Dobro veče
Re: Dobro veče
Mora da se radi na smanjivanju tih provizija.
Sve plaćam karticom. Čak i dva evra, samo prislonim novčanik na čitač i gotovo 

Mnogi ljudi nemaju osecaj kada trose novac sa kartice. Kada se trosi kes, znas i osecas novac 

Ako nestane struje, na globalnom nivou, pare će biti prilično nebitne tada 

Tada su najbitnije....
Ne želim u EU, a plaćam sve vrste poreza, uključujući i onaj za odvodnjavanje, iako sam kilometrima udaljen od najbližeg vodotoka.samo polako napisao: 09 Nov 2017, 13:12Ako želiš u EU spremi se da ćeš morati da plaćaš porez.Geza napisao: 09 Nov 2017, 13:03 Ako dođem u situaciju da plaćam porez (i na to), onda kilogram neće koštati 30/40/50 dinara.
Svi mogu da biraju da li će jesti jeftino ili će gledati jedan plod ceo dan.
I razmislićeš o ceni jer će tržište i kupovna moć građana da je diktira.
Imaćeš gomilu skupe robe na rafu koju niko neće moći da kupi a onda će se pojaviti kinezi iz kraja...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja bih rekao da je obrnutoljuba napisao:Mnogi ljudi nemaju osecaj kada trose novac sa kartice. Kada se trosi kes, znas i osecas novac

Kao sto sam i rekao, ovde se kes vezuje samo za kriminal i svi koji to podrzavaju su kriminalci koji zele da muljaju.
Jebiga, kontrole misljenja nikada nije falilo, tv te ubedi ocas posla u sta god hoce, samo treba da se provuce dosta puta i magicno ce postati istina
Slazem se sa floydom btw, manje imam predstave kada trosim kes.
Jeste da mi je u trenutku teze kada dajem, ali generalno nemas preterano uvid u realno stanje posle nekog vremena.
Ovako na kartici imas stalno dostupnu cifru i to je to.
Jebiga, kontrole misljenja nikada nije falilo, tv te ubedi ocas posla u sta god hoce, samo treba da se provuce dosta puta i magicno ce postati istina

Slazem se sa floydom btw, manje imam predstave kada trosim kes.
Jeste da mi je u trenutku teze kada dajem, ali generalno nemas preterano uvid u realno stanje posle nekog vremena.
Ovako na kartici imas stalno dostupnu cifru i to je to.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
A placa li ko sa Samsung pay? 
Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Meni je sa kesom lakse da se kontrolisem. Karticom mi izgleda kao da je besplatno ili da placam tudjim novcem...
Slazem se da bi ukidanje kesa bio tezak udarac na nase slobode. I ne , ne mislim na neko muljanje...

Slazem se da bi ukidanje kesa bio tezak udarac na nase slobode. I ne , ne mislim na neko muljanje...
Ili: ko radi po zakonu ima 100 problema, ko ne radi po zakonu ima samo 1.ljuba napisao: 09 Nov 2017, 13:19 Sto bi rekao policajac mom kolegi pre 20tak godina kada je imao problema sa papirima devojke. Bukvalno je rekao pa prosvercuj je preko granice, tako je najlakse, i najbrze necu valjda idetalje da ti objasnjavam![]()
^
Da dodam u Srbiji.
Da dodam u Srbiji.
starac vujadin napisao: 09 Nov 2017, 11:34 Nadam se da to nikada neće zaživeti. Keš je jedan od osnovnih atributa lične slobode.
Xepoj87 napisao: 09 Nov 2017, 11:42 Naravno, to je prvi korak ka orobljavanju.
Ljudi ne kontaju koliki je to problem, jer gledaju 1m ispred svog nosa i na to samo kao nesto sto ce njima biti zgodnije u tom trenutku.

Postoji čitava jedna ekonomija koja se bazira na gotovini, a koja služi kao "kontrola" i "rezerva" kontrolisane državne ekonomije, a takođe joj pomaže u slučaju nepredviđenih situacija. Svojevremeno sam pročitao dobar tekst koji to objašnjava, ali ne sećam se gde.
Npr. ako angažuješ nekoga da ti održi privatni čas nečega za npr. 1000 din, naravno da ćeš mu platiti u gotovini i da on na to neće platiti porez (i da želi, ne znam kako bi izveo). Tu je čitav niz sitnih legalnih delatnosi, ali naravno i neke polu-legalne i zabranjene. Ozbiljni ekonomisti su utvrdili da je to _dobro_ za ekonomiju. Države bi naravno sve popisale i oporezovale, ali tome se društvo mora suprotstaviti.
Ovo važi za normalne novčanice kakve su sada u većini zemalja. Ako se u njih ugradi čip, kao što je uradila Saudijska Arabija, onda se gube mnogi atributi slobode i takav novac već ima neke osobine kreditnih kartica.
Ђенерал Јанковић
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Pa i internet može da ispere mozak.
Ima mnogo drugih načina da se poseduje neka vrednost ali je našem narodu najlakše i najsigurnije da ga drži u slamarici.
Možda je to nekima magija, nekima je to realnost.

Ima mnogo drugih načina da se poseduje neka vrednost ali je našem narodu najlakše i najsigurnije da ga drži u slamarici.
Možda je to nekima magija, nekima je to realnost.

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Opet ta slamarica, zaboravio si muljanje.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.