Фабрика Фереро Роше је скоро својој чувеној робној марки, какао крему Нутела, променила рецептуру и обожаваоци су побеснели од незадовољства.
Ту вест је објавио центар за заштиту потрошача у Хамбургу, а то је центар потрошача изван Немачке, у коме се каже да је какао крем Нутела до сада имала 7,5% обраног млека у праху, а сада га има 8,7%, повећали су и садржај шећера са 55,9% на 56,3% ! Произвођач Фереро се правда да су квалитет и све остале Нутелине карактеристике остале исте. Изгледа да баш није тако с обзиром како су реаговали потрошачи-обожаваоци Нутеле.
Два чланка од пре четири дана:
Nutella fans go nuts after discovering the company has secretly changed the formula
Nutella changed the amount of powered skim milk from 7.5 to 8.3 per cent
The colour of Nutella has become lighter due to the change, consumer firm says
The product change has sparked uproar among fans on social media
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ecipe.html
Nutella Secretly Changed Their Formula and People Are Freaking Out
In this crazy, mixed-up world, the one thing I could always count on was the enduring comfort of a jar of Nutella. At least that's what I thought until I read that Nutella had quietly changed their formula, sparking outrage from fans.
http://www.msn.com/en-us/foodanddrink/r ... &ocid=iehp
