Dobro veče
Re: Dobro veče
Ne znam kome odgovaras i sta je pitanje 

Ne odgovaram nikome, samo rezimiram stvari koje su napisane.
Ne znam ni ti kome odgovaras i ko te je pitao sta ne znas, ako vec post izgleda mora biti pitanje ili odgovor.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Ne znam ni ti kome odgovaras i ko te je pitao sta ne znas, ako vec post izgleda mora biti pitanje ili odgovor.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nestane struje i možeš da plačeš. Zameriš se zapadu i možeš da plačeš. Izgubiš karticu i možeš da plačeš dok ne stigne nova...
Sve ide ka tome da nam ugrade čip pod kožu, pa da bude za sve.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
U krstenom svetu u kom ne nestaje struje bez kartice mozes da sednes i places - hotel i gomilu drugih stvari nema trika da platis u kesu.Mr.Rotor napisao: 09 Nov 2017, 12:48 Nestane struje i možeš da plačeš. Zameriš se zapadu i možeš da plačeš. Izgubiš karticu i možeš da plačeš dok ne stigne nova...
Mozes i kesh da izgubis.
Poslednja izmena od Delija u 09 Nov 2017, 12:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ma da. Svi gadljivi na keš. Plaše se da ne isprljaju ruke.
Gde god sam bio čim čuju da imam keš odmah se prestrave i neće da me usluže.
Možeš i glavu da izgubiš.
Gde god sam bio čim čuju da imam keš odmah se prestrave i neće da me usluže.
Možeš i glavu da izgubiš.
Već zamišljam situaciju u kojoj mi kupac pola kilograma bresaka pruža karticu... 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
I ti je provučeš, platiš porez i sutra imaš koristi od toga. 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ako dođem u situaciju da plaćam porez (i na to), onda kilogram neće koštati 30/40/50 dinara.
Svi mogu da biraju da li će jesti jeftino ili će gledati jedan plod ceo dan.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

AKo je cilj da se pređe na elektronsko plaćanje zašto onda provizija od 2%? Mi smo zbog toga izbacili aparate iz naše dve maloprodaje.
Takođe pre par godina ja odem do Fly Dubaija u Beogradu da platim avio kartu i ponesem karticu gde mi ona kaže da je onda skuplje 2% baš zbog te provizije i pošalje me na bankomat da podignem keš da ne bih bacao novac. Eto, toliko o tome.
https://www.youtube.com/watch?v=1tWS4aoGQaI
Takođe pre par godina ja odem do Fly Dubaija u Beogradu da platim avio kartu i ponesem karticu gde mi ona kaže da je onda skuplje 2% baš zbog te provizije i pošalje me na bankomat da podignem keš da ne bih bacao novac. Eto, toliko o tome.
https://www.youtube.com/watch?v=1tWS4aoGQaI
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ako želiš u EU spremi se da ćeš morati da plaćaš porez.Geza napisao: 09 Nov 2017, 13:03 Ako dođem u situaciju da plaćam porez (i na to), onda kilogram neće koštati 30/40/50 dinara.
I razmislićeš o ceni jer će tržište i kupovna moć građana da je diktira.
Imaćeš gomilu skupe robe na rafu koju niko neće moći da kupi a onda će se pojaviti kinezi iz kraja...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Meni u DE nisu hteli da prime depozit za stan u kesu, samo preko racuna.
I to privatno lice.
Inace ovde mnoge stvari ne mogu da se plate debitnom ili kreditnom karticom, vec samo EC karticom (obican bank transfer).
I to privatno lice.
Inace ovde mnoge stvari ne mogu da se plate debitnom ili kreditnom karticom, vec samo EC karticom (obican bank transfer).
Nije bas tako. Evo NL je slobodna. Zna se sta dobijes kada platis porez - zastitu drzave u svim uslovina, a sta dobijes kada ne platis - manju cenu - i tako je najpostenije... Holandjani slabo placaju karticama, mada sada kada je cela ekonomija on-line to ide sve teze i teze
Sto bi rekao policajac mom kolegi pre 20tak godina kada je imao problema sa papirima devojke. Bukvalno je rekao pa prosvercuj je preko granice, tako je najlakse, i najbrze necu valjda idetalje da ti objasnjavam 

Poslednja izmena od ljuba u 09 Nov 2017, 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Slazem se sa rotorom. Kod mene u firmi sve sto prodamo na karticu a ne na kesh kasu. Gubimo 2% posto za bankarske troskove. Na godisnjem nivou se izgubi veliki novac.
Vrhunac je kad neko kupi box cigara na kojima je zarada 2% i onda da karticu da plati i ti imas 0%.
Vrhunac je kad neko kupi box cigara na kojima je zarada 2% i onda da karticu da plati i ti imas 0%.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
+1Ivan napisao:Na slicnu temu sam pricao skoro sa stricem koji zivi I radi u americi.
Kaze da se pretezno koriste kartice (recimo 70%) ali je I dalje kes dosta zastupljen/cenjen.
Kada je kupovao auto, digao je kes jer dalju vece popuste na kes , ali ga niko nije smarao u banci zasto dize vecu sumu, da dodje sa predracunom I slicnim glupostima za koje sam cuo kod nas.
Neka kartica, samo da se nista ne namece I ukida kao jedina opcija.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk