http://www.youtube.com/watch?v=xt7B-41G ... r_embedded#!
Pazi, ovo nije tacno, pouzdano ti kazem, a posto sam iz te struke, i pre svega znam ljude koji se bas bave energy storageom na najvisem nivou sigurno je tacno.NexT napisao:
Ubedjen sam da postoji tehnologija koja moze da napravi ono o cemu pricamo. Tj baterije sa vecim kapacitetima, itd., ali naftaski lobi je najjaci na svetu i to nije lose (ja volim naftu)
Ovaj pezoov hibrid je zapravo tragican. Bas sam citao o njemu pre dva meseca u EVO magazinu, poredili su 508 cist dizel i dizel hibrid. Osim sto je hibrid skoro pa upola skuplji, ima problema sa tezinom u krivinama i malo je iritantan za voznju u vecini testova, cist dizel je imao MANJU potrosnju od hibrida!!! Da li treba da naglasim da me ovo ni najmanje nije iznenadilo a sve sto su pisali u tekstu se apsolutno poklapalo sa onim sto sam ja pretpostavio da ce se desiti. Hibrid je po meni ok iskljucivo za grad, inace je besmislen.NexT napisao:
Moj idealan auto je zapravo vrlo blizu (samo da postanu malo laksi)
2.0 (ili jaci) dizel + minijaturan el. motor. (peugeot ima tako nesto). el motor da se koristi u guzvama, na parkingu itd., a da se vozi na obican dizel. Pri obilazenjima taj isti el motor daje dodatne Nm i snagu dizelu. Nista vise elektricno ili hibridno od toga ne zelim, a pogotovo ne zelim 2 tone tezak auto sa autonomijom od 300 kilometara, gde ce motor da sluzi kao agregat za napajanje elektro...
Ja kazem da je blizu, a ne da postojiLaki021 napisao:Ovaj pezoov hibrid je zapravo tragican. Bas sam citao o njemu pre dva meseca u EVO magazinu, poredili su 508 cist dizel i dizel hibrid. Osim sto je hibrid skoro pa upola skuplji, ima problema sa tezinom u krivinama i malo je iritantan za voznju u vecini testova, cist dizel je imao MANJU potrosnju od hibrida!!! Da li treba da naglasim da me ovo ni najmanje nije iznenadilo a sve sto su pisali u tekstu se apsolutno poklapalo sa onim sto sam ja pretpostavio da ce se desiti. Hibrid je po meni ok iskljucivo za grad, inace je besmislen.NexT napisao:
Moj idealan auto je zapravo vrlo blizu (samo da postanu malo laksi)
2.0 (ili jaci) dizel + minijaturan el. motor. (peugeot ima tako nesto). el motor da se koristi u guzvama, na parkingu itd., a da se vozi na obican dizel. Pri obilazenjima taj isti el motor daje dodatne Nm i snagu dizelu. Nista vise elektricno ili hibridno od toga ne zelim, a pogotovo ne zelim 2 tone tezak auto sa autonomijom od 300 kilometara, gde ce motor da sluzi kao agregat za napajanje elektro...