Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od swemir »

Floyd ti si francuz?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Kontakt:

Post od swemir »

B92: Vratio iz Nemačke jer rade od ponedeljka do petka http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... id=1324143

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Da,da, u Nemačkoj je proveo 6 meseci i promenio nekoliko poslova. Čini mi se da u ovoj priči nije problem Nemačka nego je problem ovaj klinac. Malo su mu tata i deda ispričali da u D rastu pare na drveću, pa kad je došao razočarao se grdno. Lakše je spavati do podne pa onda do pola noći sedeti pred TVom ili u kladionici+trošiti tatine i dedine novce u Tomislavcity. Nije sve za svakoga. :ccc:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Kontakt:

Post od swemir »

Samo sto se vise radi u srbiji u većini firmi. Nije plaćen prekovrwmeni a radi se i vikendom. E sad ako poredimo nerad i zivot na sisici onda pricamo o drugim stvarima.

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa ok, shvatio je istinu i nije mu se dopala. Možeš lako da nađeš posao, da radiš, da zaradiš za račune i čekaš sledeću platu. Nema ni govora o nekoj značajnijoj uštedi.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Pa kada ima gde da se vrati.

Ko u Srb mora da fizikalise i placa kiriju, da vidim koliko bi se vratio da moze da ode.

To je onda druga dimenzija u DE.

U zadnje vreme je gomila Hrvata u gore navedenoj situaciji dosla u Keln, i kazu da nemaju nameru da se vracaju, bar nekoliko porodica koje smo upoznali.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Kontakt:

Post od swemir »

Naravno. Ovde elektricar madjar imao firmu sa tri zaposlena otisao u nemacku na platu i ostao. Gasi doo i prebacuje porodicu tamo negde okolina berlina za veliku firmu. Radi kao elektricar. Kaze sigurniji je i prvi put u zivotu ne radi subotom i nedeljom. A zamisli da je bio radnik u srbiji ili jedan od njegovih električara. Pričamo o dva univerzuma.

On i nije otišao verujem za više para. On je otišao zbog pravilnog ritma, sigurnisti, projekcije buducnosti bar da zna ritam u narednih samo godinu i da ima slobodan vikend ali zaista slobodan.

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ovakav ćuran od dvadeset i kusur godina iz neke hercegovačke vukojebine nije reper za postavljanje bilo kakvih teorija o zapošljavanju/radu/životu u inostranstvu. Naravno da će da prodje ovako kako je prošao kad od škole verovatno ima veliki odmor i odluči se da dodje u zemlju čiji jezik ne zna ni u najavi. Možda bi mu bilo malo jasnije da je izašao iz busa posle trećine puta, pa pokušao nešto u Zagrebu. Tu bi ih bar razumeo, ako ništa drugo. Nije nego, bio 6 meseci u Minhenu pa se ipak odlučio da se vrati tati i dedi i da se na njihov račun "formira kao osoba" :rofl: (sve to u Tomislavgradu). Još jedan od tipičnih balkanskih trol-clickbait tekstova.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dečko je u pravu ali u pravu je i Swemirov drug Mađar... svako na svoj način.

Sve ostalo je čisto trolovanje ili nerealna očekivanja.

Minhen je grad za jako bogate ljude...

http://www.kurir.rs/region/bosna-i-herc ... de-idealno
Poslednja izmena od Floyd u 11 Nov 2017, 16:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Nece da radi. Ja sam radio na crno, prevozio pakete po gradu, vozio nocnu do Linca I nazad 1000 km po turi, cistio stanove, cuvao pse,gradjevinu itd. Grizlo se na 45 stepeni, a I na -15 I nikad nisam birao posao.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Juce sam cuo, Nestle otvara veliki data research centar u Beogradu. Pojedima ce bas upasti kasika u med.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

@kragujevac

Kada se kupuje polovnjak ovde, da li je uobicajeno da se tera na proveru u ovlasceni ili kod nekog mehanicara?

Ima li neka fora kako naci dobrog mehanicara? Vidim mnogi koriste neki lanac ATU, ali pojma nemam.

Nasao sam nekog Yarisa 2009 za 3k evra, osiguranje samo oko 340 eur, pa razmisljam za zenomobil...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Floyd napisao:Heroj, ne planiraš valjda u Ameriku? :)
Darko napisao:Stvarno nisi dobio vizu?
Rece floyd da je to formalnost kad sam rekao da je to velika prednost kod madjarskog pasosa.
Ja ne znam nikog ko nije dobio. Svi na 10 godina multi. Žena od druga ovde isto a nezaposlena je.
Najbolji drugar mi je tamo vec 3 i po godine, pa hteo da odem na jedno mesec dana oko nove godine, cisto da zablejim, ne da se selim :)

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Auto

Post od kragujevac »

ikac2000 napisao: 11 Nov 2017, 16:48 @kragujevac
Kada se kupuje polovnjak ovde, da li je uobicajeno da se tera na proveru u ovlasceni ili kod nekog mehanicara?
Ima li neka fora kako naci dobrog mehanicara? Vidim mnogi koriste neki lanac ATU, ali pojma nemam.
Nasao sam nekog Yarisa 2009 za 3k evra, osiguranje samo oko 340 eur, pa razmisljam za zenomobil...
ATU zaobidji u širokom luku, da ti sad ne ulazim u detalje zašto. U principu možeš da odvezeš auto u ADAC na "Gebrauchtwagencheck", jako su temeljni i pouzdani što se toga tiče. Košta stotinak evra ali ga ADAC inženjer izvrne naopačke i zagleda svaku sitnicu. Problem je što ne može da se ode na "bum" nego treba termin. Nije ga problem dobiti ali sumnjam da može "danas za danas". Koliko sam ja video, u Kölnu imaš 4 adrese na koje možeš da odeš.
https://www.adac.de/infotestrat/reparat ... 0bcfdienst
Ja lično ni jedan svoj auto nisam vozio na takvu proveru, važnije mi je bilo ko je prodavac. Ako je prodavac neko ko ti na prvi kontakt uliva poverenje a pri tom ima gomilu papira od auta, onda ja lično ne bih imao ni sekundu problema da kupim takav auto. Ako se već ovde radi o autu koji je 2009. godište realno je očekivati da ima neku sitnicu koja bi bila za popravljanje. E sad kad ti ADAC kaže kolika je suma toga što bi moglo (ili moralo) da se radi, na tebi je da odlučiš da li ti je to vredno toga. Ja ni BMW ni XF nisam terao na proveru niti sam ih vozio jedan jedini metar probne vožnje. Došao, video auto,kupio auto. Neko bi to smatrao totalnom ludosti, ali eto, ili mi je intuicija dobra ili imam ludu sreću. Jednostavno su ljudi (privatni prodavci, ne firme za prodaju) sa kojima sam ulazio u takve transakcije bili toliko na mestu da mi je to ulivalo veliko poverenje (i nisam se prevario).
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Zna li neko dobre siteove za traženje poslova u Nemačkoj za koje ne treba nemački jezik?

Nemački govorim sasvim pristojno, negde sam na B2 nivou (nekada sam bio i blizu C1 ali se jezik "zaboravlja" ako se ne koristi). Hteo bi da tražim poslove u svojoj struci koji ne zahtevaju baš perfektno poznavanje nemačkog jer mi je taj stručni deo jezika malo slabiji. Pored toga, imam neku logiku da oni koji traže nekoga ko govori engleski hoće da zaposle stranca.
Odgovori