-u (tamo gde leti JAT) nisu to radili.

Generalno, kao što važi za Niš u odnosu na Beograd i Abu Dabi u odnosu na Dubai, što manji aerodrom, to besposlenije osoblje i veće drndanje putnika.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

A šta se dešava ako je u koferu nešto što ne sme da ide na RTG?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

I ja htedoh isto da pitam. :) Npr. nerazvijeni fotografski film. Inače, pišu ljudi koji su putovali u Severnu Koreju, da u Pjongjangu na aerodromu i ljudi idu kroz rendgen... bez upozorenja i obaveštenja. Tek posle provališ kroz šta si prošao. :kezo: Pisali neki Rusi, tako da ne verujem da je zapadna propaganda.
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Da vam ja ovde nisam napisao, vi kao putnici i ne znate da vam je prtljag vec bio na rentgenu.
Sve se desava iza zatvorenih vrata.
Ako se setim i ako budem mogao, slikacu vam.
Traka ne krece dok carinik ne udje u sortirnicu
Kasnije izlazi iz nje.

Za to vreme vi haj nehajno idete na zelenu traku a oni vec znaju ko sta ima u koferu.

Wellcome to Serbia
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa sta? Najnormalnija stvar.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Generalno ti organi su nam na nivou istocne evrope i polovine 20og veka.

To izgleda samo odgovara svajcarcima :-)

Moracu da razmislim da odem opet tamo da zivim, da mi se popravi slika o Srbiji :-)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Da li je realno da neko ocekuje da leti avionom a da mu prtljag ne prolazi kroz rentgen?
Bilo gde, ozbiljno?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Laki021 napisao: 08 Nov 2017, 13:18 Pa sta? Najnormalnija stvar.
Neka rade šta hoće, ali manje invazivnom i opasnom tehnikom. Npr. šta fali onim skenerima koji se koriste prilikom ulaska / čekiranja?

Laki021 napisao: 08 Nov 2017, 13:26 Da li je realno da neko ocekuje da leti avionom a da mu prtljag ne prolazi kroz rentgen?
Bilo gde, ozbiljno?
Laki, danas se koristi EM zračenje nižih frekvencija, a svakako u nejonizujućem delu spektra. Ovo je na nivou 1950.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Jes ti siguran da nisu X zraci?

Drugo za prtljag X zraci uopste nisu stetni, u principu jedino filmu mogu da naskode, osim toga sve ok.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Da li je realno da neko ocekuje da leti avionom a da mu prtljag ne prolazi kroz rentgen?
Bilo gde, ozbiljno?
U Nemačkoj toga nema!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ma to se koristi u celoj Evropi i svetu, al idemo korak po korak.
Odgovori