Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Mobile uploads :)
Ljubitelj piči po svome....standardno.
Naravno, standardno iz iskustva.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ja sam bio u desetak mesta u sloveniji. I svuda dan sam bio lepo iznenadjen urednoscu, cistocom, lepim kucama. Pogotovo prirodom. 66% teritorije je pod sumom. Imaju u svim pravcima (prema austriji, madjarskoj, italiji, hrvatskoj) odlicne autoputeve. Svuda se brzo i bezbedno stize. Krajolici pored autoputeva su kao sa reklame za milka cokoladu.
I sto je najbitnije svuda sam osetio opustenu zen atmosferu kao turista. Bez frke trke, nema guzve, sviranja, glasne muzike..
E sad moguce je da sam ja bio u nekoj drugoj zemlji ili nisam dobro video sa svojim losim vidom
I sto je najbitnije svuda sam osetio opustenu zen atmosferu kao turista. Bez frke trke, nema guzve, sviranja, glasne muzike..
E sad moguce je da sam ja bio u nekoj drugoj zemlji ili nisam dobro video sa svojim losim vidom

Poslednja izmena od Darko u 14 Nov 2017, 16:40, izmenjeno 2 puta ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Casna rec nece preterati. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pa ne znam mozda se stvarno nesto promenilo i sad naplacuju putarinu umesto vinjeta
Al znajuci ljubitelja on ce sad da kaze kako je mislio na putarine za teretna vozila i autobuse, kao onomad za poslovne kartice.
Karawanke je tunel za prelaz u austriju, takoreci granicni prelaz, kad si nabrajao ispalo je kao da si rekao autoput im generalno nije u punom profilu al ok. Svakako je tvoj opis zemlje blago receno netacan, pogotovo kad bi citao neko ko nikad nije bio pomislio bi da je tamo uobicajeno videto neomalterisanu kucu.

Karawanke je tunel za prelaz u austriju, takoreci granicni prelaz, kad si nabrajao ispalo je kao da si rekao autoput im generalno nije u punom profilu al ok. Svakako je tvoj opis zemlje blago receno netacan, pogotovo kad bi citao neko ko nikad nije bio pomislio bi da je tamo uobicajeno videto neomalterisanu kucu.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ljubitelj verovatno misli na suženja gde se vinjete proveravaju, a teretnjaci plaćaju putarinu. Ljubljana - Novo Mesto i Ljubljana - Maribor su odlični, put bez greške, baš može lepo da se vozi, magistrale jesu malo lošije, pogotovo ako poredimo sa Podravskom u Hrvatskoj kojom sam fasciniran, Novi Sad - Ljubljana , laganih 7 sati ,do ptuja magistralom ,kroz Sloveniju autoput. Stalno sada tuda idem , u oba smera 50e ostane u džepu ,a ta razlika u vremenu me ne tangira previše.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam u kojoj je ljubitelj bio Sloveniji, ali ja sam bio u provinciji i selu i to je daleko urednije nego kod nas, sto se puteva, infrastrukture pa i fasada tice. U nasim selima recimo u Vojvodini tri ulice od glavne prazne kuce u koje se useljavaju razni sugradjani, krade se bez problema i kroz zakljucanu kapiju, trava nesisana po mesec dana, a u SLO gde sam ja bio nemaju ograde i stoji poredjano par kubika drva za lozenje ispred svake, to bi ovde nestalo pronto.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Taj sistem ta proveru je bzv. Osim rampe, ne razlikuje se od ENC.
Dobra je Slovenija, mnogo sređenija od Hrvatske i Srbije.
Dobra je Slovenija, mnogo sređenija od Hrvatske i Srbije.
^
Uvek je i bila sredjenija.
Uvek je i bila sredjenija.
Srbija je najbolja !!!
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Radi u medjunarodnom platnom prometuRisto napisao:Šta ona konkretno radi?blaugrana napisao:Ok. Hvala.
Javi samo gde si gledao oglase.
Zence mi je takodje u banci, pa cisto da pogleda
Sent from my SM-J500FN
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my SM-J500FN
Jeste ali su ljudi koji tu žive seljaci. U Nemačkoj za dva dana nauče da sortiraju smeće a kod nas papir od bureka kroz prozor automobila, šut u reku itd.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Na aerodromu kante za papir, plastiku I ostatak, a dolazi čistačica I baca sve u jednu kesu.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Na minhenskom aerodromu se sada sve baca u istu kantu, na kojoj pise WE SORT FOR YOU.
Koliko kosta kvadrat kvalitetnog stana u Ljubljani, zna li neko?
Koliko kosta kvadrat kvalitetnog stana u Ljubljani, zna li neko?